HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Trendmonitor 2021: Kalknagels en likdoorns meest voorkomende voetproblemen

Uit de Voetverzorging Trendmonitor 2021 van Marktdata.nl blijkt dat kalknagels en likdoorns de meest voorkomende voetproblemen zijn. De afgelopen vier jaar werd er gemiddeld per maand bijna 38.000 keer in Nederland in de Google zoekmachine gezocht naar kalknagels. De likdoorn volgt met bijna 35.000 maandelijkse zoekopdrachten. De sterkste procentuele groei van gezochte voetproblemen zijn hielkloven.
Bron: Voetverzorging Trendmonitor 2021

Belangrijkste voetproblemen
Wat zijn nu de belangrijkste voetproblemen? Eerst is er gekeken naar welke onderdelen van de voet het meest wordt gezocht. De marktaandelen van de meest gezochte delen van de voet in het zoekvolume over de afgelopen vier jaar ziet er als volgt uit.

aandeel in het zoekvolume afgelopen vier jaar

Gemiddeld werd er de afgelopen vier jaar ruim 106 duizend keer per maand gezocht met een zoekopdracht waarin het woord nagel, voet, teen of hiel voor kwam. Veruit de meeste zoekopdrachten naar een onderdeel van de voet heeft betrekking op de nagel. De nagel vertegenwoordigt ruim 70 procent van het totale zoekvolume op het gebied van onderdelen van de voet.

Naar welke soorten voetproblemen wordt er het meest gezocht? Bij deze analyse is een aantal soorten voetproblemen onderscheiden zoals in onderstaand figuur weergegeven. Deze indeling is tot stand gekomen op basis van de meest voorkomende zoektermen. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een voetprobleem is een optelsom van alle verschillende zoekwoordcombinaties waarin het woord voorkomt. In de analyse hebben we de zoekopdrachten als basis genomen voor de analyse, zodat ook inzichtelijk is met welke benaming men zoekt.

gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten afgelopen vier jaar

Van de onderscheiden soorten voetproblemen wordt er veruit het meest gezocht naar kalknagels en likdoorns. Er werd de afgelopen vier jaar gemiddeld bijna 38.000 keer per maand een zoekopdracht uitgevoerd naar kalknagels. Daarnaast wordt er ook veel gezocht naar schimmelnagels.

Trends en ontwikkelingen in soorten voetproblemen
Welke soorten voetproblemen zagen het zoekvolume in de periode 2017-2019 het sterkst toenemen? De zoekterm ‘hielkloven’ zag het zoekvolume met 44 procent meer toenemen dan het marktgemiddelde. Ook de zoekterm “ingegroeide nagel” zag het zoekvolume boven gemiddeld toenemen. De grootste verliezer qua ontwikkeling van het zoekvolume in de onderliggende periode is de kalknagel. Deze term werd in het jaar 2019 nominaal 30 procent meer gezocht dan in het jaar 2017, wat een daling van 10 procent betekent ten opzichte van het marktgemiddelde.

Welke ontwikkelingen zien we in het zoekgedrag in de eerste tien maanden van 2020? Ook in 2020 zien we de zoekterm “hielkloven” terug in de top van de ranglijst van boven gemiddelde groeiers in het zoekvolume. Schimmelnagel laat, net als in de voorgaande paar jaar, een beneden gemiddelde groei zien. In het lopende jaar noteert hielkloven de sterkste groei (42% boven de marktgroei). De sterkst dalende zoekterm is schimmelnagel, welke zich 10 procent beneden het marktgemiddelde ontwikkelt.

Ben je benieuwd naar alle ontwikkelingen op het gebied van pedicures en voetverzorging, zoals soorten pedicures, voetverzorgingsproducten, prijsgevoeligheid en merken en winkelformules? Dan is wellicht de Voetverzorging Trendmonitor 2021 iets voor jou.

AANBIEDING!
Bestel het rapport en krijg 50 euro korting

Wil jij dit trendrapport bestellen? Via De Beauty Professional krijg je 50 euro korting. Vul tijdens het bestelproces de CODE DBP21 in en dan wordt direct de korting verrekend! Klik op de onderstaande link om het rapport te bestellen:

https://www.marktdata.nl/rapport-bestellen/Voetverzorging-Trendmonitor-2021

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Woensdag 11:00 – LIVE Q&A op Instagram by Mariska Vink & De Beauty Professional
Trendmonitor 2021: Kalknagels en likdoorns meest voorkomende voetproblemen