HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Massage helpt bij fibromyalgie

Rolf van Deursen is een van de bekendste docenten die een jarenlange ervaring heeft in het lesgeven over fibromyalgie en de toepassing van massage daarbij. Rolf: “Tijdens de trainingen daarover kent elke student iemand met deze aandoening. Iedereen heeft er wel mee te maken (gehad). Het daardoor verkregen inzicht helpt ook voor de behandeling ervan.”

Want wat maakt een massage bij fibromyalgie anders?  De directeur van MOOD massage opleidingen: “Je masseert daar waar op dat moment de meeste klachten zitten, waarbij de behandeling absoluut niet pijnlijk mag zijn, noch te lang mag duren.” En hij werkt met behulp van een bijzondere techniek.

Postisometrisch

Een mooie methode die Rolf gebruikt om tot zoveel mogelijk spierontspanning te komen is de zogenaamde postisometrische spierontspanningstechniek. In je vakblad legt hij dat uitgebreid uit. Net als de handgrepen die hij tijdens een behandeling inzet. Wist je dat er vaak sprake is van huidpijn? “Soms is de huid al bij lichte aanraking pijnlijk,” zo doceert hij.

Leren echt voelen

Het is naar zijn idee echt een must om de cursus Massage bij Fibromyalgie in kleine groepjes in een klaslokaal te volgen: “Zelfs de meest ervaren masseurs hebben vaak moeite met het échte voelen. Daar is veel oefening voor nodig, net als dat de reacties van medecursisten op de uitvoering van de handgrepen je verder helpen.” In je vakblad, in editie 6/2021 lees je hoe jij je daarvoor (met korting!) kunt opgeven.

Voor meer info: www.moodmassage.nl.

Tekst: Lizet van Triet/ Op de foto: Rolf van Deursen

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
De ‘Week van de Beautyprofessional’ nu al een groot succes: nog 1,5 dag te gaan
Massage helpt bij fibromyalgie

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord