HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

20 jaar Body Care Caribbean op Curaçao

In een paar jaar tijd groeide de salon van Angelique Felisie van een eenmanszaak uit naar professioneel instituut. Bijzonder: Haar bedrijf Body Care Caribbean is gevestigd op Curaçao. Inmiddels bestaat het bedrijf 20 jaar, dat ze gevierd hebben met allerlei leuke acties in de salon. Via social media is er natuurlijk aandacht besteed aan de afgelopen 20 jaar en er is een soort jubileumeditie uitgegeven van het eigen magazine van de salon. Een magazine dat normaal gesproken online te lezen is, maar nu echt afgedrukt. Angelique is trots wat ze bereikt heeft. Wat ze het leukste vindt aan ondernemen? “Iets wegzetten wat er wezen mag! Een duidelijk concept formuleren en dit laten werken.” In dit artikel vertelt Angelique hoe zij haar concept heeft neergezet en hoe ze zover is gekomen. Lees snel verder!

Angelique Felisie is begonnen als consulent van directe verkoop van het merk Jafra Cosmetics. Haar manager, Ingrid van Bekhoven, heeft daarbij een zeer motiverende en inspirerende rol gespeeld. Daarnaast had ze een duidelijke toekomstvisie en startte in 2001 haar eenmanszaak vanuit huis. Er kwam een merk bij, dat ze verkocht als groothandel aan andere salons en drogisterijen op Curaçao. Daarnaast begon ze met het geven van producttrainingen en niet veel later organiseerde ze ook cursussen, korte workshops en trainingen op het gebied van huidverzorging, massages etc. Deze werden gegeven door lokale en Nederlandse docenten. Het bedrijf groeide en dat was ook de reden dat ze vanuit huis naar een huurpand ging verhuizen. Dit was op een zeer centrale locatie dus makkelijker bereikbaar voor klanten. “Mijn wens was altijd al om binnen enkele jaren een huidinstituut te openen met een professioneel team. Omdat goed opgeleid personeel schaars was, ben ik een opleidingsinstituut begonnen, waarbij ik samenwerkte met KOC Nederland (kenniscentra Beroepsonderwijs bedrijfsleven, schoonheidsspecialist en pedicure), Sonnevelt-opleidingen en diverse andere erkende Nederlandse opleidingscentra. Dit heb ik, naast mijn bedrijf, 5 jaar gedaan.Groei in kennis, maar ook persoonlijke groei
In 2011 verhuisde Body Care Caribbean naar een groot pand aan de Maahaaiweg. Daar worden naast de huidverbeterende behandelingen ook massages, pedicure, manicure en ontharingsbehandelingen aangeboden. Ook heeft BCC toen een afdeling geopend waarbij gewerkt wordt met de Endermologie LPG voor lichaamsbehandelingen.” De huidige managers van BCC zijn Angelique en Joy. Ze betrekken de rest van het team zoveel mogelijk bij het maken van planningen en het uitwerken van doelstellingen. Angelique vindt het belangrijk om de capaciteiten van iedere medewerker te kennen en waar mogelijk probeert ze hun kwaliteiten te stimuleren.
Niet alleen groei in kennis en in het vak vindt Angelique belangrijk, maar ook persoonlijke groei. Alles draait immers om delen, leren en groeien. “Body Care Caribbean is inmiddels een begrip op curaçao. Niet alleen als huidinstituut, maar ook door de opleidingen die honderden cursisten bij BCC hebben gevolgd.” Welke opleidingen heeft Angelique eigenlijk allemaal gedaan en wat is haar specialisatie? “Ik ben opgeleid tot Medisch Schoonheidsspecialist, maar heb daarnaast ook vele andere specialisaties zoals massage- en voetreflextherapeut, medisch pedicure en allround PMU specialist. Ik werk momenteel voornamelijk aan huidverbetering. Door de jarenlang ervaring met diverse huidtypes, huidproblemen en huidwensen heb ik een goede kijk op wat mogelijk is en welke behandelingen daarbij passen.” Daarnaast is gezonde voeding een passie van Angelique. Als gecertificeerd voedingscoach heeft ze zich ook verdiept in Orthomoleculaire voeding & suppletie.

Visie
Angelique heeft een duidelijke visie. “Omdat geen enkele huid hetzelfde is, is elke gezichtsbehandeling bij Body Care Caribbean anders. Afhankelijk van de huidwens – wat wenst een klant te bereiken – en de oplossingen die hiervoor beschikbaar zijn, behandelen de specialisten van Body Care Caribbean de huid volgens een weloverwogen drie-stappenplan met als doel een optimaal resultaat voor de lange termijn. Bij Body Care Caribbean gaan we niet voor een snelle behandeling, maar voor een duurzaam resultaat. De problemen bij de gezichtshuid zijn grofweg te verdelen in verschillende categorieën. In alle gevallen werken we volgens een vast stramien in drie stappen. Een huidprobleem aanpakken zonder eerst de fundering op orde te hebben, heeft weinig effect. Als we de basis goed hebben – we kijken hierbij naar voeding en adviseren indien nodig Laviesage voedingssupplementen – gaan we aan de slag met onze op maat gemaakte behandelingen. Wanneer we dit hebben afgerond, is het onderhouden van de herstelde huid essentieel. Elke maand een onderhoudsbehandeling blijkt zeer effectief.”

