HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

10 jaar Schoonheidssalon Joanne

Schoonheidssalon Joanne bestaat 10 jaar en dat werd gevierd met een versierde salon, leuke acties voor klanten en elke klant gaat met iets lekkers naar huis. Ook maken klanten kans op een gratis gezichtsbehandeling, waarvan eind van de maand de winnaar bekend van wordt gemaakt. De familie zorgde voor de traditie: “Mijn familie heeft mij verrast met mooi versierde denneboompjes, die staan buiten bij de ingang. Dat is traditie hier in de Achterhoek als er iets te vieren is.” Maar wie is Joanne en wat heeft zij de afgelopen 10 jaar gedaan om de salon tot een succes te maken? Lees snel verder.

“Ik ben Joanne Harmsen en ben 30 jaar. Ik ben getrouwd en woon in het buitengebied. Als je die ruimte gewend bent, wil je niet meer anders. Heerlijk! Lekker bezig zijn in de tuin, groentetuin en kas. Daarnaast
vind ik het leuk om te bakken en te braden. Sinds kort hebben we weer een jonge hond, lekker wandelen met de hond mag ik graag doen. Zorgen doe ik trouwens ook graag, ik wil graag dat een ander het leuk heeft.” En dat is laatste is ook zeker zichtbaar in haar salon, die ze in oktober 2011 startte. “Ik vind het heerlijk om voor anderen te zorgen zodat zij een fijne en leuke tijd hebben. En dat ik daar dan een bijdrage aan mag leveren, vind ik een fijn idee. Sinds januari 2020 ben ik mij meer gaan focussen op de salon. Daarvoor had ik ook nog een andere baan. Dat heb ik toen opgezegd om fulltime in mijn salon te kunnen werken.”

Welke opleiding(en) heb je gedaan?
“Schoonheidsverzorging niveau 3 en niveau 4. Inmiddels bied ik ook een Biopeeling en Lashlifting aan. Gellak zet ik ook, dat vind ik een leuke afwisseling. Echt een specialisatie heb ik niet, de gezichtsbehandelingen van 1,5 uur met massage is de meest geboekte behandeling. De mentaliteit is hier ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!’ Dat is helemaal prima, dat vind ik zelf namelijk ook ?.”

Wat vind jij het leukste aan het ‘ondernemen’?
“Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n ondernemer. Haha! Erg he! Het allerleukste aan een eigen salon runnen, vind ik dat je alles kan doen hoe je het zelf wil. Je maakt zelf uit wat je allemaal wel of niet wil aanbieden. En dat je bij iedere klant echt kunt waarderen dat ze er zijn, dat ze komen voor jou. De band die je met ze opbouwt is dan toch anders en ik vind dat heel mooi.”

Wat is/zijn jouw favoriete merk(en) en waarom?
“Nouvital is echt mijn favoriet! Ik vind het fijn dat dit milde producten zijn. De prijs kwaliteit is goed en je wordt altijd goed begeleid en geholpen. Voor de Biopeeling werk ik met SPA van Salonnepro, ook erg prettig! Dit merk sluit mooi aan bij Nouvital.”Wat doe jij om nieuwe klanten binnen te halen?
“Ik heb hier de afgelopen paar jaar, 1 x per jaar een weekend op een plaatselijke grote binnenmarkt gestaan. Hier heb ik veel klanten aan overgehouden. Dat was een mooie opstap om naamsbekendheid op te bouwen. Nu heb ik het met name van mond-tot-mond reclame en via social media komen ook nog steeds nieuwe klanten.”

Wat is het hoogtepunt geweest in jouw carrière?
“De Coronatijd is zeker geen hoogtepunt geweest, maar toen ik in januari 2020 had besloten om me helemaal op mijn salon te richten, was het natuurlijk vreselijk verdrietig om in maart de deuren alweer dicht te moeten doen. Mijn bestaande klanten bestelden gelukkig nog het één en ander en toen de deuren weer open mochten was ik super druk. M’n vaste klanten zijn allemaal weer teruggekomen en ik heb in die periode veel nieuwe klanten mogen ontvangen. De lieve woorden en berichtjes hebben mij toen echt wel goed gedaan! Dat is echt wel wat ik bijzonder vind. Ze leefden erg met me mee en nog steeds vragen ze er wel eens naar. Het is wellicht geen hoogtepunt, maar ik ben wel trots op hoe het gelopen is.”

Hoe houd jij werk en privé in balans?
“Ik heb vaste dagen dat ik in mijn salon werk en ook een vast moment dat ik mijn administratie en bestellingen probeer te doen. Zo zorg ik ervoor dat ik in het weekend echt weekend heb. Ik vind het heerlijk om in mijn salon aan het werk te zijn, maar ook wij moeten aan ontspanning denken. Iedereen heeft dat nodig, dus wij ook. Als ik gestrest in de salon zou zitten, dan zou dat zich kunnen uiten tijdens mijn werk. Dat zou ik echt vreselijk vinden.”

Hoe zie jij de toekomst van de beautybranche?
“Dat blijft meer worden en blijft zich goed ontwikkelen. Uiterlijk wordt steeds belangrijker. Mensen geven er ook steeds meer aan uit. Ik denk dat deze branche het echt steeds beter gaat doen. Niet voor niks koos ik ervoor me meer op de salon te focussen!”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Mystery Massage
10 jaar Schoonheidssalon Joanne

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord