HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Registratieplicht contactberoepen nieuwe COVID-maatregel

De overheid heeft gisteren, tijdens een speciaal ingelaste persconferentie, weer nieuwe maatregelen aangekondigd met betrekking tot het coronavirus. De cijfers voorspellen niet voor goeds en sommigen waren wellicht bang dat de beautybranche weer moest sluiten. Maar dat is gelukkig niet het geval! Voor de schoonheidsspecialist en andere contactberoepen is er nu een registratieplicht, zodat het bron- en contactonderzoek bij individuele meldingen beter uitvoerbaar wordt.

De registratieplicht gaat in op 29 september vanaf 18.00 uur. ANBOS heeft deze maatregel opgenomen in de nieuwe versie van het COVID-19 Hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten, versie 1.5. De paragrafen 4e, 4f, 5b en 9c zijn aangepast.

ANBOS laat verder op hun website weten geen problemen te verwachten in de naleving van de registratieplicht, aangezien schoonheidsspecialisten al werken met uitgebreide intakes en registraties. Voor leden hebben zij hier een voorbeeld van het formulier Registratie contactgegevens bron- en contactonderzoek gezet om te downloaden.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Werk & privé in balans: Esther Bode-Scholte
Registratieplicht contactberoepen nieuwe COVID-maatregel