HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

CUPPING – Effectief behandelen

Iedereen kent ze wel. Die vervelende putjes op de benen en billen en soms zelfs armen en buik. Gelukkig is er iets te doen aan cellulite, de meest gebruikte naam voor dit ontsierende huid- verschijnsel. Niet alleen met voeding en beweging, maar ook met een effectieve massagetechniek: cupping. Expert Rochelle van Doorn vertelt over deze eeuwenoude techniek in een modern jasje.

Ophoping van de bloed- en lymfcirculatie Cellulite ontstaat door een stagnering van de bloed- en lymfecirculatie in het onderhuidse bindweefsel, met daarmee gepaard gaande vochtophopingen en een bobbelige huid met putjes, de zogenaamde sinaasappelhuid. Vaak zijn het verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen, waarbij de huidlagen gaan verkleven.

Verslapping van de huid

Een losse huidstructuur kan aangeboren zijn. Verslapping kan ook komen door leefwijze of zwangerschap
bijvoorbeeld. Helaas is een ernstig verslapte huid dikwijls niet te herstellen.

Er zijn drie stadia van cellulite

✤ 1e stadium: Zachte cellulite; duidt alleen op onregelmatigheden die aan de oppervlakte lijken te liggen.
✤ 2e stadium: Medium cellulite; voelt behoorlijk hard aan en is bij aanraking ook pijnlijk. Als je ligt zie je niks, zodra je gaat staan zie je de oneffenheden oppervlak van de sinaasappelhuid.
✤ 3e stadium: Harde cellulite; voelt als een harde klont en zal al naar gelang de duur van de verstopping bij aanraking minder pijnlijk aanvoelen. Ergste vorm. Deze vorm is moeilijk te behandelen. De cellulite zie je als je staat of ligt.

Wat kun je eraan doen?

Je kunt er zeker iets aan doen: je leefstijl veranderen. Door je voeding aan te passen, te zorgen voor een dagelijkse lichaamsbeweging en sporten, voldoende te drinken, stress te reguleren, te zorgen voor ontspanning én door regelmatig een Bellabaci cupping kuur te doen. Deze cupping massage wordt met subtiele kracht uitgevoerd met siliconen vacuüm cups en heeft een ontspannende en helende werking. Door het creëren van de zuigende werking wekt de massage namelijk het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen op, het maakt verklevingen los, lift het bindweefsel en stimuleert de bloedtoevoer naar stagnerende spieren en huid. Het effect is dat het lichaam zichzelf ontgift, om ultieme genezing te bereiken in korte tijd. De lente is het moment om deze cupping massage aan te bevelen aan klanten. Als masseur kan je deze massage als pakket aanbieden en de cupping techniek voor zelfbehandeling instrueren.

Wat is cupping?

Er zijn verschillende manieren van cupping, waaronder staande en bewegende cupping. Staande cupping is met de bekende donkere plekken en bewegende cupping (zoals de Bellabaci massage) is vrijwel altijd zonder deze donkere plekken. De staande cupping wordt gebruikt voor therapeutische doeleinden zoals stagnaties met acute of chronische pijnklachten tot gevolg. De bewegende cupping wordt hier tevens voor gebruikt en met name voor cosmetische doeleinden zoals cellulite, verstevigen van de huid en het verbeteren van de doorbloeding/lymfe. Op het gezicht zijn er kleinere cups voor huidverjonging en vochtwallen en rimpelvermindering. Door cupping stimuleer je de fi broblasten in de huid, die de aanmaak van collageen en elastine bevorderen en daardoor krijg je die versteviging. Het mooiste van bewegende cupping is, dat het alle systemen in het lichaam in beweging zet: de hormonen, het immuunsysteem, de spieren, de doorbloeding, de lymfe, de huid, het zenuwstelsel en het spijsverteringssysteem.

Tekst: Rochelle van Doorn
www.bellabaci.nl

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Geniet van de nieuwste editie van De Beauty Professional
CUPPING – Effectief behandelen