HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Aanstormend talent Niels de Brouwer

Massage Magazine, Column: Talent

In Massage Magazine iedere editie een portret van een ambitieuze, startende masseur. Deze maand Niels de Brouwer, eigenaar van massagepraktijk Vitaal-welzijn in Amsterdam.  

Wanneer ben je gestart en wat voor soort praktijk heb je?

“Met Vitaal-welzijn ben ik gestart in 2019, vanuit huis. Na een jaar ben ik doorgegroeid naar een eigen praktijkruimte die we onderhuurden. Hier hebben we drie jaar met veel genoegen kunnen werken en veel ervaring opgedaan met het houden van een praktijk. Inmiddels huren we een drie keer zo grote ruimte die we begin 2023 gaan betrekken. Hier werk ik samen met mijn vrouw aan lichamelijke en geestelijke klachten die mensen kunnen hebben.

‘Hier werk ik samen met mijn vrouw aan lichamelijke en geestelijke klachten’

De praktijk is erop gericht om mensen uit hun hoofd en weer terug in het lichaam te krijgen. Dit doen we door middel van gesprekken met Marjolein Koeman MSc gecombineerd met een passende massage om de energie die vaak loskomt in een gesprek uit het lichaam te laten komen. Ook voor een klachtgerichte massages ben je bij mij aan het juiste adres. Schouderklachten zijn veel voorkomende klachten waar ik vaak mensen mee help.
Tijdens de intake bij mensen met schouderklachten kom ik er vaak achter dat er veel stress is, op het werk of privé. Door de samenwerking met Marjolein kunnen de klachten op lichamelijk vlak en geestelijk vlak tegelijk worden aangepakt.”

Wanneer wist je dat je masseur wilden worden?

“Na het behalen van mijn Fitvak A-diploma en nadat ik stage had gelopen bij het sportcentrum van de VU, kwam ik er achter dat fitnessinstructeur toch niet mijn ding is. Ik wilde wel meer weten over het lichaam en de spieren die zorgen voor de beweging. Zo ben ik op een zaterdag naar een open dag van een opleidingsinstituut geweest en de maandag daarop ben ik begonnen met de opleiding tot sportmasseur. Na de eerste lesavond wist ik het: dit is echt iets voor mij! Ik droomde meteen weg en zag mezelf al met een eigen massagepraktijk.”

Welke massageopleiding(en) heb je gevolgd?

“Dat zijn er best veel geweest. Het is ook een soort snoepwinkel als je net begint als masseur. Ik ben begonnen met een opleiding Sportmassage. Bij dezelfde opleider heb ik een aantal wellness massage-certificaten behaald. Dit was bij de opleider Lian Bart in Purmerend. Daarna ben ik naar Mood Massage gegaan en daar ben ik meer met klachtgericht werken in aanraking gekomen. Vervolgens wilde ik meer en zo ben ik begonnen met de opleiding tot massagetherapeut bij Esoterra. Hier ben ik als zij-instromer begonnen en ik hoop dit jaar mijn harde werken om te kunnen zetten in een diploma Massagetherapeut. Ook heb ik mijn certificaat Medische Basiskennis volgens Plato-norm gehaald. Verder heb ik pasgeleden vier dagen cursus bij Myos Opleidingen gevolgd, waar iedere lesdag een specifieke sport met  een veelvoorkomende klacht werd behandeld.”

Wat vind je het leukste aan dit vak?

“Heb je even? Wat ik heel erg leuk vind, is het verlichten van klachten die mensen hebben en mensen bewust maken van wat er speelt in het lichaam. Waar doet het pijn en wat doet het brein daarmee? Als cliënten dat ervaren hebben en meer verbinding hebben met de pijn, komt er ook meer bewustzijn.

Als cliënten meer verbinding ervaren, komt er ook meer bewustzijn’

De opmerking ‘O, ik wist niet dat ik zo gespannen was!’ is een veelgehoorde opmerking in mijn praktijk. Het is altijd erg fijn om cliënten ontspannen en met meer bewustzijn de praktijk uit te zien lopen.”

Wat zijn je ambities?

“Als ik mijn diploma massagetherapie gehaald heb, wil ik verder gaan met studeren. In deeltijd wil ik fysiotherapeut worden. Dit sluit mooi aan met wat ik nu aan het doen ben. Het bedrijf zou ik graag willen uitbouwen, met meerdere disciplines onder één dak. Een tweede locatie is nu momenteel nog niet haalbaar maar een tweede Vitaal-welzijn gaat er zeker komen! Ik ben ervan overtuigd dat aanbieders van multidisciplinaire centra de toekomst hebben. Waar goed geschoolde therapeuten hun diensten kunnen aanbieden voor een goede en sociale prijs. Zodat iedereen kan genieten van de zorg die hij of zij nodig heeft.”

Wat is je beste tip voor aanstormend talent?

“Wat mij altijd heel erg heeft geholpen, wil ik graag als tip meegeven voor nieuw talent: Geloof in jezelf en laat je niet van de wijs brengen door een ander zijn onzekerheid.”

Niels de Brouwer

_________________________________________________________________________________________________________

Wil je ook andere artikelen uit de serie “Aanstormend talent” lezen? Neem dan hier abonnement op Massage Magazine. Artikel vind je in editie 6/2022.

Tekst: Saskia Petit / Op de foto: Niels de Brouwer

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Nieuw Topical Collagen Filler by Haparko
Aanstormend talent Niels de Brouwer

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord