HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Doe inspiratie op tijdens de beurs

Posted on

Heb jij al een lijstje gemaakt voor de Massage & Complementair Vakbeurs die op 19 en 20 april a.s. plaatsvindt in Next Level in Gorinchem? En heb je al onderzocht welke presentaties je graag bijwoont en wie je er per se wilt spreken? Want ja, inspiratie en kennis doe je tijdens beurzen op. Naast dat je daarvoor natuurlijk een abonnement hebt op je vakblad Massage Magazine.

Bijblijven, je kennis vergroten, contact met collega’s en deskundigen. Allemaal redenen om naar de beurs te komen volgens organisatoren Anouk en Merleau Schwietert: “En dat kan niet online. Dit jaar zijn – naast diverse nieuwe stands en workshops – weer veel opleiders in Gorinchem te vinden waarvan sommigen een aanzienlijke korting geven op te volgen opleidingen en cursussen.”

Ondernemen
Als masseur ben je meestal meer gedreven als het gaat om het geven van behandelingen dan om je onderneming te runnen. Gelukkig komt spreker en expert zakelijk zelfvertrouwen drs. Jikkie Has met tal van wetenschappelijk onderbouwde praktische handvatten en tips om jezelf daarin te trainen. En zij schreef er een boek over: Zakelijk Zelfvertrouwen, Durf Succesvol te zijn. Een andere deskundige die over het ondernemerschap een lezing geeft, is ervaringsdeskundige Tim van Orsouw. Hij heeft een succesvolle praktijk en tijdens de beurs vertelt hij daarnaast bovendien over de door hem ontwikkelde Pijn Reset Methode om je cliënten pijnvrij te krijgen.

Bindweefsel
Een andere topspreker is de eveneens voor het vakblad Massage Magazine schrijvende aromatherapeut en medisch antropoloog drs. Harmen Rijpkema. In zijn lezingen legt hij het effect van essentiële oliën op spier- en bindweefsel uit. Wie ook het bindweefsel tot onderwerp heeft, is de spreker over de Bowen therapie, Jacqui Hoitingh met een gratis bij te wonen interactieve sessie. Agnieszka Kadula, eigenaar van de Bindweefsel Kliniek, deelt eveneens informatie over dit weefsel. Zij zette de Bodyfix Academy op en tijdens de beurs geeft zij workshops over de bindweefsel en buccal massage, een vernieuwende gezichtsbehandeling. Willy Blokdijk vertelt meer over de neurovegetatieve massage die ook zijn oorsprong heeft in bindweefselmassage. Op haar stand vind je daarnaast de boeken die zij daarover schreef.

Verdachte plekjes?
Er zijn nog veel meer interessante lezingen. Zoals die van de artsen Cynthia van Amerongen en Sven van Egmond. Zij laten aan de hand van afbeeldingen zien hoe je een goedaardige huidafwijking onderscheidt van een kwaadaardige. Vanwege het belang van dit onderwerp kost een kaartje hiervoor slechts € 5,00 (let op: alleen op zaterdag).

Belangrijk is ook het onderwerp ‘grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer’ door Femke Lemmens, eigenaar van massageopleidingsinstituut KIOM. In deze gratis workshop biedt de docent en Tao-trainer een oefening aan waardoor je leert voelen hoe je veiligheid kunt creëren.

Buikklachten
Buikklachten kunnen een uiting zijn van onverwerkt verdriet, aldus massagetherapeut en docent lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies. Hoe je die klachten eventueel kunt verlichten? In deze sessie hoor je meer over hoe helend het voor je cliënt met rouw kan zijn om vooral aanwezig te zijn, met compassie. Een andere oorzaak van buikklachten kunnen problemen met de darmen zijn.  Annette ter Heijden werkt als klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI) therapeut en ziet een samenhang tussen psyche, immuunsysteem, hersenen en hormonen. Zij geeft inzicht in deze verbanden zodat jij cliënten bijvoorbeeld tips kunt geven over voeding waardoor klachten kunnen verminderen.

De beursvloer
Naast alle interessante lezingen is ook veel informatie te scoren op de beursvloer, vaak met interessante kortingen. Het mooie is dat je er met je vragen terecht kunt en uiteraard kun je er zelf massages ondergaan. Anouk: “Zo kun je voelen en ervaren wat een methode voor jou en jouw cliënten kan betekenen.” Merleau vult aan: “Dat kan niet online, daarvoor moet je toch echt naar de beurs komen. Naast dat het fijn is bij te blijven, nieuwe kennis op te doen, collega’s te spreken en opleiders te ontmoeten.” Er zijn veel oude bekenden, zoals Dansage (zie het vorige nummer van je vakblad). Dit jaar zijn er veel meer opleiders te vinden dan andere jaren, zoals de HBO-opleiding DarmExpert en ASMR hoofdmassages. De afkorting staat voor autonomous sensory meridian response en Nienke Prein legt in haar stand uit hoe dat werkt en ze vertelt meer over de combinatie daarvan met hoofdmassagetechnieken om onder andere ontspanning te bewerkstelligen.

Complementair
Wat bedoelt de organisatie met complementair? Anouk: “Massage is een aanvullende behandeling die niet tegenover maar naast de reguliere geneeskunde bestaat. Voor mij gaat massage uit van een holistisch mensbeeld, met aandacht voor achtergronden en de ontstaanswijze van klachten, zowel op lichamelijk, geestelijk als psychosociaal vlak. Vanuit al deze invalshoeken vind je lezingen, workshops en informatie van standhouders. Ik heb gemerkt dat alle bezoekers – en dat worden er ieder jaar meer – op de hoogte willen blijven van nieuwe behandelingen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe gezichtspunten. Dat maakt dat wij het geven van demonstraties, lezingen en workshops stimuleren.” Het is de twaalfde beurs die Anouk – dit keer samen met dochter Merleau – organiseert voor massageprofessionals.

Anouk: “De beurs is gericht op het professionaliseren van jouw beroepsuitoefening als (startend) therapeut in de complementaire zorg met interesse voor holistische geneeswijze en natuurgeneeskunde.” De Massage & Complementair Vakbeurs vindt op 19 en 20 april a.s. plaats in Next Level in Gorinchem. De openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00; enkele workshops starten overigens al om 9:25 uur en voor alle geldt dat jij je van tevoren moet opgeven. Leuke bijkomstigheid als je vrijdag komt: je toegangskaart geldt ook voor de dag erna. De organisatie is in handen van Anouk Schwietert en dochter Merleau. Voor meer info zie www.soonerevents.nl.

Speciaal voor de abonnees van Massage Magazine geldt een korting van 50% korting op je entreekaart. Vermeld hiervoor bij je bestelling de code MM2024 in.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Academie Hypnos
Doe inspiratie op tijdens de beurs