HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Redactie BLOG: wekelijkse terugblik én vooruitblik

Er gebeurt zo ontzettend veel in de beautybranche elke week, dat ik dacht: tijd om een ‘Redactie Blog’ te starten en eens kort terug te blikken en natuurlijk vooruit te kijken. Ik kijk maar een weekje terug en vooruit. Dus: Wat is er vorige week gebeurd in de beautybranche? Wat hebben we meegemaakt? Wat staat er te gebeuren deze week? En niet te vergeten: wat gebeurt er bij ons op de redactie en wat kun je van ons verwachten?

Het was vorige week een drukke week met Black Friday en de voorbereidingen op de feestdagen. Het was ook een week waarin onze Belgische vakcollega’s te horen kregen dat winkels open mochten, maar de contactberoepen niet. En hadden ze in eerste instantie geen perspectief… twee dagen later wel: gesloten tot 15 januari 2021. Wat moeten zij – heel begrijpelijk – wanhopig en boos zijn. Ik wil dan ook alle Belgische volgers en lezers heel veel succes en sterkte wensen. Ik zie op instagram veel voorbij komen. Jullie laten je niet kisten en zijn druk bezig met online verkoop, vlogs en noem alles maar op wat online mogelijk is. Probeer positief te blijven én volg onze website en social media kanalen voor online tips, inspiratie en vakinformatie! Stay up-to-date in deze vervelende tijden zodat jullie straks met frisse moed weer aan de slag kunnen!

Nederland
Hier in Nederland zijn de cijfers misschien niet zoals in België, maar wij zijn maar een klein landje en met gemiddeld zo’n 5.000 besmettingen per dag, ziet dat er niet rooskleurig uit. Op 8 december gaat onze Minister ons weer te woord staan. Deze week wordt gebruikt om hulp en meningen van experts te vragen. Vooralsnog gaan we ervan uit dat wij volgende week uitsluitend zullen horen op welke manier wij kerst kunnen vieren. Als dat het ergste is, dan mogen we ‘zakelijk gezien’ in onze handen knijpen.

De Beauty Professional magazine & online
Vorige week startte ik met de laatste loodjes voor het nieuwste vakmagazine. Het is de laatste van dit jaar. Deze gaat woensdag naar de drukker, dus het magazine ligt over twee weken weer bij jullie op de mat! Ik ga nog niks verklappen, jullie komen vanaf deze week vanzelf teasers tegen op deze website en de socials. Maar ik kan alvast zeggen dat het een heel informatieve editie is geworden! Om lekker te lezen tijdens de feestdagen of tijdens de vrije uurtjes. Die laatste zullen deze drukke maand (hopelijk) schaars zijn! Maar ik beloof dat deze editie het helemaal waard is om voor te gaan zitten! Dat zeg ik natuurlijk bij alle edities, maar dit laatste nummer van het jaar vind ik extra bijzonder. Overigens ben ik ook al druk bezig met de januari en februari edities. Ik wil tussen kerst en oud en nieuw even twee weken opladen, dus werk aan de winkel voor de edities die in het nieuwe jaar verschijnen.

Black Friday
Ik ben benieuwd hoe jullie hebben gedraaid deze Black Friday en of jullie zelf nog leuke deals voor jullie salon konden sluiten. Online was er een record aan verkopen, vernam ik via verschillende media. Ik ben wel geschrokken van wat ik zag in de steden. Winkels die eerder moesten sluiten vanwege de drukte… dat kan in deze tijd natuurlijk niet. Wij zijn blij dat het bij ons nog niet tot een tweede ‘harde’ lockdown is gekomen en dat willen we graag zo houden. En ik ga er dan ook maar alvast van uit dat de regering op 8 december het besluit neemt om voor de kerst geen maatregelen te versoepelen. Hoe jammer ook. We willen die lockdown – waarin onder andere beautyprofessionals moeten sluiten – natuurlijk voorkomen. Maar dan moet heel Nederland wel mee blijven werken!

Happy week
Ik wens iedereen een goede week toe. Vandaag Cyber Monday, zaterdag Sinterklaas en dan verder die agenda volboeken voor de feestdagen! En houd natuurlijk onze website in de gaten, want die blijven wij elke dag vullen met vakinformatie, vaknieuws en leerzame rubrieken en columns. Ik snap dat jullie het heel erg druk hebben momenteel en wellicht niet altijd de tijd hebben om de artikelen op onze website te lezen of alles op de socials te bekijken. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief. Elke donderdag alle artikelen en meer in je mailbox!

Tot de volgende blog!

Zie hieronder het ongeloof van onze Belgische vakcollega’s op Instagram en de initiatieven die er daar zijn om de regering duidelijk te maken dat er in de beautybranche prima volgens de veiligheidsregels gewerkt kan worden.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Werk en privé in balans: Fleur Bruining
Redactie BLOG: wekelijkse terugblik én vooruitblik