HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

‘Hoe ik jouw verhaal kan vangen op beeld’

Als beautyspecialist wil je precies datgene uitstralen waar je voor staat en welke soort behandelingen je aanbiedt. Op deze manier trek je de juiste klanten aan en weten zij direct wat je specialisaties zijn en met wie ze te maken krijgen. De juiste sfeer op beeld terugzien; dat is het doel van mij als fotograaf. Vraag je je af hoe jij je hier als schoonheidsspecialist, kapper of nagelstylist in onderscheidt? Ik – Esther Bode-Scholte – deel in deze eerste blog graag mijn werkwijze met je! 

Voordat de fotoshoot plaatsvindt, wil ik jouw verhaal horen! Waar sta je op dit moment in je leven en in je carrière? Hoe is die ondernemersreis verlopen? Wat zijn je plannen, je doelen en hoe denk je die te gaan behalen? Wat wil je bereiken met deze fotoshoot? Wat wil je graag uitstralen? Waarvoor wil je de foto’s inzetten? Wat past bij jouw persoonlijkheid? Hoe wilje graag overkomen? Wat is jouw aanbod? Wie zijn jouw klanten en welke service bied je? Ik ben heel benieuwd naar wat jou zo bijzonder en onderscheidend maakt! 

Met jouw verhaal vorm ik een beeld in mijn hoofd. Een beeld dat uiteindelijk precies jouw verhaal gaat weergeven, met of zonder eventuele ‘attributen’. Tijdens zo’n voorgesprek help ik je een bepaalde richting op te sturen die aansluit bij jouw wensen en wat je graag wil uitstralen. 

Denk hierbij alleen al aan de keuze voor een fotolocatie. Die is heel bepalend. Wil je de shoot in je eigen salon laten plaatsvinden of kies je voor een (luxe) fotolocatie? Als je kiest voor deze laatste, dan wil ik erachter komen of je houdt van warme, donkere kleuren of dat je liever gaat voor helder en licht? Of wil je juist knallen met felle kleuren op de foto’s? Heb je een voorkeur voor luxe of juist voor no-nonsense? 

Denk ook aan wat past bij je persoonlijkheid. Je wil voorkomen dat er een mismatch ontstaat met klanten die op het verkeerde been zijn gezet door jouw personal branding foto’s. Ben je bijvoorbeeld een heel toegankelijk persoon die ervan houdt om het lekker informeel te houden, maar ogen je foto’s zakelijk? Dat werkt averechts. 

Welke punten wil je verder benadrukken? Houd je van elegantie of wil je foto’s zonder al te veel opsmuk? Wil je zelf als ondernemer vooral ‘in the picture’ staan of wil je daarnaast ook een aantal productfoto’s of detailbeelden? Het zijn allemaal factoren die bepalen hoe ik jou, je salon en eventueel je producten op beeld vastleg. 

Voorafgaand aan de shoot stuur ik een e-mail met praktische tips, zodat je ontspannen en voorbereid met de fotosessie kan starten.

Als jouw verhaal voor mij helder is, kan mijn creativiteit losbarsten! Op het moment van de shoot, leef ik altijd in een soort flow. Dan wil ik juist niets geregisseerd hebben, maar laat ik het maken van de foto’s afhangen van de situatie, het moment en de omgeving. En dan ontstaat er iets moois! Mijn enige doel op dat moment is om jouw persoonlijkheid en jouw (werk)visie te weerspiegelen. Kortom: de vertaling van jouw business en jouw merk naar beeld! 

Na afloop -meestal binnen een paar dagen- stuur ik je een grove selectie van onbewerkte foto’s via een online privé gallery waarbij je zelf de mooiste beelden kunt kiezen. Nadat je jouw selectie met mij gedeeld hebt, begin ik met het zorgvuldig bewerken van de foto’s en binnen twee weken ontvang je alle beelden. Vanwege de grote variatie in de beelden kun je ze voor langere tijd inzetten op social media en voor je website of voor offline gebruik, denk aan flyers, visitekaartjes en andere marketingdoeleinden. 

Wil je meer informatie of een shoot plannen? Laat het me weten! 

Wil je mij boeken, mijn beschikbaarheid checken of heb je een vraag? Stuur me gerust een bericht of app, of vul het formulier hieronder in.

Mail: info@estherscholte.com Telefoon: +31 6 40 16 00 21 Website: www.estherscholte.com

Volg Esther ook op:

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Make-up trends mei volgens M.A.C.
‘Hoe ik jouw verhaal kan vangen op beeld’

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord