HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Beauty Award Special: Interview jurylid Perine Heerooms

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, bestaat de Beauty Award jury uit vier juryleden en een juryvoorzitter. Perine Heerooms, de meesten van jullie kennen haar wel, is een van de juryleden. Ze won zelf in 2013 een Beauty Award voor haar bedrijf. Perine is een vakvrouw die al sinds 1989 in het schoonheidsvak actief is. Sinds 1992 met haar eigen bedrijf. Als jurylid bij de Beauty Award is ze verantwoordelijk voor de beoordeling van de bedrijfsstrategie en het vakinhoudelijke gedeelte. Wij interviewde Perine over het belang van de Beauty Award voor de branche en haar rol in het geheel.

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Périne Heerooms en sinds 1989 ben ik werkzaam in het schoonheidsvak. In 1992 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen en inmiddels doe ik dit samen met mijn medewerkers, een huidtherapeut en PMU specialist. Ik ben gek op het vak, dus volg altijd heel veel scholingen en cursussen, lees alle vakbladen en houd ervan de theorie helemaal uit te diepen. Naast mijn werk als huidspecialist, ondernemer en werkgever, zit ik ook in diverse besturen en commissies die in de beauty branche actief zijn. In 2013 heb ik voor mijn bedrijf de Beauty Award mogen winnen voor salon groot.”

Sinds wanneer ben je jurylid en hoe is dat zo gekomen?
“Een paar jaar geleden ben ik gevraagd of ik in de jury van de Beauty Award wilde zitten. Ik vond (en vind het nog steeds) een enorme eer dat ik hiervoor gevraagd werd. Dit jaar is voor mij de derde editie dat ik in de jury zit. De reden dat ik de Beauty Award heel belangrijk vind en dan ook een warm hart toedraag is de profilering en professionalisering die het geeft. Doordat het vak eind jaren 90 vrij is gegeven, is het alleen nog maar belangrijker geworden dat we laten zien dat schoonheidsspecialist(e) echt een beroep is. Aan de Beauty Award kan iedereen deelnemen (mits je gediplomeerd bent natuurlijk en in het vak werkzaam bent), waardoor het echt een podium voor de specialist, maar ook voor het vak is.”

Wat is jouw functie binnen deze jury. Waar toets jij de inzendingen op en wat vind je daarin het belangrijkste?
“Mijn functie binnen de jury is het beoordelen van; vakinhoudelijk en bedrijfsstrategie. De vragen die de deelnemers moeten beantwoorden staan per onderdeel (nieuwkomer, specialist, salon klein/groot) vast. Ik toetst de inzendingen op de antwoorden van vragen die bij mijn onderwerp horen, maar natuurlijk ook op het totaal plaatje. Daarnaast overlappen de taken die we binnen de jury hebben ook op bepaalde gebieden, waardoor er altijd veel overleg is. Het belangrijkste voor mij is dat de inhoud en kwaliteit van de inzending klopt bij hetgeen de inzender zegt waar hij/zij voor staat.”

Wat is voor jou een professionele schoonheidsspecialist? Wat heeft hij/zij in huis, wat zijn haar eigenschappen?
“De eigenschappen van een professionele schoonheidsspecialist zit wat mij betreft niet per definitie in de hoeveelheid diploma’s/ cursussen die hij/zij heeft. Voor mij staat een professionele schoonheidsspecialist voor het doen waar het goed in is en daar ook echt bekwaam in te zijn in kennis en kunde. Kortom, doe wat je doet goed en anders niet en draag uit waar je voor staat.”

Zijn jullie het als jury altijd unaniem eens? Zo nee, wat geeft uiteindelijk de doorslag?
“Nee, natuurlijk niet altijd. Gelukkig maar. Dat zou ook niet logisch zijn. De jury bestaat uit 4 juryleden en een voorzitster. Er zijn vaste regels /normen vanuit de organisatie waar wij op moeten letten en naar moeten handelen. Doordat we ook overlappingen hebben, wordt er ook veel overlegd en natuurlijk ook wel eens (flink) gediscussieerd. Maar het belangrijkste is dat we elkaar respecteren en iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft, waardoor we er gelukkig altijd uitkomen.”

