HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werk & Privé in balans: Sabrina Raangs

De balans tussen werk en privé is voor sommige beautyprofessionals best lastig te vinden. En anderen hebben het juist heel goed voor elkaar. In deze editie vertelt Sabrina van Gioya Treatments, hoe zij de balans tussen werk & privé behoudt.

Even voorstellen
Hoi, ik ben Sabrina en ik ben 28 jaar. Ik ben eigenaresse en oprichter van Gioya Treatments. Trotse moeder van 2 kinderen, dochter Ruby van 5 en zoon Lio van 10 maanden. Daarnaast heb ik een lieve man Rico en hij ondersteund mij in mijn bedrijf achter de schermen.

Hobby’s
Ik geniet van etentjes met mijn vriendinnen, gezellig bijkletsen en eindigen op de dansvloer of lekker ontspannen tijdens een sauna bezoekje. Mijn salon is mijn passie, dus daar ben ik ook heel graag. Maar het aller fijnste is thuiskomen bij mijn lieve gezin. Daar hoef ik mij ook nooit te vervelen, want de kinderen zorgen er wel voor dat er altijd iets te doen is. Mijn man en ik houden enorm veel van reizen, daar werken wij ook hard voor. Herinneringen maken en nieuwe plekken ontdekken is het mooiste wat er is.

Beauty salon Gioya Treatments
Ik zit bijna 10 jaar in het vak en sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk. Ik wist het altijd al zeker; ik wilde een eigen schoonheidssalon. En dat is gelukt. Toen ik ervoor koos om voor mezelf te beginnen was onze dochter 6 maanden. Daarvoor was ik bedrijfsleider bij een beauty clinic, maar het leek me fijn om mijn eigen tijd in te kunnen delen.

Februari 2016 ben ik met een salon aan huis begonnen, het pakte meteen goed uit maar een salon aan huis was niets voor mij. Tijdens behandelingen moest mijn gezin altijd rekening met mij houden. De lijn tussen werk en privé was erg dun, de balans was ver te zoeken en daarom ben ik al gauw naar een andere locatie gaan kijken. Gelukkig had ik inmiddels een dusdanig grote klantenkring opgebouwd waardoor ik de keuze kon maken om in november 2016 bij een fitness school in te trekken. Hier kon ik mijn eerste eigen plek buitenshuis krijgen.

Ook hier was ik alweer snel toe aan een volgende stap, maar mijn man zei steeds om in eerste instantie nog even geduld te hebben. Niet teveel tegelijkertijd op de hals halen, we hadden tenslotte ook nog de wens voor een 2e kindje.

Dat had ik wel heel letterlijk genomen, want toen onze zoon 4 maanden oud was, kwam er iets op mijn pad en daar heb ik afgelopen oktober voor getekend. Een groter pand van 110 m2, waar we een beautycentrum van gaan maken.

Werk & privé in balans
Soms gaat dat heel goed. Ik heb iemand in dienst voor 2 dagen in de week, zodat ik zelf 3 dagen in de salon aanwezig kan zijn. Maar daar is het natuurlijk niet mee gezegd… de administratie, de telefoontjes, berichtjes en mailtjes gaan altijd door. Je staat eigenlijk altijd ‘’aan’’. Als klanten geen plekje meer op korte termijn kunnen vinden, dan zet ik vaak ook nog de agenda extra open om deze klanten geen nee te hoeven verkopen.

Ik vind het geen probleem om in de salon te zijn, want het is mijn passie. Maar als mijn dochter vervolgens zegt: ‘mam, moet je alweer werken?’ Dan besef ik wat er echt toe doet en dat is mijn gezin. Daarom vinden wij het heerlijk om samen op vakantie te gaan. Mijn telefoon blijft dan overdag in de hotelkamer, maar als de kinderen op bed liggen dan beantwoord ik snel even wat mailtjes.

Kortom, ik weet heel goed hoe ik mijn werk en privé in balans kan houden, maar toch merk ik in de praktijk dat de lijn tussen werk en privé erg dun is. Ik ben dankbaar dat ik dit prachtige beroep mag uitoefenen.

WIL JIJ MEEWERKEN AAN DEZE RUBRIEK? WEET JIJ PRECIES HOE JE WERK EN PRIVÉ IN BALANS KAN HOUDEN? OF WIL JE JUIST JE VERHAAL KWIJT EN HOOP JE VAN JOUW VAKCOLLEGA’S TIPS TE KRIJGEN OVER HOE JE WERK EN PRIVÉ BETER IN BALANS KAN KRIJGEN? MAIL MIJ DAN OP INFO@BEAUTY-PRO.NL

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Column Astrid Koole: Collageenafbraak remmen met voeding
Werk & Privé in balans: Sabrina Raangs