HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Viscollageen: goed voor de nagels

Elke maand lees je in ProfNail magazine een artikel van Anita Mulderij. Anita’s missie is om vrouwen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie met eten en hun lichaam. Zo kunnen zij vol zelfvertrouwen en in verbinding met zichzelf het leven creëren dat zij wensen. Anita’s werk heeft een holistische benadering. Dit blijkt noodzakelijk om een werkelijke transformatie te kunnen maken naar een liefdevolle verbinding met je lichaam. Haar werk bestaat uit voedingsadviezen, bloedtesten, body confidence coaching en lichaamswerk. Ook heeft zij meerdere receptenboeken geschreven. Hiermee inspireert ze om vegetarisch en zo puur mogelijk te eten en een gezonde leefstijl te integreren. In de komende editie lees je een interessant artikel over wat viscollageen voor de nagels kan doen. Hierbij alvast een sneak peak! Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt

Supplementen kunnen je een duwtje in de goede richting geven als je gezondheidsproblemen hebt of als je je slap en futloos voelt. Verander je verder niets aan je eetgewoonten, dan doet een supplement vaak weinig en gaat het je klachten in de meeste gevallen niet oplossen. Toch is er één supplement dat je altijd kunt slikken: viscollageen. Zowel voor je algehele gezondheid als voor sterke nagels. “Het slikken van supplementen kan je lichaam ondersteunen en klachten best verminderen, maar het is in de meeste gevallen geen duurzame oplossing”, vertelt Body Confidence Coach Anita Mulderij. Ze licht in deze editie toe waarom viscollageen altijd goed is voor je.

Gezond eetpatroon
Anita: “Een gezonde basisvoeding is de beste manier om aan je voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en vezels te komen. Dat geldt voor iedereen. Duurzame en blijvende aanpassingen in je voedingspatroon en leefstijl die je in kleine stappen doorvoert, zijn dé manier om op een rustige wijze tot langetermijnresultaten te komen. Zit je letterlijk niet lekker in je vel, dan raad ik je aan eerst te kijken naar je eetpatroon. Met een uitgebreid bloedonderzoek kom je erachter welke stoffen je tekortkomt en die kun je aanvullen met supplementen. Viscollageen is een supplement dat iedereen goed doet.”

Lichaamseigen collageen
Je lichaam maakt zelf het eiwit collageen aan, maar deze aanmaak vermindert naarmate je ouder wordt. Je krijgt rimpels, je huid wordt slapper en dunner, en je haardos oogt ineens minder volumineus. Collageen bevindt zich in het bindweefsel op verschillende plekken in je lichaam, zoals je botten, kraakbeen, gewrichtsbanden, pezen en je huid. Het houdt de structuur van je weefsels, botten en huid stevig, flexibel en sterk. Niet alleen je leeftijd, ook je leefstijl heeft invloed op het lichaamseigen collageen. Te veel zon, roken en ongezonde voeding met suikers breken het collageen af. Anita: “Een viscollageen supplement heeft vaak even tijd nodig om zijn werk te doen, maar het heeft een directe impact op je totale gezondheid en dus ook op de kwaliteit van je nagels, haar en huid.”

Viscollageen bevat een essentieel aminozuur. Maar waarom is dat dan zo goed? Dat lees je in de aankomende editie! Ook geven we er een heerlijk recept weg van een collageen smoothie die perfect is voor de nagels. Daar kun jij jou klant in de salon wellicht wel mee verwennen!Heb jij nog geen abonnement? Mis niks meer en meldt je meteen aan via www.beauty-pro.nl/abonnementen!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Hoe ‘clean’ is clean beauty?
Viscollageen: goed voor de nagels

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord