HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist SSP van het Jaar, regio West: Sheila van Limpt – Face & Body Lounge

Sheila van Limpt van Face & Body Lounge heeft in 2015 ook al eens meegedaan aan de Beauty Award. En die uitkomst was precies waarom zij zich opgaf voor de editie van 2020 (en door corona inmiddels editie 2021). “Door mijn deelname in 2015, heb ik mogen ervaren wat een leerzaam traject het is om mee te doen aan deze prestigieuze vakwedstrijd. Als ondernemer heeft het me scherp gemaakt en heb ik geleerd om echt kritisch naar mijn bedrijf te kijken en bij te sturen daar waar nodig. Naar aanleiding van het juryrapport, in combinatie met mijn eigen wensen en doelstellingen, ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen als specialiste. En nu, vijf jaar later, voel ik mij er helemaal klaar voor. Dit is hét moment om mee te doen.” Wie is Sheila, waar staat zij voor en hoe beleeft zij de weg naar de Beauty Award uitreiking? Dat lees en zie je hier!Sheila van Limpt is schoonheidsspecialiste, huidexpert en eigenaresse van schoonheidssalon Face & Body Lounge in Hoofddorp. De salon bestaat sinds 7 december 2001. “Bij Face & Body Lounge geloven we dat iedere huid kan stralen en dat iedereen het beste verdient voor een mooie, gezonde en stralende huid. Mijn missie is om de huid in zijn kracht te zetten voor een prachtig resultaat en een nog stralendere persoonlijkheid. Uitgebreide voorbereiding, continue focus en altijd kwaliteit leveren zie je in alles terugkomen. Door mijn kennis, continue ontwikkeling in scholing en mijn passie voor de huid in te zetten om de huid te verbeteren en te verjongen op een natuurlijke manier, werk ik samen met de klant aan de mooiste versie van zichzelf. Daarbij kijk ik niet alleen naar de huid, maar ook naar de persoon achter de huid, om zo een op maat gemaakt huid-, voedings- en lifestyleadvies te kunnen geven voor het hoogst haalbare resultaat: een gezonde huid met een stralende glow!”

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je genomineerd was en wat heb je gedaan?
“Een enorm ontlading. Ik had op dat moment een klant in de salon en die was net zo blij! Dat was wel echt een leuk en mooi moment. Ik heb het samen met vrienden gevierd in Rotterdam bij de Vrienden van Amstel en geslapen op de SS Rotterdam. Fantastisch was het, ik heb er echt een feestje van gemaakt.
Voor mijn klanten heb ik de nominatie treatment samengesteld: de ultieme behandeling voor een stralende huid en op en top ontspanning, inclusief een halscrème voor thuis.”

Waarom ben jij een van de genomineerden?
“Persoonlijke aandacht en begeleiding staan bij mij hoog in het vaandel. Ik geef mijn klant een uitgebreid advies op het gebied van productgebruik voor thuis, levensstijl en voeding. Ik bereik resultaat door mijn vakkennis te combineren met behandelingen en apparatuur om zo tot een voor de klant gewenst eindresultaat te komen. Ik houd mijn kennis up-to-date en volg alle trends/innovaties in de markt. Daarin maak ik een bewuste keus, zowel in apparatuur als in producten. Ik volg niet iedere trend, ik maak bewuste keuzes in innovaties welke ik toepas binnen mijn bedrijf. Voorbereiding, focus en kwaliteit zijn keywoorden die je in alle onderdelen terugziet. Dit alles maakt mij onderscheidend!”

Wat ging er door je heen toen bleek dat de eerste Beauty Award uitreiking uitgesteld werd?
“Heel onwerkelijk, ik kon het niet geloven. Maar we hadden ook te maken met de lockdown. Op 14 maart heb ik echt mijn deuren gesloten. De nodige tranen zijn wel gelaten. Als eerste ben ik mijn klanten gaan bellen om de afspraken te verzetten. Maar ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten en ben online heel actief geweest met het geven van webinars en online huidadvies en heb verschillende acties bedacht voor mijn klanten en bestellingen langsgebracht. Het was onwerkelijk. En natuurlijk balen dat die Beauty Award uitreiking niet doorging. Maar we hadden ook wel even wat anders aan ons hoofd.”

Heb je nog iets speciaals gedaan op de dag dat de eerste uitreiking zou zijn geweest?
“19 April… de uitreiking die niet doorging. Het was een zonnig dag. Ik ben in de auto gestapt en ben naar het NBC-center in Nieuwegein gereden. Ik moest er gewoon naartoe en heb daar een vlog gemaakt die ik deelde met mijn volgers. Het voelde goed daar geweest te zijn.”

Heb je geprofiteerd van het feit dat je langer genomineerd was?
“Jazeker. Kijk, elk nadeel heeft zijn voordeel toch? Gewoon een jaar langer genomineerd! Dat is in ieder geval heel bijzonder. Ik heb mijn nominatie echt goed ingezet als marketingtool. En ook de publiciteit opgezocht.”

En toen werd het WEER uitgesteld… Hoe was dat? De spanning is wel opgebouwd. Heb je ook in die tijd spanning gevoeld?
“Dat was best wel balen, ook omdat je er zo naar uit had gekeken en dan weer een teleurstelling. Gelukkig was ik niet de enige, hetzelfde voelde ook zo voor mijn 19 mede-genomineerde collega’s. Een domper. We hebben veel contact gehad en ervaringen gedeeld.”

Hoe waardevol was het contact met mede-genomineerden in deze coronatijd?
“Heel waardevol. Ik heb enorm veel steun in deze bizarre tijd gehad van deze powervrouwen. Ik kan wel zeggen dat er mooie en zeer waardevolle contacten en vriendschappen uit voort zijn gekomen, echt heel mooi!”

Waarom moet JIJ die Beauty Award winnen?
“De Beauty Award is dé vakprijs in onze branche. Om genomineerd te zijn moet je voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Super trots dat ik nu tot de top 3 beste schoonheidsspecialist van Nederland behoor. Ik heb mij de laatste jaren verder ontwikkeld op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Niet alleen om het allerbeste in mijn werk als schoonheidsspecialiste naar boven te blijven halen, maar bovenal in mijn huidige en toekomstige klanten. Als specialiste wil ik mijn professionaliteit graag uitdragen en het vak naar een hoger niveau tillen. Ik wil een inspiratie zijn voor de nieuwe generatie en een voorbeeld voor mijn vakcollega’s. De afgelopen vijf jaar heb ik grote stappen gemaakt. Dit alles maakt dat ik de perfecte kandidaat ben en de Beauty Award moet winnen!”

En nu is het eindelijk zover… nu gaat er toch een uitreiking komen! Hoe kijk je achteraf terug naar deze onzekere tijd?
“Blij dat het achter de rug is. Aangezien ik zeer positief ben ingesteld, heb ik er het beste van gemaakt. Ik heb mijn klanten goed op de hoogte gehouden en heb veel contact met ze gehad. Ook heb ik veel tijd aan mijn studie tot Medisch schoonheidsspecialiste kunnen besteden, tijd met mijn gezin doorgebracht en ik heb geleerd dat je vooral van de kleine dingen in het leven moet genieten.”

Hoe ga jij De Beauty Award uitreiking bijwonen? Met familie? Helemaal in gala?
“Ja echt wel! Momenteel ben ik flink bezig om de corona kilo’s eraf te trainen want die Galajurk die al een jaar in de kast hangt gaat aan! Ik ga het samen met mijn man, zoon, dochter en mijn vriendin met haar man vieren op een hele mooie locatie. Waar dat is, hou ik nog even voor me. Ik kan niet wachten… Tuurlijk had ik het liefst een groot feest gehad, maar we maken er zelf alsnog echt een topfeest van!”

Wat ga jij doen als je die Beauty Award wint?
“Feest vieren (corona proof) en er heel erg van genieten!!”

Wat gaan jouw klanten van jou horen als je wint? Wat ga je doen? En wat denkt je dat het jouw salon gaat brengen?
“Ik laat het mijn klanten gelijk weten en als het goed is kijken ze ook mee online. Dat is wel super, dat dat kan! En natuurlijk ga ik het op gepaste wijze met ze vieren. Een enorme positiviteit gaat het voor mijn salon brengen met mooie kansen voor ontwikkeling en groei.”

Wil je nog iets zeggen tegen de professionals die twijfelen om mee te doen?
“Niet twijfelen! Meedoen is een enorme mooie reis. Intensief, maar zeker de moeite waard.”

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVE BIJWONEN OP 25 APRIL? Klik HIER om je GRATIS aan te melden!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Starters in de beautybranche: Mariëlle van der Reek
Finalist SSP van het Jaar, regio West: Sheila van Limpt – Face & Body Lounge