HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

VIDEO: Covershoot met Anita Witzier by Malu Wilz

Timeless Beauty

MALU WILZ Beauté maakt met de lente/zomerlook een statement. Deze betoverende kleuren van de TIMELESS BEAUTY collectie spreekt direct de grootste en financieel daadkrachtigste doelgroep in de salon aan: de ‘Best Ager’, ofwel de 50-plusser. BN’er Anita Witzier stond voor deze look model, die uiteraard werd gecreëerd door onze eigen visagist Roberto Dresia. Hieronder is de video te zien van hoe Roberto deze look creëerde. Tijdens de visagie vertelde Anita ook nog uitgebreid over haar eigen beautyrituelen. Het complete interview vind je ook terug in dit artikel.

Voor de januari 2020 editie van De Beauty Professional hadden wij een covershoot met Anita Witzier. Visagist Roberto Dresia gebruikte voor haar look de nieuwste make-up van Malu Wilz (verkrijgbaar via Haparko Cosmetics)

Fotocredit: Otto van der Toorn / Ottografie

Vaak durven de Best Ager klanten zich niet te conformeren met looks en trends in de make-up. Ze staan soms kritisch tegenover make-up producten. Ze hebben al veel slechte ervaringen gehad,
bijvoorbeeld dat ze er ouder door uitzien. Met de lente/zomer kleuren wil MALU WILZ deze
onzekerheden overwinnen en de focus leggen op het segment decoratieve cosmetica bij deze doelgroep. Anita Witzier was in ieder geval heel erg tevreden met het resultaat: “Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik make-up op heb en dat is heel prettig.”

Trendkleuren
De trendkleuren zijn zo gekozen, dat ze de schoonheid van iedere leeftijdscategorie tot zijn recht laten komen. De Longwear Eyeshadow Pennen zijn perfect geschikt voor de Best Ager en de hiermee samenhangende probleemgebieden. De zachte pasteltinten Iced Latte en Sunset Glory komen ook bij
overhangende oogleden over als glamoureuze accenten. Ze laten zich ook perfect met de Eye
Shadows Lilac Gray en Smoky Blue combineren tot een adembenemende oogmake-up. Drie frisse lippenstiftkleuren en een nieuwe gloss met fun factor toveren de lippen om in een ware sensatie. De stimulerende Hot Lip Maximizer zorgt met zijn rode peperextract voor optisch volume. Nieuw in de collectie is ook de Satin Glow Blusher in een mooi design. Deze vervangt de Rosy Cheek Blusher in het basisassortiment. Zachte pigmenten laten de wangenpartij met een natuurlijke subtiele glow stralen en zorgen voor een portie frisheid.

How to create the ‘Timeless Beauty’ look.
Video credit: Rene Peereboom, VormPro

INTERVIEW: Anita Witzier over haar beautyrituelen

Je bent druk, waar ben je zoal mee bezig?
“Momenteel zijn er opnames van het programma ‘Anita wordt opgenomen’. Hiervoor liep ik al mee bij bijvoorbeeld psychiatrische inrichtingen, verslavingsklinieken en een vrouwengevangenis. Dit seizoen gaat het over zorg- en verpleeginstellingen voor ouderen. Het programma wordt door het hele land opgenomen op zes heel verschillende locaties. Het gedachtegoed er achter vind ik belangrijk. Zo filmen we ook op een van de instellingen van het Leger des Heils. Deze ouderen kunnen vaak nergens anders terecht, terwijl ze ook ouder worden en vaak een ander soort zorg nodig hebben. Het is goed dat er instellingen bestaan die oog hebben voor deze groep ouderen.”