Wat betekent De Beauty Award volgens jou voor de beautybranche?
“De Beauty Award staat voor kwaliteit en professionalisering van de branche en dan bedoel ik het in de breedste zin van het woord. Dus niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor leveranciers en scholen is dit heel belangrijk. Voor de deelnemers, omdat ze hun bedrijf, maar ook het belang van een goede specialist naar buiten kunnen brengen. Ze zijn als winnaars tenslotte een boegbeeld voor de branche. Maar ook de leveranciers die door hun sponsoring onder de aandacht blijven bij de gediplomeerde specialistes en natuurlijk trots zijn en hun voordeel ermee doen als een van hun depositaire genomineerd wordt of zelfs wint. Wat betreft de scholen. Doordat het beroep vrij is geworden, zijn er helaas ook enkele opleidingen die een schoolexamen afnemen i.p.v. een examen met een branche assessor erbij. Door als school te laten weten dat jouw geslaagde leerling bijvoorbeeld de Award voor New Comer heeft gewonnen, laten ze de kwaliteit van de school zien.”

Wat draag jij/je bedrijf bij aan de professionalisering van de beautybranche?
“Ik vind kwaliteit in kennis en kunde heel belangrijk. Mijn medewerkers en ik volgen dan ook vele trainingen per jaar. Daarnaast wordt ieder jaar van iedereen de vaardigheden en kennis van de apparaten waarmee wij werken getoetst door de leverancier, alle specialisaties worden bijgehouden volgens de richtlijnen, ik ben aangesloten bij Anbos en Skin Register, ik schrijf maandelijks in de plaatselijke krant over het vak en zit in diverse besturen en commissies binnen de branche.”

Heb je tips voor schoonheidsspecialisten die zich willen inschrijven voor de volgende editie? Wat zijn bijvoorbeeld echte do’s en dont’s?
“Iedere specialist kan meedoen, mits je aan de voorwaarde van de inschrijving voldoet. Van de deelnemers krijgen we eigenlijk altijd teruggekoppeld dat ze het heel leerzaam vinden. Het is altijd goed om af en toe even kritisch naar jezelf en je bedrijf te (laten) kijken. Mijn tip is, blijf jezelf. Doe je niet beter voor dan je bent. Als jij een duidelijke missie en visie voor jezelf en jouw bedrijf hebt, dan moet je dat uitdragen en uitstralen. Op deze manier is het duidelijk wie je bent en waar je voor staat. Zorg dat je, naast het hebben van je erkende vakdiploma, de kennis en kunde hebt van de behandelingen en producten die je in jouw bedrijf voert.”

Hoe zie jij de toekomst van de beautybranche?
“Zeker in de huidige Corona tijd is er veel vraag naar beauty. De mensen zijn huidarm aan het worden en wat is er nu mooier dan hiermee aan het werk te gaan Ik zie de toekomst dan ook positief tegemoet. Waar ik me wel zorgen over kan maken is de kwaliteit van de opleidingen. Zeker als deze niet door een erkend examinator wordt afgenomen of cursussen door bedrijven wordt gegeven met trainers die niet bekwaam zijn. Ook het zogenoemde ‘grijze gebied’ is best lastig. Dit alles kan echt zorgen voor een vervuiling van het vak, negativiteit over de schoonheidsspecialist en huidbeschadigingen bij de consument.”

Nog iets anders dat je graag kwijt zou willen over jezelf, de Beauty Award of de toekomst van de beautybranche?
“Ik vind het heel fijn dat zondag dan eindelijk de uitreiking is. Wat een geduld hebben de genomineerden gehad. Ook ik als jurylid kijk erg uit naar deze avond en wat heeft de organisatie hard gewerkt om er een top avond van te maken. Als laatste wil ik natuurlijk iedere specialist en bedrijf stimuleren om mee te doen aan de mooiste wedstrijd in onze branche.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Werk en privé in balans: Amber van Erp
Beauty Award Special: Interview jurylid Perine Heerooms