HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

SNEAK PEAK! Hyaluronzuur: waardevol en onmisbaar

Hyaluronzuur, ofwel Hyaluronic Acid, is een zeer effectieve stof die van nature voorkomt in ons lichaam en waarmee vocht en volume in de huid kan worden aangetrokken en vastgehouden. Deze lichaamseigen stof helpt de natuurlijke huidbarrière te herstellen. Naarmate we ouder worden, wordt dit proces steeds sneller afgebroken. Niet verwonderlijk dat hyaluronzuur populair is in serums, gezichtscrèmes of fillers.

Dit is een Sneak Preview van de komende februari editie van Vakmagazine De Beauty Professional. Het magazine ligt bij de drukker en verschijnt over iets meer dan 1 week! Ben jij nog abonnee? Kijk dan snel onderaan dit artikel!

Hyaluronzuur wordt ook Hyaluronan of Hyaluronaat genoemd. Deze glycosaminoglycaan komt veel voor in het bindweefsel en kraakbeen en is daarnaast essentieel voor de celverdeling. Het is een molecuul dat door het menselijk lichaam zelf wordt aanmaakt. Het vervult verschillende functies in het lichaam. Zo is het van cruciaal belang voor de anatomische functies in ogen, lippen, tandvlees, botten, gewrichten en de huid. Een van de functies is het zorgen voor voldoende veerkracht en souplesse van de huid. Hyaluronzuur trekt vocht aan, dus zorgt voor een belangrijk aandeel in het aanwezig volume. Deze molecuul kan duizendmaal zijn eigen gewicht aan vocht aan zich binden en vasthouden. De krachtige en hydraterende werking van hyaluronzuur is wetenschappelijk bewezen. Deze lichaamseigen stof zorgt voornamelijk voor hydratatie, veerkracht en volume van de huid. Het reguleert de vochthuishouding, waardoor de huid goed gehydrateerd en veerkrachtig blijft. Hyaluronzuur heeft nog een aantal belangrijke voordelen voor de huid: het versterkt het bindweefsel van de huid, zorgt voor meer elasticiteit en speelt een belangrijke rol bij de wondgenezing. Hyaluronzuur is ook het hoofdbestanddeel van de vloeistof in onze gewrichten, waardoor deze soepel kunnen bewegen. Kortom, een waardevolle stof.

Hoewel het natuurlijke hyaluronzuur in het lichaam zelf wordt aangemaakt, wordt het ook door het lichaam weer afgebroken. Dit proces verandert naarmate we ouder worden. En de hoeveelheid hyaluronzuur dat in het lichaam wordt aangemaakt neemt in de loop der jaren geleidelijk af. Als het lichaam het niet meer voldoende zelf aanmaakt, heeft dat onder meer invloed op de conditie van de huid. Hierdoor verliest de huid haar soepelheid, stevigheid, elasticiteit en volume. De huid wordt slapper en in de huid ontstaan steeds meer lijntjes, rimpeltjes, verslapping. Ook ontstaat er een ruwere textuur. Daarnaast heeft de afbraak van de hoeveelheid hyaluronzuur in het lichaam ook effect op de gewrichten. De gewrichten voelen minder soepel aan. Een extra boost hyaluronzuur zou de oplossing kunnen zijn voor vele huid- en zelfs gewrichtsproblemen. Dit is ook de reden dat veel crèmes en serums tegen huidveroudering hyaluronzuur bevatten. Belangrijk om te weten is dat de juiste vorm, hoeveelheid en samenstelling van verschillende ingrediënten bepalend kunnen zijn voor de mate waarop het in de huid en het lichaam kan binnendringen voor het gewenste resultaat. 

VERDER LEZEN? NOG EVEN GEDULD! HET MAGAZINE WORDT GEDRUKT EN KOMT DAN NAAR JULLIE TOE. NOG GEEN ABONNEE? KLIK DAN HIER: WWW.BEAUTY-PRO.NL/ABONNEMENT

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Leren van vakgenoten: Marian Coppieters-Maenhaut
SNEAK PEAK! Hyaluronzuur: waardevol en onmisbaar

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord