HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Redactie blog: Feestdagen zelf gezellig maken

Gisteravond was de langverwachte persconferentie van Premier Rutte. Maar laten we eerlijk zijn, met de stijgende coronacijfers, wisten we allemaal wel dat er geen versoepelingen zouden komen. Als Nederlandse beautyprofessional kunnen we deze decembermaand wel lekker doorwerken. Tenminste vooralsnog wel, want de premier kondigde wel aan dat als het nodig was hij voor de kerst nog zou terugkomen met eventuele verscherpte maatregelen. Wat dat betekent weet niemand. Het is in ieder geval duidelijk dat we zelf in een klein groepje de kerst gezellig moeten maken. Dat geldt ook voor oud en nieuw. Maar ik zie dat iedereen al druk bezig is om de klanten in ieder geval dat kerstgevoel te geven! We moeten het echt zelf doen!

In Engeland is inmiddels het eerste vaccin gegeven en ook in Rusland is men er druk mee. In Nederland zijn er in januari iets meer dan 500.000 vaccins beschikbaar. Dat is natuurlijk nog niks. Maar daar zou nog meer van een ander soort vaccin bij moeten komen. Er zijn mensen die voor en mensen die tegen het vaccineren zijn. Daarom zal niet iedereen het met me eens zijn wellicht, maar die discussie wil ik niet aangaan. Iedereen moet het voor zich weten. Ik hoop in ieder geval dat deze vaccins ervoor gaan zorgen dat we het normale leven weer op kunnen pakken: alles weer open, geen bedrijfssluitingen meer, beautyevents bezoeken, samen zijn…

Sommige dingen zullen niet meer veranderen, omdat die nu eenmaal tijdens de coronatijd goed bleken te werken. Ik denk bijvoorbeeld aan meer zoomen en online opleidingen en cursussen volgen. Ik werk zelf al maanden thuis en dat gaat eigenlijk prima. Maar hoewel het prima gaat, mis ik het om bij beautyprofessionals en leveranciers langs te gaan. Natuurlijk kan alles telefonisch en scheelt het reistijd. Maar elkaar face-to-face spreken of producten voelen en behandelingen uitproberen is iets dat ook bij mijn vak hoort. Ik zie daarom voor mezelf wel een combinatie van die twee. Meer thuis, maar er straks ook weer lekker op uit.

Intussen hebben onze Belgische collega’s een ludieke actie gehouden dit weekend: een make-up of behandelstoel buiten zetten en iemand behandelen. Daar een foto van maken en delen. Het kwam vanuit de kappersbranche, maar is omarmt door de beautyprofessionals. Hieronder drie mooie voorbeelden:

Inmiddels is op maandag door brancheorganisaties zoals de Belgische Beauty Federatie en Besko gesproken met deBelgische ministers. Wat de uitkomsten zullen zijn is nog even afwachten. Ik blijf duimen voor onze buren, want we kunnen ons allemaal voorstellen hoe het is om zo lang gesloten te moeten blijven. Houd onze website in de gaten, want we hebben straks een interessant artikel over onze buren. Dan zie je hoe erg deze sluiting voor hen is en dat wij van geluk mogen spreken!

Terwijl deze ludieke actie in België van start ging, was het bij ons Sinterklaas. Met een zoon van 4 is dat dus het allerleukste om te vieren. Ik hield het, zoals de maatregelen voorschrijven, klein. Maar voor mijn zoon was het alles behalve klein. Een sinterklaasfilm waarin Sinterklaas foto’s van hem liet zien en tegen hem sprak, een Piet die op de deur bonkte en een handvol kruidnoten naar binnen gooide en een heel grote zak met cadeaus voor de deur liet staan… geweldig! Zijn reactie op alles dat er gebeurde en op ieder cadeau: ‘ Yes yes yes dat wilde ik hebben!’, is natuurlijk iets om nooit te vergeten. Ik hoop dat jullie Sinterklaasfeest ook leuk is geweest en natuurlijk dat er veel klanten waren die toch bij jullie een mooi cadeau hebben gehaald om in die zak te stoppen.

Jullie zitten volop in de kerstdrukte. Ik ook! Vanwege de kerst en oud en nieuw moeten de bladen eerder naar de drukker om op tijd te verschijnen. Ik ben dus alweer druk met de januari editie. Die moet voor de 18e af zijn en daarna ga ik genieten van een welverdiende ‘thuisvakantie’. Wie de allereerste editie van de rubriek ‘Werk & privé in balans’ heeft gelezen, weet dat ik het allemaal niet erg in balans heb. Ook niet tijdens mijn vakanties. Het komt grotendeels omdat ik heel veel plezier heb in mijn werk, maar ook omdat ik jullie alle informatie wil geven die er is: elke dag. Maar na al het harde werken dit jaar ga ik straks wel echt proberen om 2 weken te genieten van mijn gezin, familie en vrienden. Natuurlijk volgens alle maatregelen… Ik heb vooruit gewerkt, dus ook voor de volgende edities liggen er dingen klaar én de website draait uiteraard gewoon door. Maar er ligt vanaf volgende week ook een heel mooie editie van De Beauty Professional op jouw te wachten voor de schaarse vrije uurtjes! En ik zou ook zeggen, ga eens lekker onze website uitpluizen, want je zal vast nog niet alles gelezen hebben en er staan zoveel mooie vakartikelen en rubrieken op! Altijd leerzaam en inspirerend! Een voorproefje zie je hieronder!

Voor iedereen: Werkse deze weken!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Leren van vakgenoten: Carolien van Beautysalon Castelli
Redactie blog: Feestdagen zelf gezellig maken

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord