HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Stelling van de week: Bied jij MBO-ers perspectief?

De overheid en met name de Minister van OC&W maakt zich zorgen over het aantal stageplekken en dus het aantal leerbedrijven voor het MBO, zeker nu in de coronatijd. Dat geldt dus ook voor de schoonheidssspecialisten opleidingen. Voor Prinsjesdag lieten enkele Kamerleden en de Minister van OC&W, zich verzorgen door MBO’ers. Onder onze stelling lees je meer over deze dag. Maar de vraag is: bied jij MBO-ers perfectief? Ben of jij een leerbedrijf? Laat jouw mening horen en plaats je reactie onderaan dit bericht.

Ik ben/word leerbedrijf omdat ik jonge schoonheidsspecialisten in opleiding de kneepjes van ons vak wil bijleren. Want dat komt (de toekomst van) onze branche ten goede!


Prinsjesdag
Tweede Kamerleden en Ingrid van Engelshoven, Minister van OC&W, lieten zich voor Prinsjesdag stylen. Dat gebeurde in kapsalon Aveda The Hague met het vakmanschap van mbo-ers van de opleidingkapper, schoonheidsspecialist en beveiliger. Minister Van Engelshoven vindt het goed dat mbo-studenten hun beroep in de praktijk kunnen uitoefenen. “Juist op een dag als vandaag en in een andere realiteit is het goed als jonge vakmensen hun beroepspraktijk kunnen uitoefenen en hun skills laten zien. Maar maak ik mij wel zorgen of er voor mbo’ers wel voldoende leerwerk- en stageplekken zijn. Dit heeft mijn volle aandacht”, aldus de Minister van OC&W.

Aspirant-vakmensen en nationaal vakkampioenen Ynola Lommerse en Nina van der Vaart verzorgden het haar en de make-up van de Minister en de Kamerleden. “Deze dag was een buitenkans voor mij. Een mooie ervaring en tof dat ik vandaag ambassadeur voor het mbo van mijn beroep schoonheidsspecialist heb mogen zijn en de skills in mijn vak bij deze belangrijke mensen heb kunnen uitoefenen”, zegt Nina van der Vaart van het Nova College uit Haarlem.
Met hun prestaties waren de Kamerleden en de Minister heel tevreden: “Traditioneel ga ik met Prinsjesdag langs bij de beste kappers en visagisten van Nederland. Ik ben nu weer tevreden met dit resultaat! Maar we beseffen met z’n allen onvoldoende hoe onmisbaar deze vakmensen voor ons zijn.” Voor de Minister kunnen goed opgeleide vakmensen en leerbedrijven het verschil maken in de economie en samenleving.    

Over de actie ‘Dit is MBO’
In Nederland leren zo’n 500.000 jongeren een vak op het mbo. Bijna de helft van onze beroepsbevolking heeft een mbo-diploma. Zij zijn van levensbelang voor Nederland en werken veelal in cruciale beroepen waardoor de economie ook tijdens de pandemie kan blijven doordraaien. Dat is de reden waarom onder het label ‘Dit is MBO’ dit Prinsjesdagevent werd georganiseerd. Binnen dit platform werken onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samen om de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan onze maatschappij niet goed functioneren. Het Prinsjesdagevent werd in samenwerking met de kapsalon georganiseerd door ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, MBO Raad en WorldSkills Netherlands.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Tweezijde Scrubhandschoen van MARC INBANE
Stelling van de week: Bied jij MBO-ers perspectief?

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord