HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

AromaClay Magneet Therapie

Een beleving van geur, kleur en gevoel. Dat is de nieuw ontwikkelde AromaClay Magneet therapie volgens massagetherapeut en gezondheidscoach Jeannette Bal: “Samen met Kathleen Kay, die al jaren les geeft in aromatherapie ontwikkelde ik deze behandeling. Want cliënten gaan steeds vaker op zoek naar iets nieuws. Dat kun je hiermee bieden. En het effect is ook positief: vermindering van klachten door een optimale ontspanning.”

Wanneer je masseert met zowel magneten als met je handen ervaart je cliënt een diepere en snellere ontspanning dan wanneer je alleen manueel behandelt. Een voordeel voor jou als masseur is daarnaast dat je minder snel je handen overbelast en last krijgt van pijnlijke gewrichten en/of spieren of pezen. Vandaar dat Jeannette haar Magneet Massage en de uitgebreidere AromaClay Magneet Therapie aanprijst als een mooie aanvulling voor in jouw praktijk.

Een beleving
Jeannette merkt aan haar cliënten dat ze een beleving met geuren, kleuren en gevoel echt waarderen: “Denk bij geuren aan onder andere lavendel dat de geest in balans brengt. Niet iedereen houdt daarvan, maar kies dan een kruid met een voor die cliënt positieve gewaarwording. Datzelfde geldt voor de kleuren van de klei die we voor de behandeling gebruiken. Klei is er in vele soorten, kleuren en effecten. De persoon op de foto koos voor rood. Dat blijkt te helpen bij het aarden en normaliseren van de basisbalans.” Ze vervolgt: “Het fijne van magneettherapie is dat het eveneens kan worden ingezet om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te zetten. De combinatie van echte aandacht die je ontvangt door de massage en de geuren en kleuren vergroten het effect van de behandeling.”

Het totaal
Jeannette laat zien hoe zij haar magneetmassage combineert met de aanpak van een chakra, met kleipakkingen en met aromatherapie. Zij kan daarvoor kiezen uit verschillende aromatische oliën, verschillende kleisoorten en verschillende magneetvormen.

Voorbereiding
Ter voorbereiding op de massage doet Jeannette heet water en een paar druppels essentiële olie van rozemarijn in een kom. Daar drenkt ze een kompresdoek in, die ze vervolgens op de onderrug van de cliënt plaatst. Dan maakt zij met dit water een papje door rode klei toe te voegen. “Deze cliënt koos de kleur rood omdat dit het lichaam en de geest versterkt en zij meer energie nodig heeft. De rozemarijn activeert de doorbloeding en versterkt onder meer het geheugen. In rode leem zit onder andere veel ijzer wat voor versteviging van de bloedvaten zorgt. En de massage is gericht op het eerste chakra dat eveneens staat voor de basis van het leven. Pak je dat aan, dan komt je cliënt zowel geestelijk als lichamelijk meer in balans.”

Het eerste chakra
Jeannette: “Het woord chakra komt uit India en betekent cirkel of wiel. Via zo’n wiel neem je energie op en als deze in evenwicht is, betekent dit dat je gezond bent. Door allerlei invloeden in ons leven kun je echter uit balans raken. Massage kan helpen dit te herstellen.” Ze vertelt dat het eerste chakra op het perineum (tussen de bilnaad en de voorkant, red.) zit en via het heiligbeen en de voeten te behandelen is.

Driemaal herhalen
Een magneetmassage heeft volgens Jeannette het meeste effect als de effleurages minimaal driemaal herhaald worden. “Een pebble, zoals de massagemagneet heet, heeft twee zijden: een bolle en een platte kant. Die laatste houd je als masseur in je handpalm en met de andere zijde strijk je over het weefsel.” Zij voegt toe dat het effect zelfs door kleding heen teweeg gebracht kan worden: “Geef je een stoelmassage in een bedrijf, dan ervaart je cliënt eveneens het positieve effect van je behandeling.” Ter inleiding start de massagetherapeut aan het hoofd van de tafel en verdeelt de warme massageolie over de rug. Dan geeft zij eerst lange strijkingen vanaf de schouders naar het heiligbeen met haar handen en vervolgens met verwarmde pebbles. Kruislingse effleurages volgen. Op de bekkenrand masseert Jeannette afwisselend met een en twee magneten op de bekkenrand. Dan laat zij een lemniscaat zien: “Door zachtjes rustige achtjes aan een zijde en vervolgens op de andere zijde van het bekken te draaien, ontspant je cliënt nog meer.”

De voeten
Nadat Jeannette de rug heeft toegedekt, komen vervolgens beide benen aan bod. Op eerst het rechter- en dan het linkerbeen strijkt zij met twee magneten vanaf de binnenkant van de enkel omhoog waarbij de knieholte eveneens aandacht krijgt. De voeten vormen een belangrijk onderdeel van de behandeling: “Hier kun je reflexmatig invloed uitoefenen op zowel het eerste chakra als op de spieren en gewrichten. Zo stimuleer je dat je cliënt nog meer relaxt.” Nadat ze de rechtervoet heeft gemasseerd, brengt ze daar klei op aan. Terwijl dat inwerkt, neemt zij de linkervoet onder handen. Te zien is dat ze met de magneten rondjes draait op de zijkanten van de voet. Daarna effleureert ze de hele voet en sluit ze af met strijkingen op en rond de hiel.

AromaClay
Nadat Jeannette de rechtervoet met haar magneten heeft aangepakt, brengt ze er eveneens klei aan waarbij ze de tenen weer vrijlaat. De voeten omwikkelt ze met plastic en pakt ze in met een extra handdoek. Na een kwartiertje snijdt ze met een speciaal mesje het plastic eraf. De voeten worden gereinigd met een warme kompresdoek. Daarna geeft ze haar cliënt een glas gemagnetiseerd water en laat haar even bijkomen.

De kracht van magneetmassage
Elektrosmog is volgens Jeannette Bal de grootste stoorzender als het gaat om het aardmagnetisch veld: “Onder elektrosmog versta ik alle straling van elektrische apparatuur, zoals onder andere van een magnetron, een computer en een mobieltje. Dit kan een disbalans in het lichaam veroorzaken. Het kost energie om de balans te herstellen waardoor minder energie overblijft voor het dagelijks lichamelijk herstel. Zo kunnen klachten ontstaan. Magneetmassage kan helpen de balans te herstellen. Bijkomend voordeel is dat het ook heerlijk ontspant.” Tijdens de massage maakt zij gebruik van de kracht van de magneten: “Er zijn drie soorten magneten: de natuurlijke zoals onder meer te vinden is in gemagnetiseerd lava, elektromagneten die werken als je er stroom op zet en neodymiummagneten. Die bestaan uit samengeperste en opgeladen grondstoffen die zijn verwerkt in de verschillende edelstalenvormen waarmee ik masseer.” Jeannette geeft aan dat je hiermee kunt masseren zonder dat het kracht kost, maar waarbij het effect wel groot is. “Let er op dat je de magneten voor je laat werken; je geeft al snel onnodig veel druk.”

Artikel en fotografie: Lizet van Triet

Jeannette Bal

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Werken met massageolie
AromaClay Magneet Therapie