HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Tarieven botulinetoxine behandelingen verschillen enorm per stad


Als schoonheidsspecialist mag je geen injectables/botox behandelingen doen. En sommige beautyprofessionals zijn er ook echt op tegen. Anderen hebben vaak een samenwerking met een cosmetisch arts voor klanten die toch graag een botulinetoxine (botox is een merknaam) behandeling ondergaan. Maar wist jij dat de tarieven per stad in Nederland enorm verschillen? Het bedrijf Injectablesbooking.nl zocht het uit. ‘Wat zijn de tarieven in de grote steden?’

Injectablesbooking.nl is een onafhankelijk platform waarop consumenten alle artsen en klinieken kunnen vergelijken die injectables behandelingen uitvoeren.

Injectablesbooking.nl heeft onderzoek gedaan naar de gemiddelde prijs van een botulinetoxine behandeling in 12 grote steden. In welke stad is de gemiddelde prijs het hoogst? En waar kun je voor een botulinetoxine behandeling gemiddeld het voordeligst terecht? Injectablesbooking.nl heeft de botulinetoxine tarieven van 222 klinieken in 12 grote steden in kaart gebracht. De prijs bij deze klinieken per behandeling van één zone botulinetoxine is gemiddeld € 139,04. Over het algemeen geldt behandeling van de fronsrimpels of voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes als één zone. Botox is een merknaam botulinetoxine. Andere bekende merken botulinetoxine zijn Bocouture en Azzalure. Alle drie de merken worden meestal verkocht per zone.

Op Injectablesbooking.nl staan 910 locaties waar je een afspraak kunt maken voor een cosmetische behandeling met botulinetoxine. In Nederland zijn er in totaal ca. 950 locaties waar botulinetoxine behandelingen worden uitgevoerd. Jaarlijks worden er ca. 400.000 rimpelbehandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Dit aantal groeit snel.

Ranglijst van grote steden
De gemiddelde prijs van één zone botulinetoxine per stad is als volgt:

Haarlem € 156,79
Groningen € 151,61
Utrecht € 151,00
Eindhoven € 147,54
Den Haag € 147,20
Amsterdam € 144,91
Breda € 136,00
Rotterdam € 133,65
Maastricht € 130,73
Enschede € 129,86
Arnhem € 128,60
Almere € 110,60

Haarlem duurste, Almere goedkoopste
De gemiddelde prijs van een botulinetoxine behandeling in Haarlem is € 156,79. Daarmee is Haarlem ruim 41% duurder dan Almere. Haarlem staat daarmee bovenaan de ranglijst van steden waar de gemiddelde behandelprijs van botulinetoxine het hoogst is in Nederland.

Het bedrijf laat weten: “Een dergelijk prijsverschil zegt iets over de productlevenscyclusfase van botulinetoxine in Nederland. De volwassenheidsfase is waarschijnlijk nog niet bereikt. Een dergelijk prijsverschil zegt ook iets over de competitie tussen de diverse klinieken in de afzonderlijke steden. Wel opmerkelijk: Haarlem heeft méér klinieken dan Almere. Maar Almere heeft meer inwoners dan Haarlem. Hebben Haarlemmers per hoofd van de bevolking meer interesse in een cosmetische behandeling? En/of hebben mensen in de regio van Haarlem gemiddeld meer te besteden? En/of trekken de klinieken in Haarlem meer mensen uit de omgeving? Antwoorden op deze vragen vraagt nader onderzoek.”

Range in Botox tarieven kent grote variatie
Het verschil tussen de hoogste en laagste prijs voor één zone botulinetoxine is opvallend groot. De goedkoopste kliniek in Nederland vraagt € 90 per zone. De duurste kliniek vraagt € 265 per zone. In de prijsvergelijking van Injectablesbooking.nl zijn (tijdelijke) aanbiedingen en kortingen niet meegenomen. Dit is volgens de reclamecode ook niet toegestaan. Consumenten zouden dan tijdsdruk kunnen ervaren in hun beslissing voor een cosmetische behandeling.

Kwaliteit van behandeling
Het onderzoek van Injectablesbooking.nl gaat alleen over de tarieven van een behandeling met botulinetoxine. De kwaliteit van de botulinetoxine behandeling is hierin niet meegenomen. Het blijft belangrijk om de effectiviteit van de behandeling te blijven beoordelen. Als een behandeling (te) goedkoop lijkt, kan het zijn dat de dosering te laag is. Daardoor kan een behandeling minder effectief zijn. Het resultaat van een cosmetische behandeling luistert nauw. Het is raadzaam om te kiezen voor een arts met een adequate opleiding (Dermatoloog, Plastisch Chirurg of Cosmetisch Arts KNMG), met de nodige ervaring in cosmetische behandelingen met botulinetoxine. Dit is de grootste garantie voor een veilige behandeling en cosmetisch optimaal resultaat.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Droomduo: BABOR Special Edition Cleansing Set
Tarieven botulinetoxine behandelingen verschillen enorm per stad

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord