HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Starters in de Beautybranche – Face & Skin ByM

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Marijke, 34 jaar oud en al ruim 15 jaar schoonheidspecialiste. In maart 2019 ben ik mijn eigen salon Face & Skin ByM gestart.

Opleiding
Ik heb de 3-jarige opleiding schoonheidsspecialiste gevolgd op het Mondriaan college en daarna nog een opleiding gedaan bij U-Consultancy, de basis en vervolgopleiding dermatologie. Ook heb ik nog een visagie en grime opleiding gedaan. Maar je bent nooit uitgeleerd dus heb ik ook veel andere opleidingen en cursussen gevolgd. Dat blijf ik doen want ik wil bijblijven als het gaat om de laatste trends binnen de huidverzorging. Daarbij heb ik heel veel ervaringen opgedaan door stages te lopen en te werken in de parfumerie en in meerderen schoonheidssalon en in de sauna.

Starten
In 2019 ben ik naar de KVK gegaan en begin maart ben ik voor mij zelf begonnen in mijn salon aan huis: Face & Skin ByM. Daarnaast heb ik nog een baan voor 2 dagen in een banketbakkerij Lentz. Zo kan ik rustig mijn salon opbouwen. Dat doe ik nu op dinsdag en in de toekomst wil ik dat zeker gaan uitbreiden naar meerdere dagen.

Klanten werven
Veel clienten die in mijn salon komen zijn dames die vroeger al bij mij in salon kwamen of via vriendinnen. Mond-tot-mond reclame werkt toch echt het best om weer leuke nieuwe klanten in de salon te krijgen, maar ik maak ook veel gebruik van social media en dan voornamelijk Instagram (faceandskinbym).

Inrichting, merk en behandelingen
Al mijn apparatuur heb ik aangeschaft bij de groothandel privilege. Daar ben ik ook gelijk in aanraking gekomen met het merk waar mee ik in de salon mee werk: Dr Belter. Ik heb de keuze gemaakt voor dit merk omdat het zonder siliconen en parabenen is en natuurlijk en vegan. Daarnaast is de prijs/kwaliteit ook heel fijn en het assortiment is zo breed dat je elke huid kunt behandelen. Momenteel geef ik voornamelijk gezichtsbehandelingen: reinigen, massage en speciale maskers. Maar ook bindweefselmassage en fruitzuurpeelings. Ik vind heel belangrijk dat ik mijn specialiseer in een paar behandelingen en mij daar 100% op focus.

Prijs bepalen
De prijzen van de behandelingen die ik geef heb ik zelf gekozen. Ik heb wel wat rondgekeken bij andere vakcollega’s.

Brancheorganisatie
Ik ben (nog) niet ingeschreven bij de Anbos omdat ik het een lastige keuze vind. Het zijn best veel kosten en mijn salon is nu nog maar 1 dag in de week open. Als ik straks meer dagen werk ga ik me waarschijnlijk wel inschrijven.

Tips
Een tip voor als je voor je zelf gaat beginnen: Laat je heel goed over alles informeren, wees brutaal en vraag of ze jou een leuke aanbieding kunnen bieden bij het aanschaffen van producten of andere benodigdheden. Zorg ook dat je pensioen voor jezelf opbouwt en dat je verzekeringen in orde zijn.

Toekomstplannen
Mijn toekomstplannen… meerdere dagen in de salon werken en cursussen en opleidingen blijven volgen. Wat mij ook erg leuk lijkt is om samen met ander schoonheidsalons samen te werken. Ik zou mezelf eventueel ook wel kunnen laten inhuren. Want zo heeft iedereen zijn eigen specialisatie en je kunt alleen maar van elkaar leren. Je bent geen concurrent van elkaar, maar vakcollega’s. Ik hoop dit vak met heel veel plezier te blijven uitoefenen. Heel cliché maar ik heb van mijn hobby echt mijn vak gemaakt en dat maakt mij blij! 

Liefs Marijke, Face & Skin ByM 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Lisette
    20 oktober, 2020

    Marijke is een secure en fijne schoonheidsspecialiste die haar werk serieus neemt en de klant tevreden weer de deur uit laat gaan ?? Ga zo door!!

Vorige
Innovatie in anti-pollution skincare
Starters in de Beautybranche –  Face & Skin ByM

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord