HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

VIDEO: Lockdown tips van Britt Timmermans

Deze week hebben wij een bijzondere lockdown tips. Britt Timmermans van Schoonheidssalon Beauty by Britt heeft namelijk een leuke video opgenomen! In de video vertelt Britt meer over haar start in de beautybranche, wat zij heeft gedaan tijdens de eerste lockdown en wat zij tijdens deze tweede lockdown allemaal heeft gedaan. Daarnaast heeft Britt ook nog een paar leuke tips voor jullie! Veel kijkplezier!

Britt Timmermans is 20 jaar oud en sinds 2017 de trotse eigenaresse van Schoonheidssalon Beauty by Britt. Op haar 16de volgde zij een versnelde opleiding tot schoonheidsspecialiste niveau 4 en de Cidesco opleiding. Waarna zij op haar 17de haar eigen salon opende. Ook geeft zij trainingen en lessen voor twee verschillende skin care merken. “Ik train voornamelijk schoonheidsspecialistes en huidtherapeuten eigenlijk over van alles met betrekking tot de huid zoals verschillende behandelingen, producten, massages, de theorie er achter en nog veel meer. Mijn salon richt ik het meest op huidverbetering en cosmeceutical behandelingen op een natuurlijke manier omdat ik dat echt het leukst vind om te doen.”

De eerste lockdown
De aankondiging van de eerste lockdown was voor iedereen een enorme tegenvaller. Maar Britt is niet stil gaan zitten. “Ik ben binnen mijn bedrijf gaan kijken naar waar ik wel en niet tevreden over was. Natuurlijk ben ik hartstikke trots op mijn bedrijf, maar er zijn altijd dingen die beter kunnen.”
Eerst is Britt gaan kijken naar welke producten niet goed verkocht werden en wat de reden daarvoor was. “Ik kwam erachter dat ik de producten zelf te weinig had gepromoot en hiermee ging ik vervolgens aan de slag.” Daarnaast waren er een paar huid verbeterende behandelingen die nog miste in de salon. “Ik ben gaan zoeken naar wat mij het meest aansprak zodat ik na de lockdown meteen nieuwe trainingen kon gaan volgen om de nieuwe behandelingen toe te kunnen passen in mijn salon. Hiermee kan ik nog meer mensen van hun huidproblemen afhelpen. Ook heb ik in de lockdown erg veel webinars gevolgd om mijn kennis te vergroten, want je bent nooit uitgeleerd!”

De tweede lockdown
Door de stijgende cijfers en de komst van een nieuwe variant van het coronavirus, zag Britt de tweede sluiting wel aankomen. Op 15 december heeft zij tot 12 uur ’s nachts doorgewerkt om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. “Er werd gezegd dat de lockdown vijf weken zou duren, maar hier was ik toen al sceptisch over. Vooral door de nieuwe variant van het virus. Gelukkig had ik in de eerste lockdown al onderzoek gedaan over het starten van een webshop en uitgezocht wie me daarbij zou kunnen helpen. Dit heb ik meteen opgepakt en ik ben er nu nog steeds mee bezig. Eind februari hoop ik mijn vernieuwde website en webshop online te kunnen zetten als alles meezit.”

Tips
1. Gebruik de tijd van deze lockdown ook eens om jezelf even te resetten en weer tot rust te komen.
2. Neem alles in je salon eens grondig door en kijk of je hier nog tevreden over bent, of dat je misschien dingen zou willen aanpassen.
3. Ook al zijn de salons nu niet geopend, er is altijd genoeg te doen! Je kunt vooruit werken met heel veel dingen. Zo kun je bijvoorbeeld social media berichten maken en maanden vooruitplannen.
4. Bied jouw klanten leuke pakketjes aan om zo mensen te stimuleren om producten te kopen. Denk hierbij aan een Valentijns pakket voor 2 of een praktische ‘gezichtsbehandeling’.
5. Ook kun je online skincare advies aanbieden. FaceTime mensen of laat ze een foto sturen van hun huid en geef daar vrijblijvend productadvies bij.

Voor meer: bekijk de video!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Column Roberto Dresia: ‘Bepaal je grens’
VIDEO: Lockdown tips van Britt Timmermans