HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Lockdown tips van Nanda Hendrickx

Nanda Hendrickx is de eigenaresse van Pure Fays. In november 2019 opende zij haar salon. Na een paar maanden werken, werd ze zoals iedereen geconfronteerd met de eerste coronasluiting. Sluiten als een starter is natuurlijk niet makkelijk en voor Nanda was het ook een grote tegenvaller, zeker ook deze tweede sluiting. Maar ze komt er goed doorheen en deelt haar verhaal en lockdowntips.

Ik ben Nanda Hendrickx, 37 jaar. Samen met mijn man, waarmee ik al 20 jaar samen ben, hebben we 2 kinderen.  Daan (11 jaar) en Fay (9 jaar). Na een 13 jaar lange carrière als doktersassistente op de afdeling Dermatologie, werd het tijd om iets voor mijn eigen ontwikkeling te doen. Ik hoefde er niet lang over na te denken en schreef me in voor de opleiding Schoonheidsspecialiste. Tijdens mijn opleiding ging het allemaal ineens heel snel omdat ik ontdekte hoe leuk het is om bij te leren en jezelf steeds verder te ontwikkelen. Het was daarom ook logisch dat ik al in november 2019 mijn eigen salon opende en ik als huidcoach aan de slag ging. Ik koos voor een productlijn op basis van natuurlijke producten omdat het aansloot bij mijn visie op huidverbetering. Door mijn enthousiasme in mijn nieuwe passie, bouwde ik als beginnend ondernemer best vlot een klantenkring op. Mijn agenda liep vol en ik bleef me inschrijven voor extra trainingen. 

En toen kwam in maart 2020 de eerste lockdown. Voor een beginnend ondernemer een extra grote tegenvaller! De onzekerheid sloeg toe. Ineens sta je stil. Zou hetgeen wat ik heb opgebouwd na de lockdown nog bestaan? Met pijn in mijn hart heb ik alle afspraken afgebeld. Ik ben niet zo goed in stil zitten, maar ineens ontstond er ook ruimte in mijn agenda. Dus ik herpakte mezelf en ben gaan doen waar de meeste ondernemers geen tijd voor hebben. Aandacht aan mijn administratie, zorgen voor goede content voor social media en mijn website, uitwerken van thuisopdrachten van eerder gevolgde trainingen en opleidingen, verdiepen in de producten en behandelingen van het merk IK Skin Perfection waar ik voornamelijk mee werk. Ook ben ik online huidadvies gaan geven aan klanten en online bestellingen aan huis gaan brengen. Ondanks dat je gedwongen wordt om je aandacht te verleggen, heeft het me alsnog nieuwe klanten opgeleverd tijdens de lockdown. Dat gaf een goed gevoel en vertrouwen in de toekomst. 

Na de lockdown was het heerlijk om iedereen in de watten te leggen en kon ik naast de wellness behandelingen ook starten met de huidverbeterende behandelingen, fruitzuurpeelings, bindweefselmassage, biopeel. Ook heb ik de geplande trainingen meteen weer in mijn agenda gezet. De zomermaanden waren gelukkig weer goede maanden, tot de tweede lockdown eraan kwam en ik mijn salon voor de tweede keer moest sluiten. Helaas werd ik zelf ook ziek en werd december allesbehalve een feestmaand. Maar we moeten door, dus ook nu herpakte ik mezelf weer. Een Instagram training staat als eerste op de planning, de online verkoop van producten gaat gelukkig gestaag door en ik ben altijd bereikbaar voor online huidadvies.  Omdat ik nog altijd twee dagen in het ziekenhuis ben blijven werken, heb ik steeds het gevoel van een vangnet gehad. De coronapandemie is voorlopig nog niet voorbij en daarmee staan mijn plannen om volledig zelfstandig ondernemer te worden even on hold. Het is moeilijk om in onzekere tijden je vangnet op te geven, maar ik sta te popelen om verder te kunnen gaan met mijn passie. Daarom vind ik het ook zo heftig voor al mijn collega’s in de beautybranche die dat niet hebben! 

Hoewel je ook je weg vindt in ondernemen tijdens een pandemie, ben ik natuurlijk in dit vak gestapt om mensen te helpen met huidverbetering. Een lege agenda is zo’n triest aanzicht, dus ik hoop dat we gauw weer open mogen. Ik mis het ontzettend om mijn klanten letterlijk weer te laten stralen. Daar geniet ik van en krijg enorm veel energie van alles rondom mijn salon. Succes iedereen, hou je taai er komen hopelijk snel betere tijden aan. liefs Nanda

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Gratis webinar: The future of beauty
Lockdown tips van Nanda Hendrickx