HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Deadline

Aletta de Rooij, Business-inspirator & Saloncoach Partners in Crème

“Wanneer kan ik jouw column verwachten Aletta?” Een whatsappje van de redacteur. Ja Moniek, ik weet het, de deadline is in zicht. Echter voelt dat sinds de komst van Corona heel anders.  

“Er is niets wat jou afleidt van je doelen. Jij gaat altijd maar gewoon door. Jou gaat alles voor de wind, want je hebt nog nooit nare dingen in je leven meegemaakt”.  

Dit zijn woorden die ik vroeger regelmatig hoorde. Op zich klopt dat. Ik had een mooi leven. Getrouwd, beiden een eigen bedrijf, een gezonde zoon en dochter, ouders die nog leven, een BMW en MINI op de oprit en elke schoolvakantie met boot, caravan en/of ski’s op reis. Het kon niet op.  

Maar of het daar nu aan ligt dat ik me nooit laat afleiden om mijn doelen te bereiken? Daar kun je pas antwoord opgeven bij tegenwind. En die tegenwind kwam er, zeg maar een storm. Na het overlijden van mijn schoonvader, mijn productlijn die van de markt verdween, einde bedrijf, echtscheiding en een economische crisis, vond ik het antwoord.  

Natuurlijk is er dan afleiding. Afleiding in de vorm van verdriet, boosheid, machteloosheid en onrechtvaardigheid. Maar ja, het is er, net als de oorzaken van deze emoties. Emoties mogen eruit. Het verschil zit hem in hoe lang je je hierdoor laat leiden. De gebeurtenissen zijn niet te veranderen, maar de betekenis die je eraan geeft kun je zelf bepalen. Wanneer er een doel is in je leven, een doel waar je echt voor gaat, dan geef je aan gebeurtenissen een andere betekenis en laat je je er niet door laten afleiden.  

Wanneer een doel groot genoeg is, is je mindset anders. Je maakt dan gemakkelijker keuzes. Keuzes die je dienen, terwijl je kijkt naar wat er wél is, wat je wel hebt of wel kunt doen. Je kunt meerdere doelen hebben. Bijvoorbeeld op het vlak van gezondheid, financiën, relaties en ook specifiek voor je salon. De manier om je doel te bereiken kun je altijd bijsturen of veranderen. Als ondernemer kun je ervanuit gaan dat het altijd anders kan lopen dan je denkt. Met die wetenschap raakt het je minder wanneer er tegenslag is. 

Oh ja, de deadline. Wat een naar woord eigenlijk nu er zoveel mensen vechten voor hun leven. Ook het leven heeft een deadline. Daarom is het belangrijk te weten wat je wilt. Want niemand weet hoe lang hij nog heeft. Corona heeft ook een deadline.  

Ik geloof in mindset. Ik herpak me altijd snel bij tegenslag. Doelen bereiken is obstakels overwinnen. Als je reden groot genoeg is, vind je een manier, als dit niet zo is vind je een excuus. Wat zijn de plannen voor jouw salon? Word je daar nog steeds warm van? Had je eigenlijk een doel? Durf groots te dromen over de toekomst en kom in actie. Laat Corona niet de deadline van jouw bedrijf bepalen. De meest briljante ideeën worden geboren in tijden van crisis. 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
VOORBEREID OP DE TIJD DIE KOMEN GAAT
Deadline