HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van… Maaike Krul – Schoonheidssalon SkinStyle

Ik ben Maaike Krul, 22 jaar oud en sinds 2,5 jaar de trotse eigenaresse van Schoonheidssalon SkinStyle in Roelofarendsveen. Schoonheidssalon SkinStyle is ontstaan uit liefde voor het vak schoonheidsspecialiste en mijn passie voor ondernemen.

Tijdens en na mijn opleiding heb ik bij diverse salons ervaring op mogen doen en kwam ik er gaandeweg achter dat ik ooit zelf een eigen salon wilde beginnen. Ik woonde destijds nog bij mijn ouders en wij hadden daar een gigantische ruimte die eigenlijk niet meer zoveel gebruikt werd. 30m2 hiervan mocht ik gebruiken om mijn bedrijf te beginnen. De verbouwing begon en mijn droom werd werkelijkheid. Na een jaar keihard werken om een goede cliëntenkring op te bouwen, besloot ik dat het tijd was om de gok te wagen en fulltime te gaan werken in mijn eigen salon. Tot op heden is dit de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt en ik vind het fantastisch om te horen dat ik hierin een voorbeeld ben voor anderen.

Ik ben genomineerd voor de Beauty Award 2020/2021, voor mij de bevestiging dat ik op de goede weg ben om bij de top van onze branche te horen! Vanuit De Beauty Professional is mij gevraagd om jullie een week lang mee te nemen in mijn leven. Super leuk, daar kon ik uiteraard geen nee tegen zeggen! Deze week staan er 2 trainingsdagen gepland en werk ik 3 dagen in de salon. Een heerlijke week, waar ik als ondernemer echt van geniet.

Maandag
Ik woon sinds kort in Leiden dus ik moet nog even wennen aan mijn nieuwe ritme. Waar ik voorheen de trap af liep en meteen in de salon was, rij ik tegenwoordig heen en weer naar mijn werk. Ik merk dat ik het fijn vind om even buiten te zijn en die 10 minuten rijden zijn helemaal geen probleem. Sterker nog, ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan, maar ook om na mijn werk weer lekker naar huis te rijden. Ik schat deze tijd nog wel eens verkeerd in, waardoor ik, zoals vandaag ook het geval is, veel te vroeg in de salon ben. Dit geeft mij de mogelijkheid om, voordat de eerste cliënt komt, rustig aan te starten. De vlag zet ik buiten, de hars gaat aan, de handdoeken worden opgewarmd en ik kijk rustig naar de agenda.

Buiten is het echt herfstweer. Waar de meeste mensen de herfst zo snel mogelijk over willen slaan, geniet ik, als schoonheidsspecialiste, echt van de herfst. De herfst is namelijk het ideale moment om de huid een boost te geven en te starten met bijvoorbeeld een peelingkuur. Zo ook op deze regenachtige maandag. Er staan vandaag 2 nieuwe cliënten in mijn agenda. Ik start hun afspraak met een intake gesprek. Een van deze cliënten geeft aan zich te storen aan haar acne. Samen bekijken we de mogelijkheden en stellen we het behandelplan samen. Vandaag beginnen we met de voorbereiding en over 2 weken starten we de peelingkuur. Ik ben blij dat ik haar mag begeleiden tijdens dit traject. Ook komt vandaag de accountmanager van een van mijn merken langs. Ik heb net de bestelling binnengekregen met daarin de nieuwste seizoensbehandeling voor de decembermaand, de adventskalenders en nog een aantal nieuwe producten. Samen bespreken we hoe ik dit de komende periode het beste kan promoten en zoeken we een goede plek in de salon om het te presenteren. Nadat ik klaar ben met werken, stap ik in de auto richting huis. Onderweg ga nog even naar de supermarkt en haal ik wat boodschappen voor de komende week. Thuis aangekomen duik ik de keuken in en begin ik het avondeten klaar te maken. Na het eten plof ik op de bank en geniet ik van een heerlijke, vrije avond in mijn nieuwe huis.

