HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Tegenslagen: je hebt ze nodig… by Tom Sebastian

Elke succesvolle ondernemer krijgt te maken met tegenslag. Kleine maar ook grote tegenslagen. Hoe je hiermee omgaat en welke gedachten je erbij hebt bepaald of deze tegenslag je neersabelt of juist groter maakt. Want alleen door tegenslag, mislukkingen en vergissingen kan je je beter ontwikkelen. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten met de gedachte: ik stop ermee, het lukt me niet. Of je kunt ervoor kiezen om te denken: welke les kan ik hieruit leren, er is blijkbaar een ander pad die mij naar mijn doel brengt, dit maakt mij sterker, ik ben er bijna, doorgaan. Het is altijd je mindset die bepaalt hoe het verder gaat, niet de omstandigheden.

Alle succesvolle ondernemers kenden tegenslag
Bij vele grote ondernemers, artiesten en kunstenaars uit de geschiedenis kwam voor het grote succes altijd eerst vele tegenslagen. En ze staan in de geschiedenisboeken als succesvol omdát zij zijn doorgegaan. Ook ik heb in mijn carrière genoeg tegenslagen gekend. Op mijn twaalfde jaar moest ik wegens een blessure mijn carrière als balletdanser opgeven, ik koos toen voor de mode. Ik kwam te werken in de Bijenkorf maar mocht niet voor Chanel werken omdat ik mijn haar niet wilde afknippen. Toen viel mijn droom even in duigen. Maar daardoor ging ik als freelancer werken en werd ik als jonge zelfstandig ondernemer door schade en schande wijs. Niet betalende klanten, lastige klanten, ik ken het allemaal. Maar ik ging door en na vele omwegen kwam ik in Amerika terecht om mijn carrière uit te bouwen. Eenmaal daar kreeg ik geen greencard dus ik mocht officieel niet werken. Dit was een enorme tegenslag en ik moest van alles verzinnen om toch geld te kunnen verdienen. Maar ik ging door. Ik maakte fouten en leerde ervan. Mijn carrière werd een succes met prachtige internationale samenwerkingen! Soms zijn er omwegen die je naar je doel brengen.

Uiteindelijk hebben alle tegenslagen me gebracht waar ik nu ben en waar ik me 100 % op mijn plek voel. En alles wat ik geleerd heb, alle kennis en ervaring wil ik nu doorgeven aan andere ondernemers. Want ik weet dat je je tegenslagen pas begrijpt als je erop terugkijkt. En dat ze nodig zijn. Ik heb geleerd om ze spiritueel te benaderen, ze niet als tegenslag te zien maar als les. Tegenslagen veranderen je ten goede, je leert ervan en je wordt groter en sterker. Als je écht iets wilt en er écht in gelooft, dan laat je je nooit stoppen door tegenslagen.

Je mindset bepaalt je succes
Tegenslagen zie ik daarom als een blessing in disguise, het lijkt slecht, maar het is goed. Het is een leerproces die je groter maakt zodat je klaar bent voor het echte succes. Het gaat er alleen maar om wat jij echt wilt en dat je daar altijd in blijft geloven, welke vorm van tegenslag je ook hebt. Want de kracht van je gedachten is groot en wat jij denkt wordt werkelijkheid. Blijf daarom positief, omarm tegenslag, leer ervan en ga met goede moed verder. Want na tegenslag, komt snel het succes!

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Opening visagieschool met nieuw concept
Tegenslagen: je hebt ze nodig… by Tom Sebastian

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord