HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Voorkom een trage website door HR foto’s

Het is geen geheim dat afbeeldingen op je website onmisbaar zijn. We zijn nu eenmaal visueel ingesteld. Maar wat nu als ik als bezoeker via Google of Insta jouw website heb gevonden en deze laadt traag? Als bezoeker heb ik geen geduld en zal snel wegklikken. Zo jammer, want dat is een gemiste kans om de bezoeker met jou en je bedrijf kennis te laten maken. Jouw website is de online deurbel van je bedrijf. Door Miranda Koevoets, LightCatch

Megapixels, hoge en lage resolutie …
De kwaliteit van je foto’s en de grootte wordt uitgedrukt in pixels. Pixels zijn allemaal kleine puntjes die de foto weergeven op je beeldscherm. De hoeveelheid pixels, wordt resolutie genoemd. Hoe hoger de resolutie, hoe hoger de kwaliteit, hoe meer pixels per centimeter, hoe scherper het beeld. Hoe hoger de resolutie, hoe langer de laadtijd van de website.

Het gewicht van een foto wordt uitgedrukt in MB (megabytes) of KB (kilobytes). Dit is de bestandsgrootte. Hoe minder gewicht, des te minder laadtijd. Meer kans dat de bezoeker nog even op jouw website blijft rondkijken.

Voor weergave op een beeldscherm of telefoon heb je niet de hoogste resolutie (300dpi) nodig, dit is alleen maar nadelig, want het zorgt voor die lange laadtijd. Hoge resolutie gebruik je voor afdrukken en lage resolutie (72dpi) voor online weergave.

Hoe verklein je de foto’s zonder kwaliteit te verliezen?
Een voorbeeld van een afmeting met lage laadtijd is 1500×1000 pixels bij 72 dpi. Check de afmetingen van de headerfoto en andere afbeeldingen die nodig zijn voor de website. De gewenste formaten verschillen namelijk. Een headerfoto is breder dan een foto voor de een contactpagina.

Je kunt dit vaak aanpassen in het programma van de website zelf. Je kunt de foto’s ook verkleinen via verschillende sites als CompressJPG of Photoshop. Voor mijn klanten lever ik de foto’s in hoge en lage resolutie. Dat is handig, want dan hoef je niks meer aan te passen!

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Starters in de Beautybranche: Sam en Anneke van More ITZ
Voorkom een trage website door HR foto’s