HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

AFGELAST

Drs. Anna M. Kruyswijk- van der Heijden heeft 30 jaar als praktiserend arts met voeding gewerkt (o.a. als huisarts en integraal werkend arts). In 2008 is zij overgestapt naar preventie met de oprichting van ‘Jouw Voeding’, een organisatie voor lezingen, cursussen en onderwijs over en onderzoek naar voeding en gezondheid.

www.jouwvoeding.com

Ineens zijn we met z’n allen in een crisis beland, en worden alle evenementen, sportwedstrijden, festivals en beurzen afgelast. Maar dat niet alleen: veel bedrijven sluiten hun deuren of werken met minimale bezetting of zo mogelijk vanuit huis. Voor de Beauty Specialisten en hun toeleveranciers een regelrechte ramp die het bestaan in vele facetten bedreigt. 

Het gaat bij de Corona crisis natuurlijk in de eerste plaats om de gezondheid van mensen. De Corona familie bestaat uit een groot aantal virussen die we al veel langer kennen, en waarvan er jaarlijks verschillende meedoen in het ‘griepseizoen’, samen met influenzavirussen. Maar er zijn ook agressievere familieleden, waarvan SARS het belangrijkste voorbeeld is. Het huidige Coronavirus is minder gevaarlijk dan SARS, maar wel behoorlijk ziekmakend. 

Door de permanente stroom aan nieuws rondom besmette mensen en mensen die in het ziekenhuis belanden, en vervolgens door alle maatregelen die worden afgekondigd, hebben onzekerheid, angst en zelfs paniek zich van de bevolking meester gemaakt. 

Naast onze gezondheid die bedreigd wordt hebben we ook te maken met een economische dreiging, en evenzeer met een psychosociale dreiging. Wat dit laatste betreft kunnen door verregaande maatregelen grote problemen ontstaan in gezinnen, bij alleenstaanden zonder sociaal vangnet, bij mensen met psychische problematiek en bij ouderen en hulpbehoevenden (invaliden) die niet voor zichzelf kunnen zorgen. De ontwrichting strekt zich uit naar alle gebieden van ons leven. 

Als angst en onzekerheid toenemen en alles onzeker wordt, dan is het zaak jezelf vast te houden, elkaar (in overdrachtelijke zin) vast te houden, en rustig adem te halen. Een kalme ademhaling brengt het autonome zenuwstelsel tot rust en vermindert de stress die door adrenaline ontstaat. Adrenaline genereert de vecht- of vluchtreactie wanneer er dreiging is, dus het is begrijpelijk dat veel mensen in deze stress stand staan. Maar adrenaline is vooral nuttig in gevallen van acute dreiging, bijvoorbeeld als je huis in brand staat. De dreiging waar de meeste mensen nu stress van ervaren zit vooral in het hoofd: kan ik ook aangestoken worden, hoeveel zieken en doden komen erbij? Kan ik mijn bedrijf weer opstarten nadat de maatregelen versoepeld zijn? 

Niemand die het weet, dus keer terug naar rustig ademen.  

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Deadline
AFGELAST