Merken, klanten en hoogtepunten
Met welke merken wordt er in de salon gewerkt en waarom? “Op dit moment werken we voornamelijk met Image Skincare producten in de salon en adviseren wij deze ook voor thuisgebruik. We zoeken grenzen op, niet alleen met de behandelingen, maar ook voor het onderhoud van de huid. De huid op een natuurlijke manier verbeteren en deze weerbaarder maken. Daarnaast ben ik enorm fan van Dermatude. Met deze behandeling kunnen we veel bereiken wat betreft huidverbetering en het verstevigen van de huid.” De salon is een begrip op Curaçao, veel klanten komen dan ook binnen via mond-tot-mondreclame. Uiteraard wordt ook social media ingezet en andere marketingtools ingezet om klanten en nieuwe klanten te bereiken. “Wij houden onze social media goed bij, zowel Instagram en facebook, maar ook de maandelijkse nieuwsbrieven worden naar de klanten gemaild. Toch ben ik van mening dat mond-tot-mond reclame nog steeds de beste reclame is. Gewoon de klanten een fijne en professionele behandelingen bieden, zodat deze terug komen voor maandelijkse behandelingen en erover gaan praten.”
Wat zijn de hoogtepunten geweest de afgelopen jaren? “Iedere stap die we genomen hebben om te komen waar we zijn, zijn kleine hoogtepunten. Iedere nieuwe behandeling, nieuwe protocollen, de viva la donna dagen die we 5 jaar georganiseerd hebben voor kankerpatiënten op Curaçao en de verhuizing naar het grote pand waar we nu werken. En we bestaan nu 20 jaar, dat is toch geweldig!”
Als Angelique kijkt naar de toekomst van de beautybranche en haar eigen salon, dan is ze nog lang niet uitgegroeid. “Er zijn vele uitdagingen, maar ook nog zoveel mogelijkheden binnen ons bedrijf: andere disciplines toevoegen en samenwerken met opleidingsinstituten vanuit Nederland is ook nog een optie. We hebben immers de ruimte en een mooi locatie. Wat dat betreft zie ik de toekomst heel positief!”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Comments
 • Angelique
  27 november, 2021

  Wat een mooi artikel. Met een Visie, hart voor je werk en doelgericht bezig zijn heb je niet alleen plezier in werk maar kan je veel bereiken.

 • Corinne
  27 november, 2021

  Wat een prachtige reportage over een prachtig bedrijf van een prachtige vrouw.
  Inderdaad, als klant voel je je welkom- uniek- en gehoord naar jouw specifieke vragen en wensen.

 • C. Lamijo
  28 november, 2021

  Mooi, cozy en leuk ingericht. Zodra je binnen komt voel je je welkom. Er wordt je altijd iets te drinken aangeboden. Heel vriendelijk personeel, ben er nu 2 keer geweest. Afspraak maken gaat makkelijk via de website en als dat niet lukt helpen ze je graag telefonisch. Zeker een aanrader.

 • Johanna Nauta
  28 november, 2021

  Heel trots en dankbaar dat ik twee keer een periode bij Bodycare Caribbean mocht werken! Een prachtig en vooruitstrevend bedrijf. Ik heb veel van Angelique geleerd!

 • Sophie
  28 november, 2021

  Angelique is (buiten het feit dat ze mijn dochter is) ‘n krachtige prachtige persoonlijkheid. Doe het haar maar eens na.
  Wat zij bereikt heeft in haar leven op eigen kracht is bewonderenswaardig.
  Wat ben ik supertrots op haar!!
  Houvanje schatje 🥰 😘

 • Leona
  28 november, 2021

  Heel erg trots op jou Angelique. Prachtig bedrijf met een prachtig team. Gefeliciteerd met jullie 20 jarig bestaan❤️

 • Sandra
  28 november, 2021

  Bij Body Care word je altijd super vriendelijk en professioneel geholpen.
  Of het nu gaat om een behandeling of het aanschaffen van producten, je krijgt altijd het beste advies precies afgestemd op jou huid en wensen. Een top zaak !!!

 • Rachel
  28 november, 2021

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Body Care Caribbean is een hele fijne salon en nog steeds de beste op Curaçao!

 • Michelle da Costa Gomez
  29 november, 2021

  Een pedicure samen met mijn dochter. Ontharen. Gezichtsbehandelingen. Het maakt niet uit wat je wilt doen bij Body Care Caribbean, het team staat voor je klaar en geeft professioneel advies over de do’s en don’ts. Daarbij is het altijd een oase van rust als je binnenkomt en ga je als herboren weer weg na de afspraak.
  Een aanrader, ook als je maar even op het eiland bent!

 • Yolan
  3 december, 2021

  Een prachtig bedrijf waar professionele behandelingen worden gegeven en waar eerlijke en natuurlijke huidverbetering op één staat. Heel dankbaar dat ik een deel heb uit mogen maken van dit team.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
PUNE beleving in Maastricht
20 jaar Body Care Caribbean op Curaçao