HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werk & privé in balans: Esther Bode-Scholte

Lukt het jou om werk en privé in balans te houden? In deze rubriek vertellen beautyprofessionals hoe zij dit voor elkaar krijgen. Misschien krijg je zo wat inzichten in hoe het beter kan! In deze editie vertelt Esther van PUUR by Esther én onze freelance redacteur, hoe zij dat doet.

Hi, mijn naam is Esther Bode-Scholte en ik heb de luxe om mijn werk als schoonheidsspecialiste te kunnen combineren met mijn andere passie: schrijven. Als freelance journaliste werk ik onder andere voor het vakblad De Beauty Professional en sinds kort voor brancheorganisatie ANBOS. In mijn schoonheidssalon PUUR by Esther die aan ons huis is gevestigd, werk ik gemiddeld vierentwintig uur per week. Ik woon in een paradijsje in het Groene Hart, nadat we twee jaar geleden de hippe stad verruild hebben voor het kneuterigste, maar allerleukste dorp van Nederland. Samen met man en drie (jonge) kinderen genieten we in dit kleine dorp van dit -door ons bestempelde- ‘campingleven’. Vakantie vier ik dan ook sinds de man en de kinderen voornamelijk in Europa, terwijl ik voorheen backpackend door het leven ging. In dit hectische (maar leuke!) leven probeer ik balans te houden: pizza en wijn met vriendinnen, verslinden van boeken (met dekentje, thee en een gele zak M&M’s), heel hard zweten op de tennisbaan en fotograferen.

Dit weerspiegelt in het kort wie ik ben en waarvan ik houd. Natuurlijk lig ik in werkelijkheid ook wel eens ’s avonds uitgeput en netflixend op de bank. En laat ik eerlijk zijn: het is een hele opgave om werk, gezinsleven en interesses te combineren. Zo overvalt me soms het gevoel dat ik ‘ergens’ tekortschiet. De ene dag kan ik helemaal opgaan in mijn werk, om de dag erna een gave foto-opdracht te hebben waar ik helemaal voor wil gaan, en op weer een andere dag lig ik op de grond tussen de duploblokjes. En er zijn dagen dat álles door elkaar heenloopt. Dit geeft een afwisselend, uitdagend en leuk leven, maar zorgt tegelijkertijd voor een bepaalde onrust. Ik vind veel leuk en wil weinig missen, van leerzame trainingen tot vak gerelateerde evenementen. Mijn to-do-list groeit met de dag. Mijn website is hard toe aan een restyle, maar ik ben ook net een webshop gestart. Focus lijkt het toverwoord. Ik ben ervan overtuigd dat het je gelukkiger maakt als je alles bewust doet. Het lukt me steeds beter om los te laten dat ik simpelweg met maar één ding tegelijk bezig kan zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat het je gelukkiger maakt als je alles bewust doet.

Ooit zei iemand deze bekende wijze les tegen mij: als je zit, dan sta je al, als je staat, dan loop je al en als je loopt, dan ben je er al. Daar denk ik vaak aan als ik weer eens (vooral in mijn hoofd!) druk ben met honderd dingen en niet genoeg gefocust ben. Het is dan ook niet vreemd dat ik regelmatig onvoorbereid aan de ochtendspits begin met drie kinderen, steevast mijn schrijfopdrachten op de dag van de deadline inlever, gehaast een bericht over juffen dag lees, waardoor ik mijn dochter een dag erna in een prinsessenjurk hijs, en eenmaal op school blijkt dat dit een week te vroeg is…
En toch ben ik trots! Want ondanks de ‘schoonheidsfoutjes’ zoals ik ze maar noem, loopt het op de een of andere manier toch meestal redelijk gesmeerd bij ons thuis en is het vooral erg gezellig. Ook niet onbelangrijk! Gelukkig is mijn man daarnaast niet de beroerdste als het gaat om het uitvoeren van huishoudelijke klusjes. Als gezin ondernemen we veel en genieten daar intens van. Zo tik ik dit stuk in de auto, op weg naar Luxemburg, waarnaar we heerlijk op vakantie gaan met onze acht weken jonge baby, tweejarige zoon en vierjarige dochter. Sommige families zouden er niet aan moeten denken om met zo’n jonge baby op vakantie te gaan. Misschien is het niet per se praktisch, maar we dóen gewoon wat we leuk vinden. Het cliché over kinderen ‘je krijgt er zoveel voor terug’, klopt helemaal. Behalve me-time, dat lever je vooral in. Als je niet oplet, heb je nul komma nul tijd voor jezelf. Daarom zet ik een paar keer per jaar een kruis door de agenda. Dat geeft zoveel rust en voldoening. Even afstand nemen van alles maakt ruimte in mijn -overbelaste- hoofd. Het zijn dé momenten om eens alles op een rijtje te zetten en om nieuwe ideeën op te doen. Zodat ik de weken erna weer vol kan plannen met van alles en nog wat.. en dan beginnen we weer van voren af aan ?.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Kleurige najaarslook by Beauty Injection
Werk & privé in balans: Esther Bode-Scholte