HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Redactie blog: ‘De eerste keer live…’

Jullie hebben dat moment vast allemaal gehad: iets voor het eerst doen. Uit je comfortzone stappen en ervoor gaan. Ik deed dat gisteren: voor het eerst ‘live’ gaan op instagram. Ik neem jullie mee in mijn gevoel, mijn ervaring en mijn leermomenten van mijn eerste keer. In the end: I did it! En het was zeker niet de laatste keer. Ik schrijf deze blog voor iedereen die nog twijfels heeft om filmpjes te maken, live te gaan of zich op een andere manier laat remmen iets voor het eerst te doen. You can do it!

LIFE BEGINS AT THE END OF YOUR COMFORTZONE

Toen Mariska Vink van Jouw Business in het Juiste Licht voorstelde om een live-sessie te doen op Instagram, was ik meteen voor. Mariska schrijft sinds kort artikelen voor onze website, om jullie alles te leren over Instagram zodat jullie je ‘business in het juiste licht’ kunnen zetten. Het leek haar meer waarde te hebben voor jullie om live te gaan, zodat we echt antwoord konden geven op jullie vragen.

Hoe het begon
In december kwam ik met Mariska in contact. Ze wilde iets voor jullie betekenen en vroeg zich af of we samen iets konden opzetten. Zeker kunnen we dat! Want ook wij willen iets voor jullie betekenen. Na een leuk gesprek zijn we ervoor gegaan: 4 weken achter elkaar zou Mariska een column schrijven met praktische tips. Zeker in deze coronatijd een must om een goed Insta account te hebben en daarmee een community te creëren. Dat zorgt voor meer interactie met jouw klanten, meer verkoop en een betere zichtbaarheid. Er kwam een eerst een uitgebreid interview met Mariska online. Heel inspirerend! En met alle tips de afgelopen weken konden jullie meteen aan de slag.

Ik ga het doen
Vorige week vroeg Mariska mij of we niet in plaats van een artikel op de website, eens live konden gaan op Instagram. Toen Mariska het live gaan voorstelde was ik meteen enthousiast, maar het maakte me ook zenuwachtig. Ik vertelde haar dat het mijn eerste keer zou zijn én dat ik momenteel natuurlijk thuiswerk met mijn zoontje van 4 ernaast. Wat als hij er ineens tussendoor komt? ‘Komt goed’, stelde Mariska mij gerust. ‘En komt je zoon ertussen, dan is dat zo’. Ik moet zeggen dat ik nu al een tijd aan het werk ben terwijl mijn zoon thuis is en dat gaat eigenlijk perfect. Hij is superlief en ik weet mijn tijd tussen werk en hem redelijk te verdelen. Al betekent dat wel dat ik ‘s avonds nog aan het werk ben. Afijn, Het weekend ging voorbij en op maandag gingen we onze live sessie promoten.

Zenuwen
Dinsdagavond werd ik ineens zenuwachtig. Ik had voor Mariska vragen opgesteld die ik haar wilde stellen tijdens de live sessie. Vragen waar iedereen wat aan heeft. Wat kon er misgaan? En waarom was ik eigenlijk zenuwachtig? Jullie verwachten dat wellicht ook niet van mij. Want ja, ik heb vaker filmpjes gemaakt op de vakbeurs bijvoorbeeld. En ik interview al jaren beautyprofessionals en andere experts face-to-face. Toch voelde dit anders. Ik ging doen wat ik al jaren doe, maar er zouden mensen meekijken. En ik had dit nog nooit gedaan! Een filmpje kun je 100x overdoen. Maar live is live…

3 uur voor de live-sessie
De volgende ochtend was het zover. Om 11 uur gaan we live. Mariska stuurde een berichtje: ‘Doen we het via jouw account of de mijne?’ Die eerste keer leek het me beter om het via haar account te doen. Ok, ik moest me gaan aankleden en opmaken, iets dat ik eerlijk gezegd niet zo vaak meer doe, behalve voor zoom-gesprekken. Ik zit toch bijna altijd thuis. Ik maakte het ontbijt voor mijn zoontje, we kleedden ons aan en ik besloot eerst een filmpje met hem te kijken. Ik vertelde hem dat mama daarna iets belangrijks moest doen en dat hij zich dan ongeveer een kwartiertje zelf moest vermaken. ‘Geen probleem mama!’, zei hij. Nog even met wat collega’s gesproken en mijn mails gedaan. Het is 10:55, tijd om mijn Instagram in de gaten te houden.

We gaan beginnen
Om 11 uur nodigt Mariska mij uit in het gesprek. Daar ben ik dan: online. Ik zie de teller van het aantal kijkers oplopen, maar het gaat eigenlijk wel vanzelf. Nu is Mariska de Instagram expert en dus voel ik me wel op mijn gemak. Wat mij meteen opvalt is het mooie licht waar zij in zit. Mijn beeld op het schermpje ziet wat grauwer, een beetje donker. Maar het gesprek loopt soepel en er komen meer mensen en ook vragen binnen. Op de achtergrond hoor ik mijn zoontje zachtjes mama roepen. In mezelf denk ik: ‘Nee nee nee, niet nu’. Ik reageer nog niet meteen, tot hij heel hard begint te schreeuwen. Ok, nu moet ik improviseren. Ik vertel dat ik er toch echt even heen moet. Ik kon wel door de grond zakken op dat moment. Maar Mariska neemt het over en in deze tijd zitten er meerdere mensen met hun kinderen thuis. Het zal voor sommigen wel herkenbaar zijn… In 3 minuten is het thuis opgelost en ga ik weer terug naar mijn telefoon en verschijn in beeld. Mariska heeft inmiddels vragen beantwoord van onze volgers en daarna kan ik weer inhaken. Het verloopt verder heel natuurlijk. We sluiten onze live sessie na circa 20 minuten. Het was voorbij. Ik had het gedaan!

FAILURE IS NOT THE OPPOSITE OF SUCCESS. IT’S A PART SUCCESSWaar maak je je druk om??
Direct nadat we klaar waren werd ik gebeld met complimenten en krijg ik leuke reacties. Ook Mariska stuurt mij meteen een bericht dat ze leuke reacties heeft gehad en dat het voor herhaling vatbaar is. Hoe ik daarover dacht? Het is zeker voor herhaling vatbaar! Heb ik me hier nu zo druk om gemaakt? Ja, het was niet ideaal en ik moest even weglopen voor mijn zoon. Maar omdat ik dit samen met Mariska deed, kon zij dat perfect opvangen. Eerlijk gezegd wist ik niet meer waar ik me zo druk om had gemaakt.

Terugkijken om ervan te leren
De live sessie wordt opgeslagen in IGTV. In dit geval bij @jouwbusinessinhetjuistelicht want de live-sessie werd uitgezonden vanaf haar account. Ik heb het teruggekeken, omdat ik het de volgende keer beter wil doen. Er vielen mij 2 dingen direct op: het donkere en steeds bewegende beeld van mijzelf. Ik heb er geen seconde aan gedacht om mijn telefoon ergens vast te maken of tegenaan te zetten zodat ik niet de telefoon in mijn hand hoefde te houden. Natuurlijk trilt je en beweegt je beeld dan… een leermoment voor de volgende keer. En dat donkere beeld… Ik heb niet net zoals Mariska zo’n professionele lamp. Het was een regenachtige dag en ondanks dat ik alle gordijnen open had thuis en het licht aan, krijg je natuurlijk nooit zo’n mooie verlichting. Dus als ik dit vaker wil gaan doen, dan moet ik daar iets voor aanschaffen. Verder zou ik de camera zo installeren dat ik toch wat verder van het beeld af zit en dat ik een goede achtergrond heb.

Volgende keer
Maar de vraag is: is dit alles iedereen ook echt opgevallen of is iedereen blij dat ze weer wat wijzer zijn geworden en antwoord hebben gekregen op hun vragen? Aan de reacties te zien het laatste. Dus ook hier maak ik me dan weer druk om niks. Natuurlijk wil ik dat alles professioneel en perfect loopt, net als bij Mariska. Alleen dit was de eerste keer en je blijft leren. Ik ga al die dingen gewoon meenemen voor de volgende keer. Gaat die volgende keer er komen? Zeker weten! Voor volgende week heb ik alweer een afspraak staan met Mariska. Dit keer wellicht via mijn eigen account. Mariska, bedankt dat je me uit mijn comfortzone hebt gehaald en me op mijn gemak hebt gesteld! Zeker toen ik er even ’tussenuit ‘ moest!

Een wijze les: stap uit die comfortzone en je zult merken dat het minder erg is dan je dacht!

Wil jij onze live-sessie terugkijken? Ga dan naar IGTV op het Instagram account van Mariska Vink van @jouwbusinessinhetjuistelicht

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Posted on

Volg de cursus Huiddiagnostiek in Zwolle! Overweegt u ‘huidanalyse’ een professioneel en betrouwbaar ...

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Starters in de beautybranche: Juulke Adam
Redactie blog: ‘De eerste keer live…’