HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

KeBeK Private Equity verkrijgt meerderheidsbelang in distributeur van medische en esthetische lasersystemen

Het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity neemt een meerderheidsbelang in Dalton Medical. De gespecialiseerde distributeur van medische en esthetische lasersystemen uit Oosterhout haalt, met het toetreden van KeBeK, een ervaren en kapitaalkrachtige partner aan boord. De oprichters, Niels Tanja en Wiechert ten Dolle, die bij de transactie zijn bijgestaan door Marktlink, blijven voor de volgende groeifase bij de organisatie betrokken.

Dalton Medical is marktleider en exclusief distributeur in de Benelux voor een aantal toonaangevende internationale producenten van lasersystemen, gericht op met name dermatologische toepassingen. Het bedrijf heeft 20 jaar ervaring in de markt en beschikt over diepgaande klinische en technische kennis binnen dit vakgebied. De klanten van Dalton Medical variëren van esthetisch artsen en dermatologen tot plastisch chirurgen en huidtherapeuten. De onderneming telt circa 25 medewerkers en realiseert een jaaromzet tussen 10 en 15 miljoen euro.

Oprichters Niels Tanja en Wiechert ten Dolle, hebben een gezamenlijke achtergrond bij een (destijds) Deense producent van lasersystemen. In 2001 zijn ze als exclusief distributeur van dit merk voor de Benelux voor zichzelf begonnen, dit werd de start van Dalton Medical. In de loop der jaren is het productportfolio uitgebreid met meerdere merken en heeft de onderneming een sterke groei doorgemaakt. Mede door deze ontwikkelingen hebben de oprichters besloten om een professionele partner aan boord te halen voor het verder optimaliseren en (internationaal) opschalen van de activiteiten.

Onder begeleiding van overnameadviseur Marktlink heeft het ondernemersduo gesprekken gevoerd met verschillende potentiële investeerders. Hierbij is de gedeelde markt- en ondernemersvisie met het Belgische KeBeK Private Equity uiteindelijk de doorslaggevende factor geweest in de keuze voor deze partner. Dalton Medical is al jaren actief in België, waarbij de expertise en het netwerk van KeBeK de groei in de Belgische markt verder kan helpen versnellen. Parallel aan het toetreden van KeBeK Private Equity heeft ook algemeen directeur Stefan Razenberg een aandelenbelang verworven.

Eelke Postma van Marktlink: “De markt voor lasertoepassingen binnen zowel de medische als esthetische wereld groeit de laatste jaren hard. De lasersystemen die Dalton Medical levert worden onder andere gebruikt voor permanente lichaamsontharing, huidverbetering en de behandeling van diverse huidaandoeningen. De ontwikkelingen gaan snel en de toepassingsgebieden nemen toe. Lasertechnologieën kennen ook binnen de medische sector (o.a. oogheelkunde, gynaecologie en urologie) verschillende toepassingen, vaak als non-invasief alternatief voor chirurgische ingrepen. Dalton Medical fungeert als one-stop-shop-partner voor haar klanten door, naast de levering van de lasersystemen en de benodigde verbruiksartikelen, ook de volledige service- en onderhoudscomponent uit handen te nemen.”

Niels Tanja van Dalton Medical: “Sinds de start van Dalton Medical in 2001 hebben we de onderneming uitgebouwd tot de omvang en marktpositie die we vandaag bereikt hebben. We zijn ervan overtuigd dat we een mooi fundament hebben gelegd om verder op door te bouwen. We hebben veel ideeën en plannen die nog uitgevoerd moeten worden. Met veel enthousiasme gaan we graag samen aan de slag om deze te realiseren. Met onze nieuwe partner gaan we verder bouwen, waarbij we mogelijke overnames van complementaire bedrijven binnen de medische en esthetische markt niet uitsluiten.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Wendy de Wild benoemd tot nieuwe voorzitter ANBOS
KeBeK Private Equity verkrijgt meerderheidsbelang in distributeur van medische en esthetische lasersystemen

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord