HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Visagie tips by Roberto Dresia: ‘It’s all about the eyes’

In deze column van Roberto Dresia krijg je tips & tricks voor het perfect opmaken van de ogen. Hoe creëer je het mooiste resultaat? Hoe laat je bijvoorbeeld de ogen groter lijken? En hoe juist kleiner? Lees en kijk snel verder! (in de bijgevoegde film leer je ook al meer over de wenkbrauwen, maar daarover de volgende keer meer in een nieuwe film!) Tekst: Roberto Dresia

Er bestaan zoveel technieken voor de ogen vandaag de dag, dat het echt onmogelijk is om alles te beschrijven. Door ervaring op te doen en veel te lezen in bijvoorbeeld (mode)magazines kun je veel opsteken. Het doen, kijken en begrijpen van deze technieken is een must voor elke visagist.

TIP voor we beginnen:
Allereerst halen we de eventuele overtollige haartjes weg in de ooghoek bij de traanbuis, als je deze haartjes voorzichtig weghaalt komen de ogen er strakker uit te zien.

Tips voor het groter maken van de ogen

Bij het opbrengen van de basismake-up neem je uiteraard ook al de oogleden mee om de oogschaduw beter te laten hechten. Je begint op het bewegende ooglid een lichte kleur oogschaduw aan te brengen. Je kunt ook wat highlight oogschaduw aanbrengen, maar niet te veel, anders wordt het te fel (het weerkaatst te veel licht).

De oogplooi kun je met een donkere kleur oogschaduw inkleuren. Gebruik hiervoor een zacht bolrond kwastje – géén plat hard kwastje – om de oogschaduw mooi naar buiten uit te vagen en naar boven uit te werken (niet naar beneden, want dan krijg je een afhangend effect).

Je kunt een wit oogpotlood op de binnenkant van de ogen aanbrengen, zo lijken de ogen groter.

Lichte kleuren zorgen dat delen van het gezicht naar voren komen terwijl donkere kleuren juist diepte geven aan het gezicht. Dus bijvoorbeeld lichtroze tegenover bruin, paars, of crème wit tegenover roodbruin.

Zorg dat je alles mooi laat vervagen op de arcadeboog en breng eventueel een lichte kleur onder de wenkbrauwboog aan. Dit geeft een mooi effect en accent aan het gezicht en de wenkbrauw.

Lichte kleuren zuigen weinig licht op en donkere kleuren zuigen veel licht op.

Het leren kijken is erg belangrijk bij deze techniek van het opbrengen van de oogschaduw. Dit noem je het driedimensionaal effect.

Met een kohl oogpotlood de randen van de ogen boven en onder inkleuren, zodat het oog naar buiten komt. Als je met mascara werkt kun je ook alleen de bovenkant van de wimpers aanzetten, of je kunt zelfs met valse wimpers werken, deze maken de ogen ook groter.

Tips voor het kleiner maken van de ogen

Bij deze techniek werk je met donkere kleuren. De zogenaamde bolle of vissenogen, waarbij het bewegend ooglid naar voren komt, kun je het beste optisch minder bol laten lijken door met donkere kleuren te werken. Eventueel meng je de oogschaduw met een highlighter om een nuance verschil aan te brengen op het stuk ooglid onder de wenkbrauw.

Met een zwart of een donker kohl potlood kleur je de binnenkant van het oog in, de ogen komen dan kleiner en spannender over.

En als laatste: uiteraard niet de mascara vergeten!

Succes professionals! Bekijk ook vooral even de onderstaande film. Deze maakte ik enkele jaren geleden, maar is nog steeds zeer leerzaam voor wie de technieken wilt leren voor de ogen en de wenkbrauwen. In mijn volgende column zal ik meer vertellen over de wenkbrauwen, waar ik ook een nieuw filmpje voor op zal nemen!

Liefs Roberto Dresia

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Is VUUR je unieke persoonlijkheids­type?
Visagie tips by Roberto Dresia: ‘It’s all about the eyes’