Dinsdag
Goedemorgen! Vandaag geef ik geen behandelingen, maar volg ik een hele leuke workshop bij ANBOS. Ik vind het altijd erg belangrijk om nieuwe trainingen en workshops te volgen. De workshop van vandaag staat volledig in het teken van communiceren met de huisarts. Sinds ik ben gestart met de opleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten zie ik in dat, wij als schoonheidsspecialisten, veel beter met huisartsen kunnen samenwerken dan dat de meesten momenteel doen. Een gemiste kans waar ik graag verandering in aan wil brengen. Na de workshop rij ik naar huis en bedenk ik me hoe ik dit ga uitwerken en aanpakken. Ik merk dat ik super veel ideeën heb. Bij thuiskomst schrijf ik deze ideeën op en laat ik het nog even op me inwerken. Normaal werk ik op dinsdagavond in de salon, maar na zo’n intensieve dag ben ik blij dat ik mezelf deze avond vrij heb gegeven.

Woensdag
Vandaag start ik de dag met behandelingen. Een van deze cliënten is sinds de corona sluiting niet meer in de salon geweest voor een behandeling. Extra leuk om hem vandaag weer te mogen behandelen. Na zo’n lange tijd zonder behandelingen zie je de huid meteen weer opknappen, wat heb ik toch een fantastisch beroep! ‘s Middags is het tijd voor de boekhouding en belastingaangifte. Ik geef toe, het is niet het leukste klusje van de maand, maar ik vind het belangrijk om mijn boekhouding en belastingaangifte zelf te doen. Na een paar uur ben ik klaar en kan ik weer trots op mezelf zijn. Mijn doelen voor dit kwartaal zijn behaald! Ik heb nog wat tijd over en besluit alvast de contentplanner voor de komende weken te maken. Door de contentplanner te gebruiken post ik regelmatig een leuk bericht op social media. Zonder contentplanner vergeet ik het vaak of weet ik niet wat ik moet plaatsen. De contentplanner geeft me hou vast en tijdens het maken krijg ik veel meer inspiratie dan af en toe een bericht maken en posten.

Donderdag
Vandaag mag ik weer lekker aan het werk in de salon. Een volle agenda waarbij de eerste behandeling begint om 10 uur en de laatste behandeling eindigt om half 10 ‘s avonds. Mijn eerste cliënt van vandaag komt binnen met een grote glimlach. 4 weken geleden zijn we begonnen met een peelingkuur. Nu, 2 behandelingen verder, is zij al super blij met het resultaat. Zij is mij zo dankbaar, ik merk dat er een heel ander persoon binnenkomt. Bij het intake gesprek was ze heel verlegen. Nu haar huid er zoveel beter uitziet straalt ze zelf ook veel meer. Ik vind het mooi om dit voor iemand te kunnen betekenen. Halverwege de dag is er een gat ontstaan door een behandeling die wegens verkoudheidsklachten is verplaatst. Deze tijd gebruik ik om de contentplanner af te ronden, een bestelling uit te pakken en een nieuwe bestelling te plaatsen. Het fijne van het hebben aan een salon bij mijn ouders thuis is dat ik bij hen kan aanschuiven voor het avondeten. Daarna ga ik weer lekker aan de slag, want er staan nog 2 behandelingen gepland. Het is bijna half 11 als ik thuis kom, ik drink nog even iets en ga lekker naar mijn bed. Morgenochtend sta ik vroeg op voor weer een hele leuke training.

Vrijdag
Het is 8 uur als ik in de auto stap. De navigatie geeft aan dat ik rond kwart voor 10 op locatie ben. Ik zet een lekkere afspeellijst aan en rij naar Didam. Vandaag volg ik een training op locatie bij Medik8. Een van de merken waar ik mee werk. 2 weken geleden was ik hier ook voor het eerste deel van deze training. Vandaag staat het vervolg op de planning. Deze trainingen staan volledig in het teken van peelingen. Iets waar ik op dit moment in de salon super druk mee bezig ben en waar ik waanzinnige resultaten mee kan behalen op het gebied van huidverbetering.

Sinds vorige maand werk ik om de week op zaterdag in plaats van elke zaterdag. Morgen is het mijn vrije zaterdag en ga ik lekker genieten van het weekend. In het huis moeten nog een aantal dingen gebeuren en ook zakelijk wil ik nog wat dingen doen voordat de nieuwe week weer begint. Binnenkort wordt de salon uitgebreid naar maar liefst 50m2. Er staat weer een hele leuke ontwikkeling op de agenda, die ik nu aan het voorbereiden ben. Ik ga genieten van de rust en laad mezelf op voor de komende week. Weer een leuke week met veel afwisselende behandelingen. Ik wens jullie een fijne week! Blijf vooral genieten van dit prachtige werk!

Liefs, Maaike Krul

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Werk en privé in balans: Shirley Hendriksen
De week van… Maaike Krul – Schoonheidssalon SkinStyle

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord