HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Wat is nu écht het verschil tussen Shellac en Gellak?

Steeds meer salons voeren de behandelingen Shellac en Gellak. Vaak zit er ook een prijsverschil in beide behandelingen, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Vaak is het antwoord per salon verschillend. We pakken ze er even bij!

 1. Gellak blijft langer zitten dan Shellac
  Gellak heeft als basis vaak een verdunde gel. Dat betekend dat een gellak vaak harder is dan Shellac die zijn eigen unieke formule heeft en daardoor flexibeler is. Toch wil dat niet zeggen dat gellak beter blijft zitten. Dit hangt ook zeer sterk af van het type nagel. Ieder type nagel vraagt een andere flexibiliteit of hardheid van een product. Een stevige nagel heeft behoefte aan flexibiliteit en een flexibelere nagel aan stevigheid. Ondanks dat Shellac misschien wel flexibeler is bieden ze een compleet assortiment voor elke nageltype, waardoor de hardheid van gellak geëvenaard kan worden. Deze optie heeft gellak niet wat shellac meer divers maakt.
 1. Shellac is beter voor de natuurlijke nagel dan gellak
  Shellac is gebruiksvriendelijker en bij Shellac is het opruwen of het vijlen van de oppervlakte van de natuurlijke nagel niet nodig. Dat betekend minder risico op complicaties. Bij gellak daarentegen moet de natuurlijke nagel wel altijd worden gevijld. Gebeurd dit laatste te ruw dan kunnen er wel degelijk beschadigingen aan de natuurlijke nagel ontstaan. Kies je dus voor gellak dan is hopelijk jouw nagelstylist goed opgeleid en zal deze altijd de gezondheid van de natuurlijke nagel proberen te waarborgen. Kies je voor Shellac dan zit je eigenlijk altijd goed.
 1. Gellak heeft meer kleuren dan Shellac
  Hoeveel kleurkeus wil je hebben? Shellac heeft 179 kleuren in het assortiment. Daar komen ieder seizoen nieuwe kleuren bij en door de formule kun je kleuren over elkaar heen zetten waardoor je een eindeloze variatie kan creëren. Bij gellak verschillen de hoeveelheid kleuren per merk. In ieder geval hebben beide genoeg opties.
 1. Shellac is sneller te verwijderen dan gellak
  Gellak verwijder je eigenlijk altijd met de vijl. Omdat gellak meer een gel is kan de stylist ervoor kiezen om een dun laagje te laten zitten tijdens de nabehandeling en daar dan een andere kleur over te plaatsen. Hierdoor kan gellak wat dikker ogen. Vijlen kan belastend zijn voor je natuurlijk nagel. Bij Shellac is vijlen niet nodig. De stylist kan dit met speciale wraps en remover verwijderen. Afhankelijk van welke keuze de stylist uit het Shellac assortiment heeft gemaakt, ligt de tijd tussen de 5 en 15 min om het product in zijn geheel van je nagels te verwijderen en is daardoor vaak sneller en zeer vriendelijk voor de natuurlijke nagel.
 1. Shellac is een merk en gellak is productcategorie voor verschillende merken
  Shellac is een gepatenteerde formule van het merk CND, dat betekend dat niemand anders het mag namaken of mag claimen dat het hetzelfde is. Het is dus echt een uniek product. CND™ (Creative Nail Design) Is al sinds 1979 het meest innovatieve merk in de nagelwereld en was dan ook de uitvinder van Shellac, de eerste “gel-polish” op de markt. Gellak volgde al snel op de markt na Shellac. Afhankelijk van het budget van een merk wordt de kwaliteit van de gellak bepaald. Er zijn dus helaas heel veel slechte goedkope gellakken op de markt. Vele merken hebben ook een soortgelijke formule en de werkwijze van gellak is vaak het zelfde ongeacht het merk.

Zowel gellak als shellac kunnen je nagels verstevigen, waarbij Shellac de meest vriendelijke optie is. Helaas is nagelstyling geen erkend beroep en mag iedereen zich nagelstyliste noemen. Dat betekent dat je vaak niet weet of je jouw nagels laat doen bij een stylist die precies weet wat ze doet. Shellac heeft gecertificeerde salons, laat je in zo’n salon je nagels doen dan weet je zeker dat er goed met jouw natuurlijke nagel wordt omgegaan. We kunnen de conclusie trekken dat Shellac vriendelijker is voor de natuurlijke nagel en dat het een uniek product is in de categorie gel-polishes. Beide opties geven een prachtig resultaat die tot 3 weken kan blijven zitten, maar shellac biedt meer opties die afgestemd zijn op het type nagel. Hierdoor kan er een behandeling op maat worden gegeven.

Ook nieuwsgierig naar Shellac of gellak? Op www.beautyservice.com bieden ze beide systemen aan.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
 • Annelies
  26 januari, 2022

  ik ben het niet helemaal eens met de opmerking dat het noodzakelijk is de natuurlijke nagel op te ruwen voor plaatsing van gellak! Bij het gebruik van de juiste nailplatecleanser (cinnatize) is dit echt niet nodig.

Vorige
Pier Augé introduceert limited edition
Wat is nu écht het verschil tussen Shellac en Gellak?

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord