HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Zomerse internationale nageltrends

Nagelkunstenares Aistè Plechaviciute inspireerde eerder in het vakmagazine ProfNail al met kleurrijke nail art voor deze zomer. Ze inspireerde met abstracte en organische vormen, de kleur geel, grafische designs en neon & pastel. Maar Aistè heeft nog veel meer zomerse internationale trends voor jullie beautyprofessionals! Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt

Meerdere designs op één nagel, bloemmotieven, nail art afgestemd op je outfit en moderne French-creaties: deze trends licht Aistè voor je uit. En natuurlijk kun je ook deze keer genieten en je laten inspireren door haar vrolijke en kleurrijke voorbeelden.

Vier zomerse trends

Half Nail
Aistè: “Nail art met op elke nagel een design kan voor sommige mensen teveel zijn. Omdat het handwerk is, is elke nagel sowieso anders en het kan juist de bedoeling zijn van de stylist om elke nagel anders te maken. Om toch wat rust te bewaren maar wél een speelse en vrolijke nail art te maken, kun je ervoor kiezen om de trend ‘Half Nail’ toe te passen. Met deze trend creëer je twee looks die elkaar complementeren en behoud je toch rust in je designs.”

Floral designs
“Bloemendesigns blijven elke zomer populair, ook dit jaar. We gaan weer veel verschillende variaties van bloemmotieven zien. Van realistische en delicate tekeningen van bijvoorbeeld madeliefjes tot cartoonachtige en minimalistische ontwerpen gemaakt met je dotting tool. Deze super vrouwelijke look mag niet ontbreken in het trendlijstje voor deze zomer.”

Matching
“Het gebeurt steeds meer dat mensen hun outfit afstemmen op hun nagels. Op Instragram is het echt een dingetje aan het worden. Haal bijvoorbeeld inspiratie uit je blouse, sjaal, tas of zelfs je mondkapje! Het ontwerp dat ik heb gemaakt met blauwe en rode ruiten is geïnspireerd op een mondkapjesontwerp van La Come Di (@lacomedi). Dit was een manier om te laten zien dat de huidige situatie waarbij mensen gedurende COVID een mondkapje dragen niet alleen frustrerend hoeft te zijn, maar ook een positieve wending kan nemen. Laten we gewoon wat plezier hebben met elkaar!”

Moderne French
“Of je nu kiest voor een enkele felle kleur, pastel, chroom of zelfs je French tips als vlinder- of vogelveren ontwerpt, ze spelen allemaal in op de trends. De mogelijkheden met moderne French-ontwerpen zijn eindeloos en daarom houden mensen er zo van. French manicure is tijdloos en stijlvol, maar tegenwoordig verwachten je klanten wel een bepaalde moderne twist. Dat kan een minuscuul detail zijn of funky en over-de-top met een ander ontwerp op elke vingernagel.”

Peelable Basecoat
“Deze producten bestaan al een tijdje, maar in Amerika winnen ze de laatste tijd weer aan populariteit. Peelable Basecoat is een product dat helpt om nagelproducten sneller van de nagels te verwijderen. Sommige klanten willen graag een nail art voor een paar dagen of bijvoorbeeld voor een feestje of bruiloft. Met dit product verwijder je de nail art snel en heeft je klant precies wat ze wil: een nail art voor een korte periode.”

Tip van Aistè
“Probeer eens het ontwerp van iemand anders na te maken. Hiermee test je je vaardigheden en leer je misschien zelfs nieuwe technieken die je nog niet eerder hebt geprobeerd. Ook stimuleer je hiermee je creativiteit door proberen erachter te komen hoe iemand een specifieke look heeft gecreëerd. Dit kan je weer inspireren om deze nieuw opgedane kennis later in je eigen creaties te gebruiken. Een ander pluspunt is dat je in contact komt met andere artiesten. Je kunt misschien zelfs je ervaringen delen of elkaar helpen door een ‘shout out’ op social media.”

Met dank aan: @heygreatnails – @bibisbeautyandsupplies – @lovenessinternational – @pearnova – @unt.global – Cirque Colors – Hand skin care: Ten Over Ten, NBM Cuticle Buddy, The Ordinary oils, UNT, Pear Nova Oils en Burt’s and Bees creams

Over Aistè
Nagelkunstenares Aistè Plechaviciute komt oorspronkelijk uit Litouwen. Ze woont sinds vier jaar in Chicago. Aistè is gek op nail art. Ze volgt de internationale trends op de voet. Niet alleen op nagelgebied, want ze laat zich ook graag inspireren door onder andere mode en make-up. Op Instagram deelt Aistè al haar nagelkunsten en haar kennis over nagels en nail art met andere enthousiaste nagelstylisten via @heygreatnails.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Tom Sebastian: Wanneer is het tijd om personeel aan te nemen?
Zomerse internationale nageltrends