Jouw werk is heel veelzijdig. Wat doe je allemaal?
“De kern is natuurlijk televisie, dat vergt dan ook de meeste tijd. Daarnaast ben ik ambassadeur voor Reuma Nederland, Hulphond Nederland en binnenkort komt daar de Stichting Lezen en Schrijven bij. Ook ben ik regelmatig presentator of dagvoorzitter bij evenementen.“

Wat is je leeftijd en vind je het lastig om ouder te worden?
“Ik ben 58 jaar. Soms vind ik het vervelend om ouder te worden, soms ook niet. Het is lastig dat herstel wat langer duurt. ’s Morgens duurt het bijvoorbeeld echt wat langer om ‘uit de kreukels te komen’ en je bent over het algemeen sneller moe. Door de overgang veranderen je gezicht en je lijf zonder dat je daar echt iets aan kunt doen. Voordelen van het ouder worden zijn dat ik meer rust heb en ik niet meer zoekende ben. Ik weet wat mijn plek in het leven is.”

Ervaar je druk omdat je een BN’er bent en er daardoor altijd goed uit moet zien? Of ga je ook wel eens zonder make-up op de deur uit?
“Ik ga zeker zonder make-up de deur uit als ik ga sporten, boodschappen doen en wandelen. Maar ik zorg er wel voor dat ik er voor mijn werk goed verzorgd uitzie. Dat hoort er nu eenmaal bij. Extra druk? Mwah… misschien onbewust.”

Vind je dat je een gezonde lifestyle hebt?
“Ja, ik leef best gezond. Zo eet ik altijd verse groenten, gebruik ik geen pakjes en zakjes bij het koken en eet ik heel weinig vlees. Ook gebruik ik weinig melkproducten, behalve kaas. Ik rook niet maar drink wel wijn, eigenlijk iets te vaak naar mijn zin. Daarom doe ik mee met Dry January en betrek ik februari daar ook bij. Taart en friet eet ik zeker ook. maar dan wel goed: dus met echte taart en echte friet. Als ik koekjes bak, dan gebruik ik boter en suiker en friet bak ik in zonnebloemolie, een airfryer haalt het daar niet bij. Verder sport ik graag, zo’n vier keer per week ga ik naar de sportschool voor kracht- en conditietraining, yoga en fitness. Ik word chagrijnig als ik niet ga. Ook wandel ik graag met de hond.”

Wat voor beautyrituelen heb jij?
“Niet zo heel veel. Ik gebruik altijd wel een dag- en een nachtcrème. Een scrub vind ik lekker en een masker breng ik soms ook aan, maar zeker niet elke week. Ik zou het wel vaker willen doen, maar ik denk er gewoon niet aan. Verder gebruik ik geen speciale serums of andere verzorgings- of huid
verbeteringsproducten.”

Bezoek je de schoonheidsspecialist?
“Sinds twee jaar ga ik iedere zes weken trouw naar de schoonheidsspecialist voor een intensieve behandeling zoals een bindweefselmassage voor mijn gezicht. Niet omdat het zo lekker is, want het is best pijnlijk, maar het resultaat is geweldig. Ik ga gewoon in het dorp naar de schoonheidsspecialist, dicht bij mijn huis. Reizen doe ik er absoluut niet voor, net zo min als voor de tandarts, de kapper
en de osteopaat.”

Wat voor make-up gebruik je?
“Tijdens mijn werk heb ik foundation, oogschaduw, blush, een beetje lipstick en mascara op. Maar nooit waterproof mascara, want die krijg ik er ’s avonds niet goed af. Een goede mascara is heel belangrijk, ik let vooral op het borsteltje. Qua cosmeticaproducten ben ik niet merkvast, ik switch
regelmatig. Bij oogschaduw kijk ik vooral naar hoe het product eruitziet. Als het verleidelijk gepresenteerd is, ben ik gauw tot aankoop over te halen. Het merk maakt me dan niet uit. Voor mijn haar heb ik dat wel. Zo gebruik ik altijd dezelfde producten van hetzelfde merk.”

Wat vind je van de Timeless Beauty look/make-up van Malu Wilz?
“De foundation en de kleuren vind ik echt prachtig. Ook mijn lippen zijn nu heel zacht door de lipstick. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik make-up op heb en dat is heel prettig.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Melaleuca alternifolia
VIDEO: Covershoot met Anita Witzier by Malu Wilz