HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Weleda is B Corp gecertificeerd

De planeet mooier maken: Weleda is B Corp gecertificeerd. Weleda is officieel gecertificeerd als B Corp – de hoogst haalbare erkenning op het gebied van duurzaam ondernemen. Het bedrijf laat weten: “Weleda maakt nu deel uit van een internationale groep bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld, gericht op sociale en duurzame impact. Met maar liefst 106,9 punten oversteeg Weleda het verplichte minimum van 80 punten en behoort daarmee tot de hoogste in de branche.”

Duurzaam succesvol
Bij B Corp (Benefit Corporation) certificering wordt er niet gecertificeerd op de producten zelf, maar wordt er gekeken naar de aanpak en activiteiten van een bedrijf. De focus ligt op de sociale toegevoegde waarde en ecologische duurzaamheid, niet op winst. “Met andere woorden: wat is je bijdrage als bedrijf om van de
planeet een betere plek te maken? Het gaat om milieu, biodiversiteit, klimaatbescherming, werknemers, klanten en consumenten”, vertelt Daan Zeelt, Commercieel Directeur bij Weleda Benelux. Het bemachtigen van het certificaat is een uitgebreid traject dat meerdere jaren in beslag neemt en waarbij grootschalig onderzoek wordt uitgevoerd.

Goed voor jezelf en de planeet
“Consumenten zijn zich bewust van de impact die consumptie heeft op onze planeet en samenleving, en eisen dat bedrijven actie ondernemen. Als marktleider op het gebied van 100% natuurlijke cosmetica, neemt Weleda deze verantwoordelijkheid vanaf haar oprichting in 1921 uiterst serieus. De producten van Weleda worden gemaakt met biologische en 100% natuurlijke ingrediënten. Weleda heeft wereldwijd eigen teeltprojecten. Waarbij het uitgangspunt altijd is dat Weleda nooit meer van de natuur neemt dan dat zij teruggeeft.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
GRATIS Masterclass Holiday Looks door Steven Jans x Lord&Berry
Weleda is B Corp gecertificeerd

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord