HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Salonchat by Alexandra: ‘Jan met de Pet’

Posted on

Dankzij mijn acnespecialisatie heb ik vooral veel jongere mannen over de vloer. Meestal gestuurd door moeders, net als Jan*. Wat onwennig komt hij binnen: 16 jaar, bijna 2 meter, diep weggedoken in zijn hoodie en een pet op. Voor hem ben ik waarschijnlijk een vreemde, maar door de verhalen van zijn moeder heb ik het gevoel dat ik hem al jaren ken.

Moeders roept nu al een tijdje dat hij nodig eens langs moet komen voor een acnebehandeling, want: “hij zit helemaal onder!” Zo op het eerste gezicht zie ik geen heftige acne. Maar als hij zijn pet afzet, moet ik moeder gelijk geven. Zijn voorhoofd zit inderdaad helemaal onder de comedonen en ik zie enkele papels en kapot gekrabbelde micropustels. Je kunt wel raden wat de triggers zijn: haarwax, die pet en waarschijnlijk een helm

Voor de behandeling vraag ik hem zijn hoodie uit te doen. En dan kijkt hij me voor het eerst aan. “Hoezo? Het zit toch hier?!” wijzend op zijn voorhoofd. Hij heeft helemaal gelijk, maar ik wil toch ook zijn hals meenemen in de behandeling. Met een zucht trekt hij zijn trui uit en gaat in de stoel zitten. Ik leg een handdoek over zijn T-shirt en start de behandeling. Gelukkig gaat het uitreinigen vrij makkelijk en ik voel hem steeds meer ontspannen in de stoel.

En dan ontdek ik onder zijn rechteroor een grote blackhead. Althans, dat denk ik. Maar als ik duw komt er iets plats, stevigs en donkers uit, dat aan het uiteinde vast blijft zitten. Ik pak een pincet en trek het laatste stukje eruit. Het blijkt een keurig opgerolde baardhaar van 3 cm lang. Ik voel me net Dr. Pimplepopper (geweldig programma trouwens) als ik Jan mijn vangst laat zien. “Cool!” roept hij.

Aan het eind van de behandeling maken we een nieuwe afspraak en geef ik hem, zoals afgesproken met moeders, een pakket met producten mee, inclusief de instructies:

  • 2x per dag reinigen en balsem aanbrengen
  • Kussensloop om de dag verschonen
  • Haarwax aanbrengen vanaf de haarinzet
  • Liever nat scheren, dan met een scheerapparaat
  • Pet regelmatig wassen of, nog beter: niet meer opzetten

Drie weken later komt moeders voor haar behandeling. Ze vertelt me dat het goed gaat met Jan z’n huid. En die pet? Die heeft hij gelukkig aan de wilgen gehangen.

Groetjes Alexandra
*Om privacyredenen is de echte naam aangepast.

Over Alexandra
Alexandra is eigenaresse van Schoonheidssalon Alexandra én trainster van een bekend merk. Ze kwam vorig jaar met het idee voor een nieuwe rubriek: salonchat, salonpraat… “De bedoeling is dat het echt over de interactie met de klanten in de salon gaat”, zei ze. Inmiddels staan sinds januari haar columns in De Beauty Professional en plaatsen we sommige online. Ook anderen mogen hun klantverhaal delen. Lijkt het jou leuk om ook iets te delen? Iets dat wellicht iedereen herkent? Iets bijzonders wat er bij jou in de salon is gebeurd met een klant? Stuur dan een mail naar info@beauty-pro.nl.

Deze salonchat stond in De Beauty Professional editie 8-2023. Gemist? 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Launch lunch Craith Lab
Salonchat by Alexandra: ‘Jan met de Pet’

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord