HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Tamara Verdaasdonk over SKIN: “Onderscheid je in professionaliteit en kwaliteit”

Vorig jaar is het kwaliteitsregister SKIN in het leven geroepen. Een initiatief waarmee je je als schoonheidsspecialist kan onderscheiden. Dat vind ook Tamara Verdaasdonk van Schoonheidssalon Momento. Zij schreef zich in oktober 2020 in. “Ik was meteen enthousiast en dacht ‘dit wil ik’, zeker vanwege het kunnen onderscheiden in kwaliteit en professionaliteit.”

Het SKIN register was een langgekoesterde wens van vele professionals. Met het SKIN register staan we ook sterker als er weer eens ‘slecht’ over ons vak gesproken wordt en als er weer eens wordt besloten dat de schoonheidsspecialist bepaalde behandelingen niet zou mogen uitvoeren. Door de hectische coronatijd staat het misschien – qua campagne naar de consumenten toe – nog niet zoals het moet. Maar een ding is zeker: als professional wil je in dit register geregistreerd staan! En als we dat met zijn allen doen, kunnen we ook samen meer ruchtbaarheid aan het initiatief geven. Uiteraard moet de organisatie dat zelf ook doen en dat doen ze nu met de campagne ‘Hallo Nederland’. De consument moet weten dat als zij een SKIN geregistreerde schoonheidsspecialist bezoekt, dit staat voor kwaliteit.

Tamara Verdaasdonk is 39 jaar en eigenaresse van schoonheidssalon Momento in Prinsenbeek. “In juli bestaat mijn salon 15 jaar. Ooit gestart op mijn zolderkamer en nu inmiddels alweer 10 jaar gevestigd in het huidige (winkel)pand in Prinsenbeek. Wij zijn aangesloten bij ANBOS en toen het SKIN register werd aangekondigd, was ik meteen enthousiast. Je kunt je onderscheiden in kwaliteit en professionaliteit. Ik ben ook van mening dat je alleen door kennis en scholing vooruit kan gaan. Doe je dit niet, dan blijf je echt stilstaan in ons mooie vak.”

Tamara schreef zich in oktober 2020 in in het SKIN register. Haar personeel is nog niet aangesloten. Zelf heeft ze inmiddels al de nodige punten behaald. “Ik vind dat je redelijk makkelijk punten kunt verzamelen door bijvoorbeeld webinars te volgen. Mijn opleiders zijn helaas (nog) niet aangesloten bij SKIN, maar ik heb de afgelopen periode interessante webinars gevolgd bij ANBOS en hier dan ook al (20) punten mee verdiend. Tot nu toe heb ik punten gehaald voor vakinhoud, professionalisering en vooraf geaccrediteerde nascholing.”

Tamara vertelt eerlijk dat ze haar klanten nog moet inlichten over haar inschrijving en hen bewust moet maken over waarom ze moeten kiezen voor een SKIN geregistreerde schoonheidsspecialist. “Ik ben er nog niet aan toe gekomen en dus heb nog te weinig gedaan om het onder de aandacht te brengen, maar ik ga dit op korte termijn zeker communiceren in de salon, social media en op onze website.” Ook is Tamara van mening dat er vanuit de SKIN organisatie zelf nog meer moet gebeuren. “Ik vind het jammer dat er tot nu toe niet of nauwelijks gecommuniceerd wordt door de organisatie. Er zou meer aandacht aan geschonken mogen worden. We moeten het samen doen.”

Tamara vindt dat iedereen die zich wilt onderscheiden in professionaliteit zich zou moeten inschrijven. Sommige specialisten zien de meerwaarde nog niet en vinden bijvoorbeeld het ANBOS lidmaatschap voldoende. “Ik ben het daar persoonlijk niet mee eens, want als je lid bent van ANBOS, hoef je verder niets te ondernemen en met het SKIN register moet je jezelf blijven ontwikkelen door trainingen of webinars te volgen. Zo weet de consument ook dat jij voor kwaliteit staat, over vakkennis beschikt en van de laatste ontwikkelingen in de branche op de hoogte bent.”

Kortom: Wie zich wil onderscheiden, schrijft zich in! NOTE: je hoeft geen ANBOS lid te zijn om je aan te sluiten bij SKIN!

Ben jij ANBOS-lid? Als je je laat registreren bij SKIN vóór 1 april 2021, ontvang je extra korting en betaal je als ANBOS-lid € 150,- over een periode van drie jaar.
www.skinregister.nl

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Werk en privé in balans: Ingrid Hendriks
Tamara Verdaasdonk over SKIN: “Onderscheid je in professionaliteit en kwaliteit”