HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Voorlopige openingsdatum voor Belgische beauty professionals

Terwijl de Nederlandse beautyprofessionals nog moeten bijkomen van de persconferentie over de steunmaatregelen, hebben onze Belgische vakgenoten met spanning gekeken naar hun eigen persconferentie. Voor hen is al maanden de vraag: wanneer mogen we weer open. Er is nu in ieder geval een datum genoemd: 13 februari. Of dat ook DE datum gaat worden is nog even afwachten. Ook daar blijft er onzekerheid.

Wie Belgische schoonheidsspecialisten en beautyprofessinals volgt op instagram weet dat ook zij het moeilijk hebben de afgelopen maanden. Zo’n twee weken geleden kregen zij te horen dat ze- naast dat ze dicht zijn – ook nog eens geen producten mochten verkopen omdat ze dan geen steun meer zouden krijgen en/of steun moesten terugbetalen. Op social media riepen vele beautyprofessionals daarom hun klanten op om nog voor 1 februari producten in te kopen omdat dat daarna niet meer zou mogen. Uiteindelijk kwam daar het verlossende woord dat ze wel nog online mochten blijven verkopen, zonder consequenties. Een opluchting. Maar er was nog altijd geen datum dat zij hun deuren mochten openen. Zoals wij eerder al berichtten zijn er in België ook onderzoeken naar boven gekomen waaruit zou blijken dat er bij kappers en salons toch besmettingen plaats zouden vinden. Veel is er niet bekend gemaakt over deze onderzoeken. Maar inmiddels hebben de beautyprofessionals in België wel een datum om naar uit te kijken. Of deze datum ook daadwerkelijk de openingsdatum gaat worden is nog niet zeker… maar dat is hier in Nederland in principe hetzelfde verhaal.

Een nieuwsbrief van de Belgische brancheorganisatie Besko vermeldt:

We hebben zonet de persconferentie gevolgd en zijn voorzichtig opgetogen over de heropstart op 13 februari 2021. Belangrijk in deze beslissing zijn de cijfers die verder moeten dalen tegen 5 februari 2021. Laat ons er samen voor ijveren en duimen dat de cijfers dalen en we een gunstige situatie kunnen blijven behouden. Want de situatie zoals ze momenteel is, is nog onvoldoende om te heropenen is er duidelijk gezegd.

Daarnaast werd er ook meegedeeld dat de bestaande protocollen blijven gelden maar dat er extra richtlijnen zullen bijkomen. Hiervoor zitten we volgende week samen met de co-voorzitter van de Economic Risk Management Group om de protocollen te bespreken. Verstrengde protocollen om de klanten en de professionals te beschermen. In de pers komen wekelijkse testen, goede ventilatie en speciale mondmaskers naar voren. Wij wachten het overleg van volgende week af en de officiële richtlijnen die nog moeten verschijnen. Wanneer alles officieel bekrachtigd wordt zullen we hierover met jullie communiceren.

De overheid wil inzetten op drie belangrijke pijlers nl. testen – isoleren en vaccineren. Laten we samen onze klanten motiveren om vol te houden en zich aan de richtlijnen te houden, zodat ze snel terug bij ons terecht kunnen.

Om onze klanten duidelijk te maken dat ze bij ons de garantie hebben op een veilige en professionele ervaring lanceren we My Safe Beauty Salon. Door je te engageren als My Safe Beauty Salon verzeker je je klanten dat je de gezondheidsregels respecteert, dat je aandacht hebt voor hun veiligheid en gezondheid en dat je een professional bent op wie ze kunnen vertrouwen. Neem een kijkje voor meer info op www.mysafebeautysalon.be.

In België zijn de beautyprofessionals al langer dicht dan hier in Nederland, dus ook daar is het van belang dat de schoonheidsspecialisten weer open mogen. We weten allemaal waarvoor we het doen, corona de kop indrukken, maar met de Engelse variant in Nederland lijkt een opening op 9 februari ook nog op losse schroeven te staan. We blijven hopen! Laten we ook voor onze Belgische vakcollega’s duimen!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Wat heeft de beautyprofessional aan het aanvullend steunpakket? NIKS!
Voorlopige openingsdatum voor Belgische beauty professionals