HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werk en privé in balans: Sanne Peters

Mijn naam is Sanne Peters, 34 jaar en eigenaar van mijn praktijk aan huis genaamd Huidstudio Sanne. Daarnaast ben ik docent in de beauty branche. In mijn privé leven ben ik partner van Robin en moeder van dochtertje Sam (3 jaar). Mijn hobby’s zijn wandelen, socializen met vriendinnen en ik probeer te streven naar een gezonde leefstijl. Kortom, altijd druk bezig!
Maar hoe valt dit allemaal te combineren?

Mijn weekschema
Ik voer mijn werkzaamheden op vaste dagen uit. Zo werk ik op maandag & dinsdag in mijn eigen praktijk. En op woensdag & donderdag sta ik voor de klas. Van beiden krijg ik veel energie. Ik geniet ervan als mijn klanten tevreden zijn en ik mijn studenten kan enthousiasmeren over het mooie vak schoonheidsverzorging. De combinatie lesgeven en zelf behandelen is echt geweldig! Alle onderdelen die ik tijdens de lessen behandel voer ik zelf ook uit in mijn praktijk. En echte win-win situatie.

Even terug naar mijn weekschema….

‘s Avonds eten we altijd samen en besteed ik tijd en aandacht aan mijn gezin. Als mijn dochter naar bed gaat, staan er klanten ingepland of heb ik wel eens verplichtingen op school zoals een vergadering of een informatieavond. Ook draait het huishouden gewoon door. Tijd voor ontspanning is er van maandag t/m donderdag nauwelijks.

Ik hou bewust de vrijdag vrij zodat ik die dag kan gebruiken om leuke dingen te doen en daarnaast goed kan afschakelen van mijn werk.

Toch lukt het niet altijd om op vrijdagen en weekenden vrij te zijn. Als eigen ondernemer ben je namelijk nooit klaar. Het contact met klanten loopt gewoon door en ik plan ook dingen zoals een fotoshoot, verwerk bestellingen of ik werk de website/Social Media bij. Ik heb helaas niet de eigenschap om taken uit handen te geven en doe alles het liefst zelf.

Schuldgevoel
Ik betrap me erop dat door het drukke werkschema ik me wel eens schuldig voel naar mijn gezin toe. Ik wil namelijk ook de leuke en ontspannen moeder/partner zijn. Dat vind ik nog wel eens een uitdaging en loop er wel eens op vast. Pas dan geef ik taken wel uit handen.

De oplossing
De oplossing om alles goed te combineren heb ik nog niet gevonden. Ik probeer wel al meer vrije momenten in te plannen door de weeks en in drukke periodes schrap ik wel eens iets uit mijn agenda om meer vrije tijd te creëren. Structureel meer vrije tijd krijgen is voor mij nog een uitdaging.

Desalniettemin word ik gelukkig van wat ik allemaal doe, dus ik ben ergens wel op de goede weg!

Heb jij tips voor Sanne? Of wil je ook meewerken aan deze rubriek? Laat het ons weten via info@beauty-pro.nl of laat een bericht achter onder dit artikel!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • De pap en de mam ??
    16 december, 2020

    He Sanne heel erg leuk en goed opgezet!

Vorige
Redactie blog: Terug naar ‘normaal’
Werk en privé in balans: Sanne Peters

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord