HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

VIDEO: Covershoot Cryolipolyse by MedCos

Vetcellen verdwijnen met de Body-Wizard Duo

MedCos presenteert de vernieuwde Body-wizard duo voor optimale (duo) cryolipolyse behandelingen. Ideaal voor in de salon, want met het vernieuwde apparaat kun je tegelijk twee cliënten behandelen, zelfs op totaal vier lichaamslocaties. Nog een voordeel is dat je tijdens de behandeling – die een uur duurt – ook andere behandelingen kan uitvoeren bij de cliënt of zelfs bij een andere cliënt. Vakmagazine De Beauty Professional maakte een how-to video voor Beautyspot.nl, waar je kunt
zien hoe de behandeling in zijn werk gaat. Lees hier verder over de werking, voordelen en resultaten.

In februari deden wij een covershoot en maakte wij een video over cryolipolyse met de Body-Wizard Duo van Medcos.

Fotocredit: Otto van der Toorn
Visagie: Roberto Dresia
Haar: Ismahan Obenali

Tijdens de Cryolipolyse behandeling met de Body-wizard Duo van MedCos wordt vet plaatselijk bevroren, wat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam wordt afgevoerd. Het onderliggende vetweefsel in het behandelgebied wordt nauwkeurig gekoeld met een non-invasieve applicator, welke het oppervlakkige huidweefsel niet aantast. Wanneer vetcellen worden blootgesteld
aan extreme kou wordt een natuurlijk verwijderingsproces in gang gezet. Dit proces maakt de vetlaag geleidelijk dunner. Door het verminderen van het aantal vetcellen is het resultaat een zichtbare vermindering van vetophopingen.

Vet blijft weg
Gewichtsverlies en vetreductie worden vaak door elkaar gehaald. Trainster Sabine vertelt:
“Het zijn twee heel verschillende dingen. Bij afvallen worden de vetcellen kleiner, maar het aantal vetcellen blijft gelijk. Wordt men zwaarder dan nemen de vetcellen weer in omvang toe. De Body-wizard Cryolipolyse behandeling vermindert daadwerkelijk het aantal vetcellen in de behandelde gebieden. Vetcellen die definitief verdwijnen kunnen niet meer terugkomen. Hoe het dan komt dat
sommige mensen toch weer dikker worden? Omdat bestaande vetcellen zich kunnen vullen en vermenigvuldigen als ze te groot worden.” Als iemand te veel vet heeft, dan wordt er ook eerst aangeraden om af te vallen. “Het is geen wondermiddel. Iemand met zwaar overgewicht kan vetcellen laten verwijderen en op bepaalde gebieden ook slanker worden, maar als ze dan hun leefpatroon niet aanpassen is het zonde van de behandelingen. Je krijgt ook echt alleen maar de onderhuidse vetcellen weg. Deze kun je van buitenaf ‘vastpakken’. De behandeling is ideaal in te zetten bij probleemgebieden die je bijvoorbeeld ook met sporten niet weg krijgt. Met het apparaat kun je onder andere love handles, de buik, de bovenbenen, de onderkant van de armen en de billen behandelen.”

Zodra de behandelde vetcellen zijn gekristalliseerd (bevroren), voert het lichaam het vet en de dode cellen op een natuurlijke manier af.

Resultaat
Als de behandeling wordt gestart dan warmt het apparaat de eerste 3 minuten de vetcellen op om deze los te maken. Daarna pas gaat het apparaat geleidelijk over naar de vriesstand. Dit zorgt voor een betere verwijdering van de vetcellen en is uniek ten opzichte van andere aanbieders. De behandeling duurt een uur. Zodra de behandelde vetcellen zijn gekristalliseerd (bevroren), voert het lichaam het vet en de dode cellen op een natuurlijke manier af. Sabine: “Gemiddeld geeft elke body-wizard behandeling een vetreductie van 20 procent in de behandelde gebieden. Over het algemeen is men na 2 of 3 behandelingen tevreden met het gerealiseerde resultaat. Tussen deze behandelingen ligt een periode van 8 tot 12 weken. De meest indrukwekkende resultaten zijn zichtbaar tussen 2 en 4 maanden, maar cliënten zien soms al veel eerder resultaat. Afhankelijk van de levensstijl wordt gemiddeld 1 onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd.” Uiteraard wordt er tijdens de behandeling ook thuis iets van de cliënt verwacht. “Na de behandeling masseren wij op de behandelde
gebieden de cliënt met ons Cosbeau verstevigende serum. Dit serum moet de cliënt elke dag ook thuis inmasseren. Het mooie is wel dat je dit serum ook kan gebruiken voor gebieden die niet zijn behandeld.”

Wetenschappelijk onderbouwd
Voor wie nog niet overtuigd is van de werking: klinisch onderzoek onder honderden patiënten heeft aangetoond dat cryolipolyse een effectieve manier is om vet te verminderen, zonder het risico en de hersteltijd van een operatie/chirurgische ingreep. “De basis van de Body-wizard vormt de wetenschappelijke technologie ‘cryolipolyse’. Dit proces werd ontdekt door de dermatologen dr. Dieter Manstein en dr. R. Rox Anderson, verbonden aan het Wellman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital in Boston, een ziekenhuis gelieerd aan de Harvard School. De eerste onderzoeken zijn in 2008 gepubliceerd in het vaktijdschrift Lasers in Surgery and Medicine. De onderzoeken toonde aan dat onderhuidse vetcellen gevoeliger zijn voor de effecten van kou en bevriezing dan anders omliggend weefsel. Onderzoeken uitgevoerd door Harvard en andere expertisecentra bevestigden dat wanneer vetcellen gedurende een langere periode worden blootgesteld aan kou, deze cellen geleidelijk zullen afnemen en verdwijnen. Dit proces wordt ‘geïnduceerde apoptose’ genoemd.”

Marketing, service en trainingen
Wie een apparaat aanschaft door middel van bijvoorbeeld koop of lease wordt volledig gratis bijgestaan en krijgt een uitgebreide gecertificeerde training. “Daarnaast begeleidt ons marketingteam in alle facetten van de marketing, zowel online als offline. We bieden een totaalconcept. Dat houdt in dat iemand die het apparaat aanschaft een uitgebreid POS-pakket ontvangt, lokale marketingondersteuning krijgt om klanten binnen te halen in zijn of haar gebied en landelijke marketingondersteuning krijgt door middel van landelijke advertenties en reportages op tv. Daarnaast ontvangen partners ook nog een Marketing & Business Solutions pakket. En onze eigen technische dienst staat altijd klaar voor onze partners!”

Gewichtsverlies en vetreductie worden
vaak door elkaar gehaald. Het zijn twee
heel verschillende dingen. Bij afvallen
worden de vetcellen kleiner, maar het
aantal vetcellen blijft gelijk. Wordt
men zwaarder dan nemen de vetcellen
weer in omvang toe. Wij verwijderen de
vetcellen definitief en die kunnen dan niet
meer terugkomen.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Eucalyptus
VIDEO: Covershoot Cryolipolyse by MedCos