HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Starter & Show your best results by Hennieke van Lagen

Hennieke van Lagen is 21 jaar en de trotse eigenaresse van schoonheidssalon Laniek. In september, na de eerste lockdown, heeft zij haar salon geopend. Starten na een landelijke sluiting is niet makkelijk en daar vertelt Hennieke ons vandaag meer over. Ook deelt Hennieke een prachtig resultaat dat zij heeft behaald bij een klant met acne. Lees snel verder!

De opening
Op 1 september ben ik gestart als zelfstandig schoonheidsspecialiste in mijn eigen salon. Wanneer je start na een lockdown is het erg lastig om klanten te krijgen, vooral de oudere klanten stelden hun afspraak liever uit of annuleerden de afspraak omdat ze toch bang waren voor besmetting. Daarnaast moet de klantenkring ook groeien en dat is pittig in deze tijd. Na de lockdown was het niet dat mensen als eerste naar salons toe gingen, tenminste niet in mijn ervaring. Mensen zien het meer als een luxe om naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Dit alles maakte de start best wel onzeker. Voor nu werk ik parttime in mijn salon, maar hoop in de toekomst fulltime in mijn salon te werken.    

Opleiding
Ik heb de opleiding schoonheidsspecialist afgerond op de Wellness Academie in Apeldoorn. Nadat ik mijn diploma heb behaald, ben ik direct gestart met mijn eigen salon. De eerste stap was naar de KvK om daar alles te regelen. Hierna heb ik een zakelijke bankrekening geopend en het boekhoudprogramma gekoppeld. Mijn vader heeft mij met veel dingen geholpen, hij heeft veel ervaring als zelfstandig ondernemer.

Website
In de toekomst zou ik graag een eigen website en webshop willen, maar het is er nu nog niet van gekomen. Ik wil eerst graag dat alles een beetje loopt en vanuit daar weer verder werken aan nieuwe dingen, zoals een webshop.

Behandelingen
In de salon behandel ik verschillende huidproblemen zoals acne, hyperpigmentatie, littekens en huidveroudering (anti-aging). Tijdens de tweede lockdown ben ik mij gaan specialiseren in huidverbeterende behandelingen door verschillende cursussen en trainingen te volgen. Ik heb dit gedaan om zo nog effectievere resultaten te behalen.

Merk
In de salon werk ik met het merk SalonnePro. Ik vind dit een fantastisch merk. Niet alleen is het huidverbeterend, de mensen achter het merk denken met je mee en je kan altijd met vragen of advies bij hen terecht. Dit was voor mij heel belangrijk bij het kiezen van een merk om mee te werken.

Show your best result
Ik heb al meerdere mooie resultaten met mijn klanten bereikt. Één daarvan is een klant met acne. In de salon hebben wij een acne behandeling gedaan, waarna zij thuis heel consequent aan de slag is gegaan met de juiste producten. Vervolgstappen voor de klant kunnen zijn 4 bio peel behandelingen om de huid rustig te krijgen. Daarna, om de achtergebleven littekens te behandelen, 3 – 6 microneedling behandelingen. Om het resultaat bij te houden, komt de klant 1x per maand terug voor een behandeling.   

Tip
De beste tip die ik zelf ooit heb gekregen is ‘Durf te ondernemen!’. Dit wil ik dan ook doorgeven aan de starters in de branche. Doe wat goed voelt en durf een stap te nemen!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Wat is jouw drijfveer als schoonheids­specialist?
Starter & Show your best results by Hennieke van Lagen