HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Lente op de beurs Estetika

Posted on

De beurs Estetika Lente, een project georganiseerd door de beroepsvereniging voor schoonheidsspecialisten Besko en gerealiseerd door Ifas Gent, vond dit jaar plaats in de paleizen 6 en 7 van het Heizelcomplex in Brussel. Beursorganisator Besko spreekt over een succesvol event. Ook wij waren erbij. Hierover later meer. Eerst een woord van de organisatie en eens kijken wie dit jaar de winnaars waren van de awards.

“Al meer dan 40 jaar zorgen we ervoor dat beautyprofessionals in de ruime zin van het woord (schoonheidsspecialisten, make-up artists, huidtherapeuten, voetverzorgers, nagelverzorgers, masseurs,… m/v/x) in contact worden gebracht met producenten en verdelers van materialen en diensten die kunnen gebruikt worden bij het uitoefenen van hun beroep. En dit tweemaal per jaar, in de lente en in de herfst. Deze beurzen worden steevast gekenmerkt door de zeer verzorgde op- en uitbouw van de standen. Zowel Ifas als realisator, als de standhouders doen telkens hun uiterste best om de beleving zo aangenaam mogelijk te maken. Ifas enerzijds door de aangename inrichting van de zalen, de standhouders door een prachtige aankleding van de standen. Besko als organisator, bemant een ruime stand waar de provinciale besturen in contact kunnen komen met hun leden. Tijdens deze editie was er ook een druk bezochte lounge te vinden waar beautyprofessionals konden genieten van een koffie of frisdrankje als verpozing bij hun bezoek aan de twee paleizen.”

Belevingseilanden

De organisatie vervolgt: “Estetika is een uitgelezen kans voor de schoonheidsspecialisten om informatie in te winnen over de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied en in direct contact te komen met de aanbieders ervan. Voor de producenten en verdelers zijn het dé momenten om zich te profileren naar hun doelpubliek bij uitstek. Zo ook dus op 1, 2 en 3 april 2023. ‘Stilstaan is achteruitgaan’ luidt het gezegde, reden waarom Besko en Ifas elke beurs ook trachten met een nieuwigheid de contacten tussen beide doelgroepen nog te optimaleren. Deze uitgave werden de ‘Ateliers by Estetika’ voorgesteld. Op twee ‘belevingseilanden’ konden de firma’s die dit wensten hun topprofessionals inzetten om meer uitleg te geven bij hun producten en diensten en deze tevens te demonstreren. Een aanpak die op veel bijval kon rekenen bij de bezoekers.”

Awards

Op zondag was er de uitreiking van de Estetika Awards. Drie awards werden uitgereikt, twee voor het Nederlandstalige deel van het land, een voor het Franstalige deel. Er werden telkens een Salon Award en een Digital Influencer Award uitgereikt. “De eerste award beloonde het salon dat de ultieme klantbeleving aanbiedt waarin de klant zich uitermate thuis voelt, en dit van het eerste contact tot het afscheid. De tweede ging naar de zaak die zich perfect profileert op de social media. De digitale creatieveling als het ware die investeert in een professionele online aanwezigheid.” De gelukkige winnaars waren:

Salon Award NL Winnaar: Chique by Chiara
Runner up: Dué Face & body

Salon Award FR Winnaar: Move to Beauty
Runner up: Pro Age Center

Digital Influencer Award NL: Winnaar: Diosa
Runner up: The Skin Corner

Zij zullen ongetwijfeld met trots deze awards in hun zaak aan hun klanten tonen.

Meer internationaal

“De beurs wordt meer en meer internationaal. Buiten standhouders uit België en Nederland, noteerden we ook deelnames uit Frankrijk, Italië, Polen, Duitsland, Spanje, Luxemburg en Groot Brittannië. Het is duidelijk, wie mee wil zijn met wat er leeft op het vlak van Beauty en Wellness, kan niet om Estetika heen. De volgende editie van Estetika, de herfstbeurs, zal plaatsvinden op 7, 8 en 9 oktober in twee paleizen.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Salonchat by Alexandra: ‘Het is de toon die de muziek maakt’
Lente op de beurs Estetika

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord