HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist SSP van het Jaar, regio West: Brenda Bax – The BeautyCompany

Brenda Bax is eigenaresse van The BeautyCompany by Brenda Bax. Haar salon is zoals zij zelf zegt: ‘Geen doorsnee schoonheidssalon, maar een salon 3.0! Ik breng de huid van mijn klanten in topconditie door gebruik te maken van innovatieve, huidverjongende producten, hooggedoseerde voedingssupplementen en behandelingen die passen bij het huidtype en de huidconditie. Deze inside-outside filosofie zorgt ervoor dat ik maximaal resultaat behaal, zonder af te doen aan de wellness-experience die men van oudsher kent van onze branche.” Ze kijkt enorm uit naar de uitreiking van 25 april, want volgens haar klopt alles in de salon. “Het gevoel was goed, na jaren van zoeken, uitproberen, switchen en weer opnieuw beginnen, leek alles te kloppen. Ik voelde mij sterk in mijn werk en zat ook persoonlijk goed in mijn vel. Ik was enorm benieuwd wat een professionele jury van mijn salon en ondernemerschap zou vinden.” De nominatie zegt natuurlijk al dat ze tot de top 3 beste schoonheidsspecialisten behoort van West Nederland. Zou ze ook die felbegeerde award winnen? Dat is nog even afwachten tot 25 april, maar ondertussen is haar verhaal zeer inspirerend. Lees dus snel verder!Eerlijk, authentiek en oprecht. Dat zijn de kernwaarden waarmee Brenda inmiddels al ruim 13 jaar met veel plezier werkt in haar salon. “In die 13 jaar ben ik van een peutermama naar een pubermoeder gegroeid, terwijl ik aan mijn salon bouwde. Met ups en downs, vele trainingen, beursbezoeken en honderden pagina’s aan vakbladen heb ik mij ontwikkeld tot een huidexpert die echt verandering kan bewerkstelligen bij de klant en in de huid.” Alles klopte in de salon. Wat ging er door haar heen toen ze ook echt genomineerd bleek te zijn? “Ik kreeg het bericht dat ik genomineerd was voor de Beauty Awards van 2020 toen ik aan het werk was in de salon. Hoewel ik ’s nachts redelijk had geslapen had ik toch een knoop in mijn maag van de zenuwen. Tussen 2 afspraken in checkte ik snel even de mail. Deze mail heb ik wel 5 keer opnieuw gelezen, maar het stond er echt! Persoonlijk aan mij gericht! Het was alsof de wereld even stil stond en er daarna een fantastisch vuurwerk losbarstte in mij. Ongelooflijk gaaf! Om het te vieren kreeg elke klant een heerlijke, ambachtelijke macaron bij de thee in plaats van een gezonde havermout koekreep. Omdat elke behandeling bij mij echt op maat gemaakt wordt, en ik daar geen concessies in wil doen, heb ik geen speciale behandeling gemaakt. In het weekend zijn we heerlijk uit eten geweest met ons gezin om dit mooie bericht te vieren en tijdens het eten werden er al plannen gemaakt om te shoppen voor de gala outfit voor de uitreiking.”

Waarom ben jij genomineerd denk je?
“Een bezoek aan The BeautyCompany is van A tot Z in de puntjes verzorgd. Vanaf het eerste contactmoment tot aan de nazorg in de weken na de behandeling staat de klant centraal. Het achterhalen van de klantwens en deze daarna boven verwachting in te vullen met de unieke combinatie van huidverjonging en wellness is onderscheidend voor mijn salon. Deze unieke combinatie zie je ook terug in het advies voor de verzorging thuis. Alles is gericht op resultaat én comfort voor de klant. Een advies moet bij een klant passen omdat zij er anders misschien wel mee aan de slag gaat maar het niet vol zal houden. Dan behaal je ook geen resultaat. Ik denk dat dit is waarom ik een nominatie voor de Beauty Award mocht ontvangen.”

Wat ging er door je heen toen bleek dat de eerste Beauty Award uitreiking uitgesteld werd?
Het zal ergens in maart 2020 geweest zijn, tijdens de eerste lockdown, toen duidelijk werd dat de uitreiking niet doorging. Op dat moment was het teleurstellend, maar ook wel logisch dat het niet door kon gaan. De situatie was tijdens de eerste lockdown volkomen nieuw voor iedereen en heel onzeker. De prioriteit lag bij het verslaan van corona en vooral bij het niet ziek worden. Vol vertrouwen werd er ingezet op september en voor dat moment was dat oké voor mij. Vervolgens heb ik me op de salon gericht en vooral op het in contact blijven met mijn klanten.”

Heb je nog iets speciaals gedaan op de dag dat de eerste uitreiking zou zijn geweest?
“Zondag 19 april 2020, ik denk niet dat ik die datum ooit nog vergeet. Midden in de lockdown hebben we met familie geproost op de mooie nominatie én op de uitreiking in september. In mijn hoofd zat vooral de persconferentie die eraan zat te komen op de dinsdag erna. Zouden we weer aan de slag mogen of bleven de deuren nog langer gesloten? Helaas bleven de deuren dicht op dat moment…”Heb je geprofiteerd van het feit dat je langer genomineerd was?
“Een jaar langer tot de Nederlandse top behoren, natuurlijk profiteer je daar van! Er was meer tijd om de nominatie uit te dragen, mijn kwaliteit te benadrukken en de Beauty Award onder de aandacht te brengen bij mijn klanten, vrienden en familie. Dat is heel leuk, maar een heel jaar extra was ook wel erg lang.”

En toen werd het WEER uitgesteld… Hoe was dat?
“Heel voorzichtig zag ik het al aankomen dat ook op 27 september er geen mogelijkheid zou zijn voor een spetterende uitreiking zoals we deze kennen van de Beauty Award. Een teleurstelling was het wel, maar deze datum had ik met potlood in de agenda opgeschreven. Ik durfde er blijkbaar al niet te veel op te hopen. In het begin had ik wel het gevoel dat ik onder een vergrootglas lag doordat er nog geen uitslag vast stond. Maar na een paar weken kon ik dat loslaten. Samen met de andere genomineerden hebben we een whatsapp groep en het was goed om daar te lezen en te delen hoe iedereen deze bijzondere periode beleefde. Veel herkenning, ideeën en motivatie werd er gedeeld, dat was fijn. We hebben elkaar zeker beter leren kennen dan wanneer dit een gewoon jaar zou zijn geweest. Met de een had ik wel meer contact dan met de ander, maar dat kan ook niet anders in een groep van 20 genomineerden. Ik vond het vooral heel bijzonder om samen met mijn vriendin genomineerd te zijn. We hebben veel steun aan elkaar gehad, samen gelachen, zenuwachtig geweest en we konden bij elkaar terecht als we ergens van baalde. Want die dagen waren er ook. En met al mijn vragen, onzekerheden en andere zaken met betrekking tot de Beauty Award kon ik altijd terecht bij Maddy, zij is echt een rots in de branding voor alle genomineerden!”

Waarom moet JIJ die Beauty Award winnen?
“The BeautyCompany by Brenda Bax is hét voorbeeld dat je altijd je droom waar kan maken. Ongeacht locatie, inwonersaantallen en grootte van de salon kan je de beste schoonheidsspecialiste van Nederland zijn. Het belangrijkste is om te blijven werken aan je vakkennis, je ondernemersvaardigheden en om vanuit je eigen kernwaarden de klanten open en eerlijk te behandelen. Ik begon in 2008 met de salon ‘erbij’ om wat extra inkomsten te genereren naast mijn baan. Maar door mijn passie te volgen, heb ik een mooi bedrijf opgebouwd en kan ik nu een hoge kwaliteit huidzorg aanbieden. Daarom moet ik de Beauty Award winnen.”

Hoe kijk je achteraf terug naar deze onzekere tijd?
“De Beauty Award had voor mij niet op een beter moment kunnen komen. Tijdens het gesprek met de jury zijn er best wat kritische vragen gesteld en daar ben ik over na gaan denken. Zeker tijdens de lockdown had ik voldoende tijd om deze vragen uit te pluizen. Ik heb zeker actie ondernomen naar aanleiding van de verschillende vragen. Soms leidde dat tot veranderingen in de salon of mijn werkwijze. Maar soms gaf het voor mij de bevestiging dat ik het toch echt wil doen zoals ik het al deed. Alleen kan ik nu beter onderbouwen waarom ik het doe zoals ik het doe. Ook het contact met andere genomineerden wierp een ander licht op zaken die ik tot dan als vanzelfsprekend beschouwde. Dat vind ik echt een meerwaarde. Ik ben afgelopen jaar enorm gegroeid. Persoonlijk, als huidexpert, als ondernemer en met de salon. Dát is toch een mooie winst die niemand mij meer afneemt!”

Hoe ga jij De Beauty Award uitreiking bijwonen?
“Op dit moment is het nog niet helemaal zeker hoe, met wie en waar ik de uitreiking ga vieren. Ik vier het in ieder geval met mijn gezin, en ja, die gala outfit gaat aan! De champagne zetten we koud en we maken er een feestje van. Ik vind het heel bijzonder dat mijn familie, vrienden, klanten en collega’s de uitreiking live mee kunnen beleven. Wat dat betreft past de online uitreiking wel bij het bijzondere jaar dat we hebben gehad.”

Wat ga jij doen als je die Beauty Award wint?
“Het feestje zal dan zeker tot in de kleine uurtjes doorgaan. Met champagne proost ik op deze bijzondere Award en op het ongelooflijk grote compliment dat ik op deze manier mag ontvangen. Het winnen van de Beauty Award geeft de salon een fantastische boost. Het zal nog zichtbaarder zijn dat je bij mij echt in vertrouwde handen bent. Ik hoop dat ik bij kan dragen aan de professionalisering van de branche. Want een schoonheidsspecialiste kan tegenwoordig veel meer dan de meeste mensen denken. Met mijn klanten wil ik de winst ook vieren, in ieder geval via social media en de nieuwsbrief. Hoe en wat? Dat blijft nog even een verrassing. Zodra de corona maatregelen het toelaten wil ik in ieder geval een event organiseren in de salon zodat we met elkaar, live en op een veilige manier, kunnen proosten op het succes van de Beauty Award.”

Wil je nog iets zeggen tegen de professionals die twijfelen om mee te doen?
“Luister naar je gevoel! Voelt jouw salon goed en compleet, voel je je zeker over je werk, over je eigen persoon? Dan is het echt de moeite waard om mee te doen. Alleen al met het maken van de inzending leer je zoveel over jezelf en je bedrijf dat het echt de moeite waard is om hier tijd en energie in te steken.”

Brenda heeft eerder op onze website meegedaan aan twee van onze rubrieken. Ze deelt haar kennis graag! Wil jij meer lezen en je laten inspireren? Lees dan ook zeker de volgende artikelen:
De week van… Brenda Bax – The BeautyCompany – De Beauty Professional (beauty-pro.nl)
De eerste dag na de lockdown by Brenda Bax – De Beauty Professional (beauty-pro.nl)


WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVE BIJWONEN OP 25 APRIL? Klik HIER om je GRATIS aan te melden!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Starters in de beautybranche: Mariëlle van der Reek
Finalist SSP van het Jaar, regio West: Brenda Bax – The BeautyCompany