HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werk en privé in balans: Jamie van Musscher

De balans vinden tussen werk en privé is altijd al moeilijk geweest, maar nu na de lockdown is het nog lastiger. Het is in de salon nu drukker dan ooit. Vandaag vertelt Jamie van Musscher hoe zij de balans tussen werk en privé behoudt.

Mijn naam is Jamie van Musscher en ik ben de trotse eigenaresse van Minty Beauty in Dordrecht. Het is een schoonheidssalon aan huis, wat het af en toe best lastig maakt om er niet 24/7 mee bezig te zijn of om toch nog even dat ene klantje erachter aan te plakken na sluitingstijd. Naast de salon help ik ook nog een paar ochtenden in een gezinshuis en onderneem ik graag leuke dingen met mijn partner en vriendinnen. 

Om dit alles te combineren, maak ik voor mijzelf altijd een goede planning en probeer ik mij daar (zoveel mogelijk) ook aan te houden. Zo zorg ik dat ik na mijn laatste klant direct de salon klaar maak voor de volgende dag en dat de administratie tussendoor gedaan wordt. Zodat ik wanneer ik klaar ben, ik ook echt klaar ben. Mijn zakelijke telefoon gaat dan ook op stil. Ook heb ik geleerd dat VOL ook echt VOL is, eerder wilde ik dan toch nog zo graag iemand helpen dat ik nog langer door ging werken, maar daar heb ik wel van geleerd! 

Ook wanneer ik op vakantie ging vond ik het super moeilijk niet toch even stiekem mijn mail te checken. In mijn salon staat persoonlijke aandacht namelijk echt hoog in het vaandel. Ik wil dan het liefst ook direct reageren op mails of appjes, maar ook iemand feliciteren met hun trouwdag of verjaardag. Dit tot irritatie aan toe van mijn partner soms! Tijdens mijn vakantie plan ik dan ook echt een half uur per dag in om mails te beantwoorden en zorg ik dat de klanten van en automatisch antwoord krijgen wanneer zij mailen met de mededeling dat ik momenteel op vakantie ben, zodat ik de rest van de dag mij daar niet druk om hoef te maken. 

Toch merk je echt af en toe wel dat een eigen salon 24/7 doorgaat, maar door deze regels met mijzelf af te spreken is er ook nog genoeg tijd om te relaxen naast het werken. Het is natuurlijk ook lastig om je werk aan de kant te zetten wanneer je het leukste beroep ter wereld hebt.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
UPDATE: Belgische vakgenoten moeten deuren opnieuw 4 weken sluiten!
Werk en privé in balans: Jamie van Musscher