HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist Schoonheidssalon van het Jaar (klein): Petit Spa Brilliant

Hoe bijzonder als je als moeder en dochter wordt genomineerd voor een Beauty Award! Sandra en Sanne Schoones runnen samen Petit Spa Brilliant in het centrum van Zevenbergen, een gezellige, betrouwbare en moderne schoonheidssalon. Ze deden eerder – in 2018 – ook al mee aan het hele traject en werden in dezelfde categorie genomineerd. Ze behoorden toen al bij de besten van Nederland. En nu, na veel veranderingen, gaan ze de uitdaging opnieuw aan. Hoe mooi om dan weer genomineerd te worden! Zullen ze dit keer met die Beauty Award naar huis gaan?

Weer opnieuw de uitdaging aangaan. Waarom nog een keer? “Sinds de start van de onderneming hebben we de Beauty Award altijd nauwlettend de gaten gehouden. We zien dit als een mooie kans om onze salon te laten beoordelen door een professionele jury en onszelf te meten ten opzichte van andere gedreven vakgenoten. Een mooie bijkomstigheid is dat je tijdens het samenstellen van het plan écht even de tijd neemt om stil te staan bij de ontwikkelingen die je de afgelopen jaren hebt doorgemaakt.” En waarom vinden zij dat ze moeten winnen? “Sandra zit dit jaar 10 jaar in het vak. Van salon aan huis maakte ze de stap naar een mooi pand in het centrum van Zevenbergen. Hier groeide Petit Spa Brilliant verder door. Na verschillende veranderingen en verbouwingen liepen we ook hier tegen de maximale mogelijkheden van deze vierkante meters aan. Daarom maakte we in 2019 opnieuw de stap naar een ruimer pand. We zijn erg trots en blij met de ontwikkeling die we als bedrijf, ondernemer en als moeder en dochter samen door hebben mogen maken. Deze erkenning zou een mooie bekroning zijn van de weg die we samen hebben afgelegd.”

Weer genomineerd!
En toen kwam het verlossende woord: genomineerd of niet? Yes! Opnieuw genomineerd! Wat er ging door ze heen? “Toen wij in januari 2020 het nieuws kregen dat we genomineerd waren voor de Beauty Award waren we uiteraard erg blij en trots. Samen hebben we de champagne ontkurkt en geproost op deze mooie prestatie. In de maand februari hebben we een luxe verwenbehandeling samengesteld voor onze klanten: De Beauty Award treatment.” En waarom denken Sandra en Sanne dat zij opnieuw genomineerd zijn? “Petit Spa Brilliant staat nooit stil, we zijn gek op ons vak en zijn continue in ontwikkeling. De verhuizing naar het ruimere pand op steenworp afstand van onze vorige salon is hier een treffend voorbeeld van. Hier hebben we al onze wensen, learnings en de nieuwste technieken kunnen doorvoeren. Dit resulteert in een fijne en warme salon, waar onze klanten zich welkom voelen en terecht kunnen voor professionele behandelingen en deskundig persoonlijk advies.”En toen werd de eerste uitreiking verplaatst naar september. “Na de tegenslag van het sluiten van onze salon in maart, hadden we ons enorm verheugd op de Beauty Award uitreiking. Hoewel het zeer begrijpelijk was dat het niet door kon gaan, hebben we er toch flink van gebaald dat dit lichtpuntje doofde. Daarom hebben we zelf de slingers opgehangen en onze collega’s thuis verrast met champagne en een borrelbox. Via FaceTime hebben we die dag op afstand met elkaar geproost. Op deze manier hebben we gezamenlijk toch even stil gestaan bij deze mooie teamprestatie.” En toen werd ook september uitgesteld… “Eerlijk gezegd hadden we het de tweede keer wel zien aankomen. We vonden het vooral jammer voor het team achter de Beauty Award, die hier natuurlijk al een hoop werk in hadden zitten. Tuurlijk was het voor onszelf ook jammer, maar de situatie was niet anders.” Ze waren nu wel een jaar langer genomineerd. Is daarvan geprofiteerd? “Er is natuurlijk niets mooiers dan dit nieuws in de salon en winkel te kunnen delen met onze klanten en daadwerkelijk uit te kunnen dragen dat we bij de top van Nederland horen. We zijn dan ook erg blij dat we dat sinds enkele weer weken mogen doen. Het begint weer te leven.”

We zijn erg trots en blij met de ontwikkeling die we als bedrijf, ondernemer en als moeder en dochter samen door hebben mogen maken.

De organisatie van de Beauty Award en de genomineerden hebben nauw contact met elkaar. Is dat een voordeel geweest in coronatijd? En hoe waardevol is het contact met mede-genomineerden? “Het was erg fijn om in deze onzekere en lastige periode met weinig perspectief, uitdagingen, tegenslagen en andere thema’s te kunnen bespreken met vakgenoten die in het zelfde schuitje zaten. Door onderling kennis uit te wisselen en ervaringen te delen hebben we elkaar kunnen steunen en op de been gehouden. Deze hele periode was zondermeer de meest uitdagende en lastigste periode in het voortbestaan van Petit Spa Brilliant. We werden gedwongen om er creatief mee om te gaan, lastige keuzes te maken en buiten onze comfortzone te treden. Zo hebben we onder andere virtuele thuisbehandelingen aangeboden, afscheid moeten nemen van ons personeel, de webshop verkoop geoptimaliseerd en onze bedrijfsvoering aangescherpt.”

En nu gaat het toch gebeuren. Niet fysiek, maar de organisatie is een geweldig online en livestream event aan het opzetten. Hoe gaan Sandra en Sanne deze avond bijwonen? “Onze familie, vrienden en klanten kunnen door deze digitale opzet meegenieten van deze bijzondere avond. Dit geeft ons de mogelijkheid om het dit jaar groots te vieren. Tevens valt de uitreiking van de Beauty Award op de verjaardag van Sandra, we hopen de dag en daarmee de afgelopen periode in stijl af te kunnen sluiten!” En wat als jullie die award winnen? “We hebben een mooi plan klaarliggen om dit met onze klanten op een zeer speciale manier te vieren. Dat houden we nog even geheim. Maar mochten wij winnen, dan gaat dat ongetwijfeld een belangrijke bijdrage leveren aan het weer terug opbouwen van ons bedrijf.”

Petit Spa Brilliant neemt nu voor de tweede keer deel aan dit Beauty Award avontuur. En zij zijn ervan overtuigd dat je dit als beautyprofessional of salon moet meemaken. “Grijp deze mogelijkheid om je bedrijf en jezelf eens goed tegen het licht te houden. Onze ervaring is dat je er alleen maar sterker uit zal komen.”

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVESTREAM BIJWONEN? Meld je dan HIER GRATIS aan!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Tips! Zo bereid je je voor op een personal brand shoot!
Finalist Schoonheidssalon van het Jaar (klein): Petit Spa Brilliant