HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Investeerder voor Care Cosmetics: internationale groeiambities waarmaken

Care Cosmetics, marktleider in cosmeticaproducten voor beautyprofessionals, heeft met het aantrekken van Belgisch investeringsbedrijf 3d investors kennis en kapitaal in huis gehaald om verdere en versnelde invulling te geven aan de internationale ambities van het bedrijf. Overnameadviseur Marktlink begeleidde oprichter-eigenaar Duco van Keimpema in zijn zoektocht naar de beste partner. Met 3d investors aan boord wordt in eerste instantie de markt in de Benelux verder aangeboord. Hierna worden de pijlen op Duitsland gericht. “Wij willen binnen 3 jaar de nummer 1 zijn in België en een uitrol hebben gerealiseerd naar Duitsland.”
Bron: Marktlink

Care Cosmetics is in 1996 opgericht door eigenaar Van Keimpema. Het bedrijf is met circa 80 medewerkers en locaties in Barendrecht, Breda en het Belgische Maaseik de grootste toeleverancier voor de schoonheidsspecialisten in de Benelux. Het bedrijf vertegenwoordigt inmiddels 30 internationale topmerken zoals RoC, Guinot en het eigen merk Pascaud. Inmiddels kan Care ruim 2.500 loyale schoonheidsspecialisten en meerdere grote retailbedrijven tot haar klantenkring rekenen. De omzet van het bedrijf is op jaarbasis gegroeid naar circa €20 miljoen.

We zijn in de afgelopen periode ongelofelijk hard gegroeid, waarbij we nu op een kruispunt staan met meerdere strategische keuzes om extra groei versneld te realiseren.


Duco van Keimpema, columnist van vakmagazine De Beauty Professional, schrijft in het vakmagazine over ondernemen en geeft daarbij vaker aan wat hij van plan is. Zo kondigde hij onlangs een nieuwe directeur aan. In het persbericht dat nu is rondgestuurd staat verder. Na bijna 25 jaar ondernemerschap was het voor Van Keimpema een logisch moment voor het aantrekken van een investeringsmaatschappij. Van Keimpema: “In tijden van crises bezuinigen mensen op auto’s en vakanties, maar aan persoonlijke verzorging wordt eerder meer dan minder uitgegeven. We zijn in de afgelopen periode ongelofelijk hard gegroeid, waarbij we nu op een kruispunt staan met meerdere strategische keuzes om extra groei versneld te realiseren.”

3d investors
De nieuwe partner werd gevonden in 3d investors, een familiale investeringsmaatschappij met een specialisatie gericht op bedrijven met internationale ambities. Deze Belgische langetermijnsinvesteerder is onder meer mede-eigenaar van Studio 100, Pauwels Consulting (waaronder Developers.NL en Bruggenbouwers) en Ormit. Investment Director Nicolas Sneyers over de toetreding tot Care Cosmetics: “We zien in algemene zin een markt aan de vooravond van verdere consolidatie, internationalisatie en digitalisatie. Onze expertise hiermee, de uitstekende reputatie van Care en de culturele fit blijkt de juiste match. Het is nu aan het team van Care en ons om de juiste volgorde te kiezen.”
Van Keimpema vult hierbij aan dat gedacht kan worden aan een verdere verbreding en verdieping van het productassortiment: “Er zijn diverse trends richting mannencosmetica of social responsibility, denk aan duurzame merken. Ook kunnen we extra productgroepen toevoegen zoals meer eigen merken of aanpalende beautyproducten. Tot slot willen we de Belgische markt verder ontwikkelen. Uiteindelijk willen we binnen drie jaar ook de nummer 1 in België zijn en een uitrol hebben gerealiseerd in Duitsland. De eerste toezeggingen van merken zijn hierin reeds gedaan!”

Uiteindelijk willen we binnen drie jaar ook de nummer 1 in België zijn en een uitrol hebben gerealiseerd in Duitsland.

Overnameadviseur Jan Dijkmans van Marktlink merkt op dat er, ondanks COVID-19, veel belangstelling uit de markt was: “We merken in algemene zin veel interesse van private equity in goed gepositioneerde bedrijven met high-end consumentenproducten. Ook voor Care Cosmetics hebben diverse investeringsmaatschappijen uit binnen- en buitenland met verregaande interesse naar deze propositie gekeken. Een trend van de laatste tijd is dat enkel de grootste zak met geld voor een ondernemer niet meer voldoende is. Zijn zoeken een partij om samen het mooist mogelijk avontuur aan te gaan.”

In de nieuwe setting blijft Duco van Keimpema als aandeelhouder betrokken bij Care Cosmetics. Operationeel richt zijn rol zich meer op vraagstukken als strategiebepaling, overnames en internationalisatie. “Onze klanten en merken krijgen weinig mee van de nieuwe situatie. Hooguit dat we met 3d investors aan boord nog meer betekenis geven aan onze slogan ‘No Limits’.”

“Onze klanten en merken krijgen weinig mee van de nieuwe situatie. Hooguit dat we met 3d investors aan boord nog meer betekenis geven aan onze slogan ‘No Limits’.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Edwin van Oort
    28 oktober, 2020

    Wauw, chapeau in deze bijzondere tijd! Het biedt vele kansen, nu op een goede manier waarmaken.
    “Take Care”


Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Posted on

Volg de cursus Huiddiagnostiek in Zwolle! Overweegt u ‘huidanalyse’ een professioneel en betrouwbaar ...

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Starters in de Beautybranche – Face & Skin ByM
Investeerder voor Care Cosmetics: internationale groeiambities waarmaken