HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

7 Nail art trends voor lente & zomer 2021

Welke nail art trends stelen de show het komende seizoen? ProfNail vroeg het aan nagelkunstenares Aistè Plechaviciute. In tijden van crisis gaat het volgens experts vaak één van twee kanten op: we pakken uit of we doen het rustig aan. Wat gaan we doen en wat gaan we zien?
Door Birgitta van der Linden, BLUSHtxt, met dank aan: @heygreatnail – @bibisbeautyandsupplies – @lovenessinternational – @pearnova – @nailtopiabeauty -@unt.global

Wanneer er een crisis is, zoals een oorlog of in dit geval een coronapandemie, kunnen er volgens deskundigen grofweg twee dingen gebeuren op het gebied van uiterlijke verzorging: we gaan massaal voor rustige, natuurlijke behandelingen of we pakken uit en laten de wereld zien dat we ondanks de rotsituatie oké zijn. In het eerste geval kun je dat voor de nagels vertalen naar kortere vormen, rustige en natuurlijke tinten en weinig tot geen nail art. In het tweede geval wordt nail art gezien als een soort ‘war paint’. Deze ‘war paint’ is een afgeleide van ‘the lipstick effect’, waarbij vrouwen rode lipstick dragen in tijden van nood.

Wereldreiziger
Nagelkunstenares Aistè Plechaviciute komt oorspronkelijk uit Litouwen, maar woont sinds vier jaar in Chicago. Ze is een wereldreiziger; voordat ze naar Amerika kwam, woonde ze eerst zeven jaar in Engeland. Aistè: “Ik ben helemaal wild van nail art. Altijd al geweest. Ik weet serieus niet eens meer wanneer mijn passie voor nagels en nail art écht begon. Het enige wat ik me nog kan herinneren, is dat ik sinds dat ik klein was geobsedeerd was door nagels en vooral door nail art. Ik vond – en vind! – het prachtig en kan me niet voorstellen dat ik ooit het nagelwereldje verlaat.”

Nagelkunsten
“Voor mijn gevoel ben ik altijd bezig geweest met nagels, maar pas na mijn nagelopleiding ben ik me steeds meer gaan verdiepen in nail art. Ik kreeg al snel complimenten over mijn designs en besloot mijn creaties op Instagram te delen. Nail art vind ik niet alleen super inspirerend, het werkt voor mij ook therapeutisch en ik vind het een fantastische manier om uiting te geven aan mijn creativiteit. Daarnaast deel ik heel graag mijn kennis over nagels en nail art met andere enthousiaste nagelstylisten op social media. Vooral als ik anderen heb kunnen inspireren of ze hebben door mij iets nieuws geleerd op het gebied van nail art, dan voel ik me dankbaar dat ik dat mag doen.”

De trends voor Spring/Summer 2021
Aistè licht de nageltrends voor het komende seizoen uit.

#1 Abstract & Organic Shapes“We gaan veel abstracte en organische vormen zien, zowel in monochrome kleuren, meerdere kleuren, pastelkleuren en minimalistische chroom looks. Persoonlijk ben ik een groot fan van abstracte designs; ze zijn erg leuk om te maken en je ziet ze veel voorbijkomen op mijn pagina.”

#2 Floral Designs


“Ontwerpen met bloemen zijn elk seizoen ‘hot’, maar vooral in de lente gaan we ze ook dit jaar weer veel zien.”

#3 Nudes, Browns and Green Shades

“Nude-tinten zijn – net als bloemendesigns – populair in elk seizoen, dus ook deze lente en zomer gaan we ze veel zien. Met nudes kun je bijna elk ontwerp complementeren of je gebruikt ze als basiskleur. Je kunt er ook andere details of kleuren bovenop leggen. Eén van de meest trendy kleuren dit voorjaar zijn groentinten en die zijn perfect te combineren met bruintinten.”

#4 Pastels and Tie-dye

“Pastelkleuren zijn voor de lente ongeveer net zo opwindend als bloemen. Hoe je ze ook draagt of combineert, ze zien er altijd stijlvol uit. Je kunt ze bijvoorbeeld ook mengen tot een ombré of tie-dye. Of je geeft ze kleine accenten, zoals glitterstukjes of emblemen om een romantische sfeer mee te geven of elke andere sfeer of stijl die je wilt.”

#5 Tortoise Shell

“Het schildpadeffect wordt al een tijdje gebruikt in mode, accessoires en nail art. Vooral voor mensen die van dierenprints houden, is het schildpaddesign een welkome afwisseling op de luipaard-, tijger-, zebra- en giraffenprint. Nu bruin-, groen- en nude-tinten ‘trending’ zijn, is de schildpad een passend ontwerp voor Spring/Summer 2021.”

#6 Velvet

“Ook de fluwelen cat-eye looks bestaan al een tijdje, maar deze gaan we opnieuw veel zien in het voorjaar en de zomer. We zullen dit seizoen ook meer verschillende tinten en stijlen tegenkomen als variaties op de fluwelen cat-eye.”

#7 Pantone Colors of the Year

“Last but not least: de Pantone-kleuren van het jaar 2021: Ultimate Grey en Illuminating Yellow. De trendvoorspellers van Pantone kiezen elk jaar een ‘kleur van het jaar’ en dit jaar zijn dat zelfs twee kleuren. Zelf zegt Pantone daarover: ‘het zijn twee onafhankelijke kleuren die benadrukken hoe verschillende elementen samenkomen om elkaar te ondersteunen’. De kleuren zijn trendsettend voor creatieve industrieën en ontwerpers. Dit jaar gaan we daarom veel combinaties van Ultimate Grey en Illuminating Yellow zien, totdat er eind van dit jaar een nieuwe kleur wordt gekozen voor 2022.”

Dit artikel verscheen in ProfNail editie 1/2 van 2021. Met uiteraard nog veel meer mooie foto’s en voorbeelden! Heb jij nog geen abonnement? Sluit dat dan nu af! www.beauty-pro.nl/abonneren

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
New edition! OUT NOW!
7 Nail art trends voor lente & zomer 2021

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord