HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Lockdown tips en goede voornemens van Angeline’s Care & Beauty

Exact 22 jaar geleden startte Angeline haar bedrijf Angeline’s Care & Beauty in Heerhugowaard. Met een tweedehands behandelstoel begon zij op een slaapkamer en verhuisde na een jaar naar de begane grond. Veel klanten van toen komen nog steeds naar de salon voor anti-age behandelingen en producten. Nadat ze in 2019 behoorlijk ziek is geweest, besloot ze in 2020 haar bedrijf op kleinere, maar kwalitatief hogere schaal voort te zetten. Ze is zelfs bezig met het schrijven van een eigen boek, de tweede al! Maar toen kwam Corona om de hoek kijken… Angeline wilde jullie graag tips geven in deze lockdown. Lees snel verder!

Ontspanning en mijn aanrakingen noemen zij als belangrijkste redenen voor hun bezoek. Ik help ze bij het verouderingsproces van de huid om langer jong en stralend te blijven. Dit doe ik door middel van bindweefselmassage, peelings, Reiki en Shiatsu massage in combinatie met een huidverbeteringsconcept thuis en in de salon. De klant en ik, we doen het samen en het feit dat ik dit op geheel natuurlijke wijze zonder invasieve methodes zoals Botox en Fillers doe, waarderen zij enorm. Nadat ik in 2019 behoorlijk ziek ben geweest, besloot ik in 2020 mijn bedrijf op kleinere maar kwalitatief hogere schaal voort te zetten. Toen kwam Corona de hoek om…

Inmiddels zitten we in de tweede lockdown. Als je voor de derde keer noodgedwongen de deuren van je ZZP bedrijf moet sluiten, doet dat wel wat met je. Emotioneel maar ook financieel. Het waren wijze beslissingen maar met grote gevolgen voor de continuïteit van mijn bedrijf en mijn inkomen. Tijdens de eerste lockdown raakte ik volledig in paniek en heb met schaamrood op de kaken alles aangepakt wat mogelijk was: TOZO en uitstel van betaling bij belastingdienst en leveranciers. Het voelde als een grote schande; ik uit de generatie Saartjes die is opgevoed met het idee dat je geen schulden maakt en alleen iets kan kopen als je geld hebt. Nood breekt wetten, de nieuwe collecties waren groot ingekocht en de rekeningen moesten wel betaald worden.

Maar ik ben ook het type niet lullen maar poetsen. Je kan de overheid niet oneindig aansprakelijk blijven stellen, je moet ook zelf je eigen verantwoordelijkheid nemen. Dus hup, de schouders eronder en weer door!

Ik werd enorm creatief en werk nu eigenlijk elke dag aan mijn bedrijf in plaats van in mijn bedrijf. Mijn service is tijdelijk meer online met video calls, social media berichten, live uitzendingen op Facebook en Instagram en maak veel content voor de komende tijd als ik weer druk in de salon ben. Ik heb nog nooit zoveel video’s gemaakt en webinars bekeken als nu. Elke klantvraag over huid of beauty routine wordt online beantwoord. De bestellingen die mijn klanten bij me doen om mij te steunen, bezorg ik aan huis. Ik verkoop voornamelijk setjes en pakketten. Wat heeft een klant in deze tijd nu aan alleen een reinigingsproduct of dagcrème? Daar hoort een peeling en masker bij om thuisbehandelingen te kunnen geven. Maak een mooie set producten met samples, washandje of kwast erbij cadeau. Zoek contact met fijne collega’s en start een online intervisie groepje om te sparren en behandeltechnieken te verfijnen. Kijk eens goed naar je bedrijf; waar wil je in groeien, wat heb je in huis en wat heb je verder nodig? Heel veel scholing is nu online, misschien kan je een business coach in de arm nemen om verder te groeien, lees je vakbladen nog eens goed door en kijk eens kritisch naar je aanbod. Wat is jouw specialisme en wat wil je straks na de lockdown niet meer?

Jarenlang was het mijn grootste angst om langdurig ziek te worden, mijn klanten teleurstellen en zonder inkomen zitten. Inmiddels is dit al drie keer uitgekomen, doordat ik focus had op wat ik juist NIET wilde. Nu richt ik mijn aandacht op positieve dingen; ooit mogen salons weer open en kunnen we omzet draaien. Het komt goed, daar heb ik alle vertrouwen in.

Mijn goede voornemens zijn dat ik meer balans wil in gezond werken, meer rust inbouwen en dat zal betekenen dat de korte behandelingen gaan verdwijnen. Ik ben begonnen met het schrijven van mijn tweede boek. Het eerste boek Beauty en Mind verscheen in 2014 en gaat over mijn passie voor jouw huid en hoe jij je huid thuis op een goede manier kunt verzorgen. Ik gaf het boek in eigen beheer uit en de eerste oplage was in no time uitverkocht. De tweede oplage is nog steeds in omloop. Het nieuwe boek is een verdieping in de huid, werkstoffen en veroudering. Mijn klanten en ik zijn allemaal een paar jaar ouder geworden en onze huid en doelstellingen zijn veranderd. Ik verwacht dat ik het boek aan het einde van dit jaar zal publiceren.

Terugkijkend denk ik dat deze periode van bezinning nodig was om mijn rust te pakken en in dankbaarheid terug te kijken. Ik voel me dankbaar voor mijn persoonlijke geluk en gezondheid. Dankbaar voor mijn trouwe klanten die voor mijn dagelijkse boterham zorgen en mij steunen. Dankbaarheid om daarna met beide benen op de grond terug te keren naar wat ik echt belangrijk vind; mijn passie voor de huid en om vrouwen er op latere leeftijd jong, gezond en stralend uit te laten zien. Want dat is wat ik het liefste doe, niets meer en niets minder.

Wil jij contact met Angeline? www.angelinebeautycare.nl, info@angelinebeautycare.nl of telefoonnummer: 072 – 57 402 26

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Redactie blog: Kans op extra steunmaatregelen? FINGERS CROSSED!
Lockdown tips en goede voornemens van Angeline’s Care & Beauty