HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Sportmassage: Vrouwen timmeren aan de weg

“Na #MeToo is er nog meer bewustzijn voor (de behandeling van) vrouwen in de massagebranche”, aldus Larry Wade Jr.. De eigenaar van het bedrijf Kneadz Work uit Rancho Cucamonga (Californië, VS) was medaillewinnaar tijdens de World Championship Massage afgelopen juni in Kopenhagen, Denemarken. Dat maakt hem een gelukkig mens: “Maar dat winnen was slechts een bonus.”

Dit is een sneak preview van een interview dat gepubliceerd wordt in de volgende editie van Massage Magazine. In de rubriek sportmassage komt een hele enthousiaste Amerikaanse masseur aan het woord: Larry Wade Jr.. Hij was medaillewinnaar tijdens de afgelopen juni gehouden World Championship Massage in Denemarken. In je vakblad doet hij mooie uitspraken over het belang van (sport)massage. En over het effect dat een behandeling kan hebben op vrouwen: “Degenen met een onverwerkt trauma realiseren zich na afloop vaak dat dit trauma ook ‘aangeraakt’ is en dat de behandeling hen helpt bij het verwerken ervan.”

Meedoen aan een internationale wedstrijd kan Larry iedereen aanraden: “De waarde daarvan is niet in woorden uit te drukken”, zo legt hij uit aan de telefoon: “Ik heb zoveel geleerd, zoveel gezien. Het is een fantastische manier om je netwerk met masseurs vanuit de hele wereld uit te breiden. Ik zag allerlei andere manieren en verschillende technieken. Dat leer je niet via een video.”

Andere benadering
De Amerikaanse masseur merkt op dat de wijze van cliënten benaderen in Europa en Azië verschilt van die in Amerika: “Hier kennen we een meer ‘koudere’ manier van behandelen: het gaat er meer om alleen dat deel van het lichaam aan te pakken waar problemen zijn. Met vaak de gedachte om zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld te verdienen. Dit in tegenstelling tot de meer aandachtige wijze van contact op de andere continenten, met meer interesse en betrokkenheid met als doel dat de cliënt zich in totaal beter gaat voelen.” Deze benadering vindt Larry meer bij het vak passen.

Vrouwen
In Amerika werken meer vrouwen als masseur dan mannen. Larry: “Als zij een eigen bedrijf hebben, verdienen ze veel beter dan een aantal jaren geleden; nu gemiddeld zo’n $ 130,00 per uur. Zij behandelen zowel mannen als vrouwen, waarbij de mannelijke cliënt soms een aarzeling heeft over de kracht die hij verwacht dat dan ingezet kan worden. Na een massage erkennen ze dat er meestal geen verschil is.” Hij heeft in zijn praktijk vier mannen en vijf vrouwen in dienst. Is er wel een verschil tussen de aanvraag van een vrouwelijke cliënt voor een mannelijke of vrouwelijke behandelaar? “Jazeker! Veel vrouwen voelen zich niet comfortabel bij een mannelijke masseur. Dat is ook de reden dat ik kies voor een therapeutische benadering.”

Handdoek draperen
Het is de ervaring van Larry dat veel vrouwen in het verleden traumatische ervaringen met mannen hebben opgedaan: “Dat is waarom je als masseur uiterst voorzichtig en integer te werk moet gaan.”

Het hele artikel lezen? Neem een abonnement op Massage Magazine! Klik hier: www.beauty-pro.nl/abonnementen

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Younger looking day cream by Alexandre Fabelle
Sportmassage: Vrouwen timmeren aan de weg

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord