HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Wanneer zit jij goed in je vel? En wat heb je daarvoor nodig?

Als jij goed in je vel zit kan je dat zien aan je houding en aan wat je uitstraalt. Hoe zou jij je graag willen voelen? Opgewekt, rustig, ontspannen of juist energiek. Dat is voor iedereen anders. Daarom heeft niet elk persoon hetzelfde nodig om zich goed te voelen. Tekst: Linda Dool, schrijfster van het aankomende ‘Voel je goed boek’.

Zie je lichaam en brein als een radiootje. Er zijn vele knoppen waar je aan kan draaien om jouw juiste frequentie te vinden. De één wil meer vrije tijd en de ander wil meer actie. Dit kan je finetunen door te kijken naar hoe jij in het leven wilt staan. Hoe is je voedingspatroon? heb je daar een prettig gevoel bij of zou je nog iets willen aanpassen? En hoe staat het met je slaapritme? Stap jij elke dag vrolijk uit bed of moet je jezelf eruit slepen? Sta jij de hele dag ‘aan’ of zijn er regelmatig ontspan momenten?

Kleine aanpassingen om goed in je vel te zitten

Grote aanpassingen in je leven zijn lastig vol te houden. Begin daarom klein. Kijk naar de onderdelen in je leven waar je blij van wordt. Schrijf ze op. Dit kan je dagelijks doen met een dankbaarheidsdagboekje. Elke avond 3 dingen opschrijven wat er goed ging die dag is een fijne manier om overzicht te krijgen in het positieve.

Jouw doel

Daarnaast mag je gerust kijken naar wat je anders zou willen. Noteer deze onderwerpen voor jezelf. Bekijk of ze reëel zijn. Een doel hebben is prachtig totdat ze onbereikbaar lijken en zo komt er een negatieve lading op. Maak de stappen klein. Kijk wat je vandaag al kan doen. En onthoud altijd dat de weg naar verandering nooit in een rechte lijn omhoog gaat. Dit gaat met ups en downs. Je hebt de mindere momenten nodig om te goede momenten te kunnen waarderen.

Wat kan je nu al doen om lekker in je vel te zitten?

Voeding

  • Wil je gezonder eten? Maak een planning. De meesten onder ons vallen terug op zoet en vet eten op het moment dat we snel moeten eten (stress) of wanneer wij ons gaan vervelen. Je ziet jezelf weer naar die snoepkast lopen zonder echt te weten wat je wilt pakken. Zorg dat je in het weekend bijvoorbeeld een gezonde cake hebt gebakken. Dit is makkelijk in te vriezen of mee te nemen.
  • Weet dat een ‘craving’ gemiddeld 3 minuten duurt. Om dit voor te zijn kan je in beweging komen door naar buiten te gaan. Een korte wandeling is makkelijk te doen om zo te voorkomen dat je gaat snoepen. Je mind gaat ontspannen en heeft op dat moment die zoetigheid niet nodig.

Slaap

  • Voldoende slaap krijgen gaat makkelijker als je je mobiel in de woonkamer laat. Gebruik een ouderwetse wekker in plaats van je mobiel. Zo kom je midden in de nacht niet in de verleiding om toch nog te gaan kijken.
  • Slaap je nooit alleen? Doen! Al is het maar voor één keer in de week. Een heel bed voor je alleen, geen bijgeluiden, het licht uit en aan doen wanneer jij dat wilt. Het geeft vrijheid dat je met niemand rekening hoeft te houden. Zo kan je ontspannen slapen.
Ontspanning

Dit zijn enkele adviezen die je je klanten kan geven om goed voor zich zelf te gaan zorgen. Wij weten als schoonheidsspecialist wat ontspanning voor je huid kan doen. Hoe meer ontspanning, hoe meer gelukshormonen er vrijkomen. Denk aan endorfine, dopamine en serotonine. Deze heeft iedereen nodig om je goed te voelen. Ontspanning straal je uit. Hoe meer stress en spanning je ervaart in je leven hoe meer cortisol. Zo heeft je lijf en de huid meer kans op ontstekingen en veroudert de huid sneller.

WINNEN!!! Deze en vele andere tips zijn terug te lezen in ‘Het voel je goed boek’. Er mogen drie boeken worden verloot onder onze abonnees! Wil jij graag ‘Het voel je goed boek’ winnen? Natuurlijk, want iedereen wil goed in zijn vel zitten toch?! Mail dan je adres gegevens naar info@lindadool.nl.

Had jij ook graag kans gemaakt op het boek, maar ben je geen abonnee? Als abonnee van De Beauty Professional heb je veel vaker kans op leuke dingen en kortingen! Sluit vandaag nog jouw abonnement af via www.beauty-pro.nl/abonneren.

Goed in je vel
Columns van Linda

Linda Dool schrijft zo nu en dan een column voor onze website. Deze zijn heerlijk herkenbaar en erg leuk om te lezen. Heb jij ze al gelezen? Bekijk ze hieronder!

Meer over Linda Dool? www.lindadool.nl

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
How many mails ‘til Christmas en andere kansrijke momenten
Wanneer zit jij goed in je vel? En wat heb je daarvoor nodig?